Info




Kalender

De kalender is leeg

 Boxplot

Gepubliceerd op 26-5-2006 01:06:00 - Wiswijzer

Volgens dit bericht:

"Nature heeft 42 artikelen van beide internet-encyclopedieën over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen door experts met elkaar laten vergelijken, en komt tot de conclusie dat de gemiddelde wetenschappelijke bijdrage aan Wikipedia vier fouten of omissies bevat, en die aan de Britannica drie. Van de acht "ernstige fouten" die de experts vonden, zaten er vier in artikelen van Wikipedia, en vier in de Britannica."

De concluse zou dan moeten zijn dat Wikiopedia 1,333.. zoveel fouten bevat als de Britannica. Ik schreef al eerder over Babyloniërs en pi.

Bij ICT - jaar 1 is de Wikipedia-opdracht altijd erg populair... en terecht, want het is natuurlijk ook leuk om te doen.

Ik heb zelf nog 's gekeken bij boxplot. Dat is wel grappig, er staat: "In de beschrijvende statistiek is een boxplot (of snorredoos, of doosdiagram) een grafische weetgave van de vijf-getallensamenvatting." Dit is wel grotendeels verklaarbaar uit de onderste regel: "Bron: Het grootste deel van de tekst is overgenomen uit de engelstalige wiki", maar dat snorredoos houden we er in... dat is wel mooi. Hoewel op deze pagina staat als vertaling: 'snorrendoos', 'doosplot' en 'repelsteel'. Gekker moet het niet worden...

Ik heb zelf ooit nog wel eens een poging tot een bijdrage gedaan: de permutatie, maar daar is weinig van over gebleven. Er staat nu dit. Ik vraag me af of het eigenlijk wel klopt...

Maar ik begrijp dat er voor pagina's die 'graag misbruikt' worden (over Bush bijvoorbeeld) er een nieuw beleid komt...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...