Info




Kalender

De kalender is leeg

 Alles kan

Gepubliceerd op 28-3-2007 11:07:00 - Lerarentekort

"(Novum) - Beginnende leraren verdienen te veel en moeten eerst een paar jaar een startersfunctie krijgen. Dat zegt de werkgeversvereniging van het voortgezet onderwijs, de VO-raad."

 28-3-2007 21:45:38

Is dit niet strijdig met het onderstaande citaat? "Om het voorgezet onderwijs weer een aantrekkelijke sector te maken, wil de VO-raad de positie van beginnende docenten verbeteren. Startende docenten gaan er in de voorstellen van de VO-raad op vooruit. Het aanvangssalaris blijft gelijk, maar de salarislijn wordt verkort van 18 naar 12 jaar. Dat betekent een inkomensverbetering van minimaal 10%." (Uit: Persbericht VO-raad dd. 27 maart 2007)

 Door: Daaf

 28-3-2007 23:26:46

"In het tijdschrift VO, het onderwijsmagazine van de werkgevers in het voortgezet onderwijs, wordt gepleit voor verlaging van de startsalarissen in de nieuwe cao. In plaats van schaal 10 zouden beginnende leraren een traineeship moeten krijgen dat één of twee salarisschalen lager ligt." Volgens mij duurt het dan (bij gelijkblijvende schaalverdeling) ook langer voor je in een hogere schalen komt... Maar 't kan natuurlijk wel lager beginnen en dan sneller er door heen... en dat je dan 'levensloopgewijs' op een hoger salaris komt. Maar ik denk niet dat het werkt. De eerste jaren zijn voor nieuwe docenten het moeilijkst en veel nieuwelingen haken af. Je bent jong en kan nog iets anders gaan doen, vooral als je in het bedrijfsleven meer kan verdienen, een opleiding krijgt en wellicht meer groeikansen ziet...

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...