Info




Kalender

De kalender is leeg

 Smartboard

Gepubliceerd op 4-1-2009 22:45:00 - Klunzen

De vorige keer dat ik in lokaal MH.04.pi zat was er helemaal geen smartboardsoftware geinstalleerd. Dus als ik nu morgen dat wil gebruiken zou het natuurlijk kunnen zijn dat mijn smartboardpresentatie niet gaat werken... Dat zou wel jammer zijn. Dus meestal exporteer ik zoiets naar powerpoint. Kan je in ieder geval iets.

Eigenlijk doe ik het meestal andersom. Ik maak een powerpoint en die importeer ik dan in smartboard. Dat kan natuurlijk ook thuis, maar mijn smartboardsoftware is niet zo smart dat je powerpoints kan importeren noch exporteren. Er onbreekt 'Visual Basic for Applications'. Zegt ie... Dat zit in 'Office' en zou gewoon moeten werken. Maar 't werkt niet.

Enig speuren op de FAQ's bij de software levert niet veel op. Op mijn fileserver werkt Smartboard 9.7 en Office 2007 prima samen. Nou ja... als je de powerpoints opslaat als '2003' dan, maar dat deed ik in Vista ook. Volgens mij is de smartboardsoftware niet compatible met Vista, dus maar 's upgraden die handel.

Importeren kan natuurlijk ook ter plaatse. Maar dan moet je je presentatie wel opslaan als *.PPT en niet als *.PPS zoals ik altijd doe... Ik weet eigenlijk ook niet waarom... Nou ja. Zo prutsen we lekker verder. Het is natuurlijk wel leuk zo'n PC, beamer, smartboard en zo, maar met didactiek heeft het natuurlijk maar weinig te maken, denk ik. Hoewel je dat tegenwoordig maar nooit weet.

 5-1-2009 00:21:41

Met de nieuwe versie (10) loopt het allemaal weer als een trein. Alleen verloopt de software over een dag of 30. Maar je kunt nog wel een productcode invoeren. Die zullen we wel ergens hebben... denk ik zo.

 Door: Naschrift

 5-1-2009 17:38:06

SMARTboard versie 10 heeft veel nieuwe functies. En werkt beter (maar nog niet feilloos). De Product Key (code) kan je zelf opvragen (Obtain a Product Key), zolang je een nummer heb van een SMARTboard product. Het makkelijkst is te kijken op het SMARTboard zelf. Voor de plaats van het nummer kijk op http://smarttech.com/nb10productkey/FindYourSerial.aspx Het nummer dat je dan krijgt is voor iedereen binnen de school te gebruiken (dus meld het even bij je ict afdeling) Succes!

 Door: Bernard

 5-1-2009 17:40:34

Ah... bedankt! Dat zullen 's gaan doen.

 Door: Naschrift

 27-1-2009 23:44:27

Zo dat is inmiddels gelukt. Is dat eigenlijk ook werk? Denk het wel.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...