Info




Kalender

De kalender is leeg

 HBO tegenover kabinet

Gepubliceerd op 9-6-2008 12:51:00 - Goed geregeld

Er dreigt een conflict tussen kabinet en de HBO-raad omtrent het convenant tot verhoging van kwaliteit en rendement van het hbo.

"Men wijst er op dat alle extra’s om deficiënties bij vakken als wiskunde, taalbeheersing en studievaardigheden op te vangen en te corrigeren, het kwaliteits- en rendementsvraagstuk in het hbo niet compleet kunnen verhelpen als in de vooropleidingen niet veel harder aan zulke vakken getrokken gaat worden."
http://www.scienceguide.nl/article.asp?articleid=105616

Eh.. bijspijkeren helpt niet echt dus. Dat is natuurlijk niet zo'n gekke gedachte. Vooral het rendementsvraagstuk is interessant:

"De jongste cijfers van de trends op dit terrein geven aan dat in de bachelorfase meer en eerder uitval voor komt, vanwege verstrakking van normen en initiatieven als de reken/taaltoetsing. Wie de eerste studiefase/propedeuse adequaat ‘door komt’, blijkt daarna een hoger rendement te kennen."
http://www.scienceguide.nl/article.asp?articleid=105616

Ik dacht dat dit nu juist het beleid was. Zorg dat je studenten in het eerste studiejaar snel laat ontdekken of dit is wat ze 'willen' en 'kunnen'. Zo niet, hoe eerder weg hoe beter... Ik zie het probleem dus niet.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...