Info




Kalender

De kalender is leeg

 Ballonnenwedstrijd

Gepubliceerd op 15-9-2007 02:25:00 - Geschikt/ongeschikt

Wat krijgen we nu weer?

Een eed op het leraarschap
"Als kroon op de professionalisering kunnen leraren een eed afleggen, net zoals artsen en advocaten dat doen. De eed markeert een positie, doet een moreel appel op de beroepsbeoefenaar en bevordert het eigenaarschap."
Leraren en managers moeten een coalitie aangaan

Verder staat er bijvoorbeeld:

"De afgelopen jaren is er veel tijd en geld in het onderwijs gespendeerd aan goed bestuur, beleid en beheer. Nu is het tijd de aandacht weer te vestigen op het primaire proces, de leerling en de leraar."

Ik weet niet... Er komt geen eind aan...

"Het organiseren van uitwisseling tussen leraren en bestuurders/managers bevordert de sterke punten van beide partijen. Uitwisseling en samenwerking is niet te regelen in de wet of in een papieren reglement; het vereist praktische initiatieven die ontwikkeltijd vragen. Reden waarom de raad een programma voorstelt met een zestal projecten, waaronder functieroulatie en het opzetten van fora voor actieve participatie van leraren."

Ik weet niet... ik geloof dat, bij een groot aantal van die geweldige plannen, leraren nooit te beroerd zijn geweest om te zeggen 'dat het niks was', 'dat het niet zou gaan werken' en 'dat men eens een keer moest ophouden met die flauwekul'. Daar werd en wordt zelden naar geluisterd. Er wordt in het onderwijs meer geleuterd dan geluisterd...

Kortom: kromtaal, geleuter en een hoog ballonnengehalte... We zien het wel, we zullen het wel weer meemaken, maar misschien ook wel niet...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...