Info




Kalender

De kalender is leeg

 Grappig probleem

Gepubliceerd op 1-4-2008 00:17:00 - Lerarentekort

Als je docenten in het kader van het functiehuis (we volgen de CAO) te laag inschaalt omdat die docenten voornamelijk les geven dan heb je uiteindelijk een probleem als je dan een vacature hebt. Je kunt dan moeilijk nieuwe docenten in schaal 12 aantrekken als deze nieuwe collega's voornamelijk lessen moeten verzorgen.

"Er worden externen in de schalen 11 en 12 aangenomen terwijl zittend personeel in schaal 10 volgens de pgmr vaak ook graag had gewild, werd duidelijk in de vergadering van deze week."
http://profielen.hro.nl/?cid=&nid=221

Wat jammer is dat als het niet lukt om nieuw personeel te vinden (wat ik me eigenlijk niet goed voor kan stellen, want ik heb de leukste baan van Nederland) het zittende personeel de gaten mag gaan vullen. Eigenlijk moet je dat natuurlijk gewoon niet willen...

De roep om meer contacttijd en meer les komt dan ook niet zo gelegen, denk ik, in het kader van dat functiehuis.

 1-4-2008 01:35:24

Als je alleen lesgeeft en daarnaast geen andere taken hebt, word je ingedeeld in schaal 10. Docenten met andere taken in schaal 11 of 12. Waarom worden docenten in de vuurlinie, die de core-business van de hogeschool uitvoeren, in dit functiehuis lager gewaardeerd dan docenten met andere taken?

 Door: Naschrift

 1-4-2008 10:02:45

Scholingsmogelijkheden voor dat zittende personeel komen overigens aan bod in de personeelsplannen die de instituten aan het opstellen zijn. Voor de zomer moeten deze plannen gereed zijn.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...