Info




Kalender

De kalender is leeg

 De docenten

Gepubliceerd op 18-11-2007 23:49:00 - Geschikt/ongeschikt

Ik las ergens "...dat veranderingen op veel scholen in de afgelopen jaren zijn doorgevoerd zonder dat docenten daar ook maar iets over te vertellen hadden."

Dat deed me denken aan die docentenvergadering op mijn 'oude schooltje'. Een adjunctdirecteur die het gezeur definitief zat leek te zijn riep ons (de docenten) toe: "Wat denken jullie nu wel? Dat de school is een soort democratische organisatie is? Dat is niet zo... Wij nemen de besluiten...."

Eigenlijk zou je dan gewoon meteen moeten besluiten om op te stappen en niet meer te praten over zaken waar je kennelijk toch niets over te zeggen hebt. Adviezen van de MR werden overigens ook niet altijd overgenomen met ongeveer dezelfde argumentatie.

Vreemd genoeg lijkt het nu wel net of de docenten de oorzaak zijn van de maleise in het onderwijs. Ik schreef er al eerder over op De docenten deugen niet.

Je hoort dat wel meer. Het bestuur heeft onzinnige plannen en de docenten moeten zich maar aanpassen en anders maar gewoon opzouten... Dat laatste is in zo'n geval ook verreweg de beste respons. Met de geweldige plannen van de afgelopen jaren is 'onderwijs' voor veel hogeropgeleiden niet direct een reële optie meer, om het maar 's voorzichtig uit te drukken. Men moet echter dan later niet gaan zeuren dat men opgescheept zit met een 'stel kneuzen zonder ruggengraat'.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...