Info




Kalender

De kalender is leeg

 Ideetje...

Gepubliceerd op 11-3-2008 10:04:00 - Geschikt/ongeschikt

Het heeft weer een hoog 'je kan beter rijk en gezond zijn dan arm en ziek'-gehalte: "Plasterk wil dat er weer klassikaal, enthousiasmerend les wordt gegeven over literatuur." Het lijkt me een prima plan, maar moet je dan niet iets doen? Je kan zoiets natuurlijk wel zeggen, maar wat heb je er aan? Geen woorden maar daden zou ik zeggen. Zo gaat dat dan... Adviezen genoeg, rapporten zat, maar gaat er nog iemand iets doen?

Eerlijk gezegd denk ik van niet. Ik meen me te herinneren dat de basisvorming ook alleen maar is ingevoerd omdat er eindelijk eens iets moest gebeuren. Niet omdat het zo'n goed plan was, maar omdat na jaren lang 'politiek geneuzel' er eindelijk eens iets moest gebeuren. Gelukkig hebben we nu de nieuwe basisvorming. Kort gezegd: 'globaal' geformuleerde kerndoelen om de scholen meer vrijheid te geven het onderwijs naar eigen inzicht in te richten.

"De kerndoelen voor de onderbouw zijn globaal geformuleerd. SLO heeft de opdracht gekregen van het ministerie van OC&W om de kerndoelen te concretiseren om docenten zo meer houvast te bieden bij het inrichten van hun onderwijs."
http://ko.slo.nl/vakgebieden/00003/

Zo blijven we lekker bezig, zullen we maar zeggen. Toch wel een interessante gedachte:

klassikaal=enthousiasmerend

Dat hoor je toch niet vaak meer tegenwoordig. Krijgen die lui van Beter Onderwijs Nederland toch nog gelijk? Dat zal toch niet?

 11-3-2008 14:29:42

"De in het vooruitzicht gestelde middelen staan in geen verhouding tot de ambities die hogescholen samen met de bonden enerzijds en het Ministerie anderzijds hebben geformuleerd."

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...