Info




Kalender

De kalender is leeg

 Een soort van duikboot

Gepubliceerd op 27-10-2008 10:41:00 - Lerarentekort

Ik zei nog 'het is onzin', 'doe het niet...' en 'hou daar nou toch 's mee op...' maar ja... we worden nu eenmaal 'bestuurd' door duikboten, zullen we maar zeggen:

"DEN HAAG - Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs vraagt maximaal 90 miljoen euro uit de aardgasbaten voor innovatie in het onderwijs. Een betere efficiëntie tijdens de lessen kan helpen het dreigende tekort aan leraren het hoofd te bieden."
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1082726.ece

Je kunt beter rijk en gezond zijn dan arm en ziek inderdaad. Ik denk dat het nu zo langzamerhand echt tijd wordt om iets heel anders en vooral iets nuttigs te gaan doen.

"Het is de bedoeling dat de miljoenen uit de aardgasbaten worden ingezet voor een slimmere manier van werken in scholen en voor digitale leermiddelen en automatisering, zoals elektronische schoolborden.

Daarmee kunnen docenten efficiënter met hun tijd omgaan, en kan hun werkdruk omlaag. Het ministerie is in gesprek met de koepel van middelbare scholen, de VO-raad, om te zien hoe de miljoenen het beste kunnen worden ingezet. Verder worden universiteiten en hogescholen betrokken."

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1082726.ece

Daar begrijp ik helemaal niets van. Investeren in digitale leermiddelen!? Automatisering? O ik zie het al... scholen werken niet erg slim en docenten gaan erg ineffcient met hun tijd om. Daarom is de werkdruk zo hoog! Brr... De duikboot is gezonken... en van die miljoenen zie je nooit meer iets terug. Gooi 't maar in mijn pet...

 28-10-2008 22:04:52

... maar als ze nu ook die secretaresse (m/v) meteen bij die slimme programmatuur leveren, dan zie ik wel wat in dit plan :D

 Door: kriskras

 29-10-2008 02:51:32

Het zal wel een zwemvest worden...:(

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...