Info




Kalender

De kalender is leeg

 Beetje doorpraten a.u.b.

Gepubliceerd op 17-10-2008 10:18:00 - Geschikt/ongeschikt

Ik weet niet of het wat zegt over de kwaliteit van de college's, maar hier had ik nog niet aan gedacht:

"Some professors report that when their students are reviewing class materials, the students speed up online recordings of lectures and zip through hour-long presentations in as little as 30 minutes. Sure, their professors sound like chipmunks. But the students say they can absorb the information faster than the professors deliver it."
http://chronicle.com/wiredcampus/index.php?id=3394

Via http://www.e-learn.nl/

Misschien een aardige gedachte om in het achterhoofd te houden als er mensen zijn die het idee hebben dat het opnemen van college's toch wel een soort van innovatief onderwijs is. Zap zap... en dat was dat.

 17-10-2008 12:03:10

Heb je het al eens uitgeprobeerd? Ik kan het je namelijk van harte aanraden. Maar waarom hang je er een waardeoordeel met betrekking tot de kwaliteit van de opgenomen presentatie aan vast?

 Door: Pierre

 17-10-2008 18:00:26

Zoiets als MathTV lijkt me wel wat. Steeds 6 minuten. Helder en duidelijk. Een college van een uur en afspelen op dubbele snelheid en dan toch alles er uit halen wat er in zit..!? Dan zou niet moeten kunnen!:-) Maar eerlijk gezegd denk ik dat een 'les' toch iets anders werkt. Je mag toch hopen dat er van enige vorm van interactie sprake is. In het algemeen worden 'filmpjes' qua overdrachtscapaciteit erg overschat. Het lijkt wel of je veel opsteekt, maar uit onderzoek blijkt (meen ik me vaag te herinneren) dat er in het algemeen niet zo veel van beklijft.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...