Info




Kalender

De kalender is leeg

 Vooruitzien

Gepubliceerd op 24-9-2007 11:48:00 - Lerarentekort

Toen ik in 2001 solliciteerde bij de lerarenopleiding kreeg ik tijdens het sollicitatiegesprek een vraag naar aanleiding van dit citaat op mijn website:

'Weet u anders een betere oplossing voor het lerarentekort?' Jazeker wel. Het vak aantrekkelijker maken door bijvoorbeeld de werkdruk te verminderen en het salaris te verhogen.
(Jan)

De vraag was of ik echt dacht dat dat een voldoende maatregel zou zijn. Waarschijnlijk heb ik toen iets gestotterd dat ik dacht dat het wel enorm zou schelen. Maar dat was vast het verkeerde antwoord. Inmiddels is, zo lijkt het, tot de natie doorgedrongen dat er aan de salarissen misschien wel iets gedaan zou moeten worden. Nu de werkdruk nog...

Leuker was dat ik ook gevraagd werd wat ik van 'competentiegericht opleiden' vond. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Dat was waarschijnlijk ook niet het goede antwoord. Inmiddels heb ik wel een hoop geleerd. Overigens werd ik ook niet aangenomen...

Achteraf gezien toch wel een vooruitziende blik...

 9-11-2007 21:56:58

"De werkgevers hebben niet begrepen dat er twee problemen in het voortgezet onderwijs zijn: te hoge werkdruk en een achterlopend salaris", aldus Ton Rolvink "Zij dachten dat wij voor een paar tienden van procenten verslechteringen op het gebied van de werkdruk zouden aanvaarden. Dat is niet het geval."

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...