Info




Kalender

De kalender is leeg

 Krachtig meesterschap

Gepubliceerd op 13-11-2008 14:02:00 - Lerarentekort

Ondanks 'krachtig meesterschap' ziet het er niet naar uit dat er binnen afzienbare tijd veel zal veranderen in het onderwijs. Ondanks een evident aanstormend lerarentekort lijkt er voor daadkrachtig optreden nog steeds geen reden. Al met al is er wat het onderwijs aan gaat weinig reden tot optimisme:

"Want wat we ook met z'n allen zouden bedenken, het aantal academici voor de klas zou/zal niet toenemen als er niet iets wijzigt in de arbeidsvoorwaarden. Op de vraag wat dat dan moest zijn heb ik simpelweg gezegd dat de werkdruk omlaag moest en het salaris omhoog. Vooral dat laatste werd meteen weggewimpeld. We zouden het vandaag niet over "geld" hebben. Nou, eigenlijk hadden we toen meteen kunnen opstappen."
http://beteronderwijsnederland.net/node/5084

Mijn idee, maar dat gaat niet gebeuren. Het aanpakken van de werkdruk, de arbeidsomstandigheden en de betaling? Nee, onbespreekbaar. Mooi is ook de conclusie in bovenvermeld artikel:

"Terugdenkend kan ik concluderen dat er m.i. niet veel zal veranderen. Er zijn wel veel ideeën en voorstellen om meer studenten voor het onderwijs te laten kiezen en om de kwaliteit v.d. opleidingen te verbeteren. En een aantal van die plannen zal met de beste bedoelingen bedacht zijn."
http://beteronderwijsnederland.net/node/5084

Volgens mij zijn er inderdaad altijd en overal plannen en ideeën genoeg. Maar ergens gaat er iets mis tussen plan en praktische uitvoering. Dat is wel jammer maar kennelijk volstrek inherent aan de manier waarop 'ons onderwijs' georganiseerd is. Misschien moet er aan dat laatste eens grondig verbouwd worden.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...