Info




Kalender

De kalender is leeg

 Dat is ook toevallig

Gepubliceerd op 15-3-2008 17:14:00 - Lerarentekort

 "Twintig procent van de middelbare scholieren laat de afstand tussen studie en woonplaats zwaarder wegen bij de keuze voor een vervolgopleiding dan de vraag welke studie ze eigenlijk willen volgen."
bron

"De proef start in eerste instantie met vacatures voor ouderen in de regio Den Haag en Rotterdam. In deze regio is het lerarentekort het grootst."
bron

Het zou dus niet zo'n gek idee zijn om een tweedegraads lerarenopleiding te starten in Den Haag. Je zou mogen verwachten dat het 'totaal aantal' studenten zou toenemen. Nu waren daar ook wel plannetjes voor maar 't ministerie van onderwijs ziet het niet helemaal zitten. Een klein beetje mag wel... maar niet alle vakken, een paar maar... Het is nog niet zeker of de plannen nu definitief van de baan zijn... De Hogeschool Rotterdam vindt het waarschijnlijk wel goed nieuws, want 25% van onze studenten komt uit de regio Den Haag.

Aan de andere kant zou het voor het tegengaan van het lerarentekort misschien toch geen slechte zaak zijn. Misschien een mooi moment om toch 's na te denken over samenwerking. Of is dat wel een heel optimistisch soort van idee?

Persoonlijk vind ik het wel jammer. Ik had al willen solliciteren! Meedoen met het opstarten van een hele nieuwe opleiding. Het leek me wel wat. Maar wie weet...

 21-3-2008 02:56:34

Volgens Cor de Raadt, opleidingsdirecteur van Inholland, kiezen in Den Haag minder scholieren voor een lerarenopleiding dan in Rotterdam of Amsterdam. Dat zou komen doordat ze dan een stad verderop moeten studeren. Hetzelfde bezwaar geldt voor degenen die zich tot leraar willen omscholen. Inholland mag intussen starten met de lerarenopleidingen scheikunde, godsdienst en islamgodsdienst.

 Door: Naschrift

 21-3-2008 10:42:26

DEN HAAG - Veel leraren in de regio Den Haag staan onbevoegd voor de klas. Dat zeggen verschillende middelbare schooldirecteuren. Vanwege het lerarentekort worden nu stagiaires ingezet. De schooldirecteuren vinden dat een onverantwoorde situatie, maar zien zo gauw geen andere oplossing. En tot overmaat van ramp mag er geen nieuwe lerarenopleiding in Den Haag komen.

 Door: Naschrift

 26-3-2008 20:38:31

Volgens RTV-west: "De Hogeschool Rotterdam probeert de start van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs in Den Haag tegen te houden."

 Door: Naschrift

 1-4-2008 09:40:13

De Esloo scholengroep onderzoekt als eerste Haagse instelling de mogelijkheid om samen met de lerarenopleiding van de Hogeschool Utrecht studenten in een duaal traject specifiek op te leiden tot docent in het vmbo.

 Door: Naschrift

 1-4-2008 09:56:10

Met de macrodoelmatigheidstoetsing wordt beoogd een optimale infrastructuur van het onderwijsaanbod in een bepaald domein te bewerkstelligen, onder andere door versnippering van dat aanbod te voorkomen. Het lerarentekort is niet gediend met een ondoelmatig aanbod van het onderwijsaanbod. Herziening van de criteria inzake macrodoelmatigheid ligt dan ook niet in de rede.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...