Info




Kalender

De kalender is leeg

 Ignatius J. Reilly

Gepubliceerd op 5-12-2008 02:12:00 - Muziek

Ik heb vandaag toch wel een soort van record verbroken. Ik moest ineens denken aan Ignatius J. Reilly uit 'A Confederacy of Dunces' van John Kennedy Toole. Dat is lang geleden, maar 't was een mooi boek, een grappig verhaal en een mooie naam voor een band...

"Ignatius is something of a modern Don Quixote — eccentric, idealistic, and creative, sometimes to the point of delusion."
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Confederacy_of_Dunces

Eigenlijk zou ik 't weer 's moeten lezen. Zou het een soort aanwijzing zijn kunnen van hogerhand, zullen we maar zeggen? 't Zou een waarschuwing kunnen zijn... een verlicht moment. Wat zou het zijn? Wat zou het dan duidelijk moeten maken? Ik zal over de diepere betekenis nog s' nadenken, alhoewel? Ik geloof dat ik wel een soort van vermoeden heb...

"De Amerikaanse auteur John Kennedy Toole pleegde in 1969 op 32 jarige leeftijd zelfmoord. Toole kon zelf geen uitgever vinden die zijn manuscripten wilde uitgeven. Uiteindelijk lukt het zijn moeder in 1980 een uitgever te vinden voor ‘Een samenzwering van idioten’ (‘A Confederacy of Dunces’ ). Een jaar later in 1981 kreeg John Kennedy Toole postuum de Pulitzerprijs voor zijn boek."
http://www.theatercompagnie.nl/content.asp?path=ploehesn

 17-12-2008 18:28:51

Zelf heb ik ook super genoten van een Confederacy of Dunces.... Onbegrijpelijk blijft dat de schrijver zelfmoord heeft gepleegd. Helaas heb ik het boek een keer uitgeleend en niet meer teruggekregen, aan wie is me ontschoten, maar het was wel mijn tip aan desbetreffende om het in de koffer te doen op zomervakantie.

 Door: anja

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...