Info




Kalender

De kalender is leeg

 Ach ja dat is waar ook...

Gepubliceerd op 24-1-2007 23:31:00 - Onzin

Naar aanleiding van het gedoe rondom "De Nederlandse student die onlangs een eeuwenoud wiskundig probleem oploste..." stond er op planet.nl onder andere het volgende:

Klakkeloos overgenomen
Edixhoven en van den Bogaart zijn wel lovend over Uytdewilligen: "Het werk van Uytdewilligen is zeker een knappe prestatie, die aanmoediging verdient.
De wiskundigen vinden het wel vreemd dat het persbericht over de ‘briljante vondst’ klakkeloos door de Nederlandse media werd overgenomen. Het ANP, de NOS en verschillende Belgische kranten brachten het nieuws groot. Zelfs de site wiskundeleraar.nl checkte de juistheid van de gegevens niet.
BRON: Oplossing wiskundeprobleem bestond al

Ik heb lang moeten nadenken over dat laatste zinnetje. Waarom zou de site wiskundeleraar.nl eigenlijk precies geacht worden de juistheid van de gegevens te controleren? Om in een adem genoemd te worden met het ANP, de NOS en verschillende Belgische kranten dan heb je toch iets bereikt... Er staat zelfs 'zelfs' bij, dat is werkelijk heel bijzonder! Normaal controleren wij altijd alles! Maar 't viel nogal tegen.

Ik ben er wel achter gekomen, maar dat is zo dom, dat verzin je gewoon niet, het is bijna nog dommer dan de rest van het bericht. 't Is gewoon 'hartstikke' moeilijk dat Internet...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...