Info




Kalender

De kalender is leeg

 Stopverbod

Gepubliceerd op 11-9-2008 13:49:00 - Onzin

GRONINGEN - Bij alle basisscholen in de stad Groningen wordt binnen twee jaar een algemeen stopverbod ingevoerd.
Het gemeentebestuur wil zo de verkeersonveilige situatie rond scholen aanpakken. Bij veel scholen is het 's morgens een chaos, omdat ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. De gemeente wil stimuleren dat kinderen lopend of fietsend naar school worden gebracht. Ouders, die hun auto straks toch nog bij school parkeren, krijgen een fikse boete.
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=75713

Zou zoiets nu helpen? Ouders zullen de kinderen wel niet uit rijdende auto's gaan gooien, maar een 'eindje verderop' parkeren en dan een stukje lopen lijkt me dan toch wel handig. Het is wel een grappig probleem. Het lijkt nu alsof de 'onveilige verkeerssituatie' wordt veroorzaakt door al die ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Maar dat was waarschijnlijk niet in eerste instantie de oorzaak van de verkeersonveiligheid die de ouders er toe bewogen heeft de kinderen toch maar liever naar school te brengen. Ik ben 's benieuwd hoe dat afloopt.

Ook een opmerkelijk uitspraak:

"Docenten willen steeds vaker digitaal leermateriaal inzetten in het onderwijs. Er bestaat al veel materiaal, maar dit is niet goed te vinden."

Niet goed te vinden? Het is er wel maar je vindt het niet? Zoiets? Op http://digitaalleermateriaalvo.kennisnet.nl/inventarisatie/wiskunde staat een lijstje met een overzicht aan van digitaal leermateriaal voor het vak wiskunde. Het heeft wel weer een bijzonder hoog FreudentalInstituutgehalte zullen we maar zeggen. Op http://www.wisfaq.nl/links.asp kan je wel 'ongeveer' zien dat er toch nog wel het een en ander te vinden is aan wiskunde op de digitale snelweg...

Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet over. Er is met de boeken, de ICT-dingen, de applets en alles wat er zo op Internet rond huppelt aan wiskunde toch niet direct een behoefte aan leermateriaal? En wat is dat dan eigenlijk precies? Digitaal leermateriaal? Nee, volgens mij gaat het heel ergens anders om.... maar daarover dan misschien een andere keer.

Ook interessant:

"Het wordt voor havisten en vwo'ers te moeilijk om hun diploma te halen. Dat vreest de VO-Raad, die met staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveld (CDA) onderhandelt over de eisen aan de eindexamens. Het stellen van strengere eisen zou het niveau van scholieren moeten opkrikken."
http://www.nieuws.nl/526341

Maar dat hebben we toch meer gehoord? Bij de invoering van de tweedefase was dat toch ook het plan? Volgens mij is dat niet echt gelukt. Dat is dan wel weer aardig. Wij gaan er natuurlijk weer voor zorgen dat toch zoveel mogelijk leerlingen een diploma krijgt, of dat nu terecht is of niet dat doet er niet toe. Zo werkt dat in het onderwijs. Als ze iets gaan regelen dan gaat het pas echt mis...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...