Info




Kalender

De kalender is leeg

 Ongeschikt

Gepubliceerd op 17-2-2007 11:53:00 - Geschikt/ongeschikt

Soms lees je gekste dingen. Op Ongeschikte ouderejaarsstudenten las ik:

"Op de stageplek hadden ze hem het dringende advies gegeven een andere baan te zoeken. Deze jongen had geen cognitief probleem. Zijn persoonlijkheid bleek niet te matchen met de beroepsrollen. Helaas was dat alleen zijn stagebegeleiders duidelijk geworden."

Eens kijken of ik dat begrijp. Een student van de lerarenopleiding gaat stage lopen en de stagebegeleiders achten de derdejaarsstudent qua persoonlijkheid niet geschikt voor het leraarsberoep. Zoiets... Ik ben benieuwd welke persoonlijkheidskenmerken dat dan zijn? En wie bepaalt dat? Een stagebegeleider? Is die dan deskundig? Ik vind het nogal wat... of eigenlijk helemaal niks. Wat is dat voor iets?

't Is jammer als je daar als student pas in het derde jaar achter moet komen, persoonlijkheid lijkt me niet echt iets wat erg aan wisselingen onderhevig is. Er was immers ook al een stage in jaar 1 en in jaar 2. De auteur legt de oorzaak van zo'n probleem bij 'vakdocenten op eilanden en studieloopbaanbegeleiders per leerjaar'. Dat is interessant... Ik dacht dat het competentiegericht en praktijkgestuurd opleiden nu juist zo'n geweldig systeem was? Kennelijk is daarmee ook niet te voorkomen dat het mis gaat. Wat zijn de persoonlijkheidskenmerken die je  nodig hebt om een goed docent te kunnen zijn? En kan je dat dan leren? Nee? Eh...!?

Kortom: ik snap er niks van.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...