Info




Kalender

De kalender is leeg

 De kloof wordt steeds groter

Gepubliceerd op 24-5-2008 22:17:00 - Lerarentekort

Eén van de stellingen op http://www.onderwijsraad.nl/discussie_plaats (onder de Unknow's verder lezen!) was:

"Er tekent zich steeds duidelijker een kloof af tussen aan de ene kant de mogelijkheden van ict en het gebruik ervan in de samenleving, en aan de andere kant het ict-gebruik door scholen (po, vo, mbo)."

Los van de vraag of 'dat zo is' en de vraag 'zo ja of dat dan heel erg is' kwam ik ergens anders een bericht tegen waar duidelijk wordt wat het 'echte' probleem is in het onderwijs.

"ICT-detacheringsbureau Foxmar in Alkmaar gaat de nettolonen van nieuwe consultants die kunnen werken met producten van het Duitse softwarebedrijf SAP verdubbelen. Aanleiding is de schaarste die op ICT-gebied op de arbeidsmarkt is ontstaan. (..) De huidige consultants verdienden al twee keer marktconform bij wijze van test, aldus een woordvoerder van het bedrijf. "
http://www.fd.nl/csFdArtikelen/4619862/4624115/8188342/ondernemen-salaris-ict

Volgens mij heb ik gewoon het verkeerde vak gekozen. Maar 'verhogen van het salaris' klinkt niet helemaal onlogisch als je een tekort aan personeel hebt. Je gaat gewoon meer betalen en dat zal toch wel een 'aanzuigende werking' hebben denk ik. Het lijkt me 'beter werken' dan die paar honderd euro bruto per jaar die de leraren in het vooruitzicht is gesteld. Als je nu een beetje slimme knul of meid bent met een goede opleiding en je kunt 'ergens' vier keer zo veel verdienen? In een werkomgeving met smoel? Zou het dan niet een 'beetje voor de hand liggen' om niet in het onderwijs te willen gaan werken? Zit die kloof die steeds groter wordt niet gewoon in de beloning, waardering en arbeidsomstandigheden van 'werken in het onderwijs'?

Mensen die denken dat ICT iets in het onderwijs gaat oplossen vergeten waarschijnlijk dat je voor 'ICT in het onderwijs' nog steeds creatieve en intelligente mensen nodig hebt met voldoende vakkennis, visie, enthousiasme, kennis en ideeën om met die ICT-middelen onderwijs te maken. ICT? Leuk hoor, maar 't is geen Haarlemmer Olie.

Pas maar op dat je niet uitglijdt...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...