Info




Kalender

De kalender is leeg

 Wisfaq is...

Gepubliceerd op 26-5-2006 01:06:00 - WisFaq

Ik heb er nooit zo bij stil gestaan maar Floris wees me naar aanleiding van de Masterclass Social Software op het feit dat WisFaq toch wel sterk deed denken aan social software:

"Social software is alle software die het ontstaan en onderhouden van sociale structuren in online gemeenschappen faciliteert."
Peter Sloep

"Social software enables people to rendezvous, connect or collaborate through computer-mediated communication and to form online communities."
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_software

...en dat klopt natuurlijk helemaal. Echt 'een nieuw concept' kan je het niet noemen omdat WisFaq al bijna 5 jaar bestaat. Het is inderdaad een soort (grensoverstijgend) netwerk van mensen met een gemeenschappelijk belangstelling voor wiskunde en wiskundeonderwijs. Al 23577 beantwoorde vragen! Voor Euclides heb ik ooit een artikel geschreven over WisFaq.

Je kunt beter leuteren dan aanpakken... maar ik ben, geloof ik, meer van de praktische uitvoering. Ik geloof ook niet erg in conferenties en andere bijeenkomsten... en niet in projectplannen, plannen van aanpak en dat soort grappen en ik heb al helemaal geen vertrouwen in het innoverende vermogen van opleidingen van hoger onderwijs. Er wordt mij veel te veel geleuterd, te weinig aangepakt... en te veel geklunsd.

Mijn motto: eerst doen en dan spreken... of zwijgen...

Zie ook WisFaq is...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...