Info




Kalender

De kalender is leeg

 Opruiming

Gepubliceerd op 7-6-2009 20:30:00 - Persoonlijk ICT-plan

Wiswijzer.nl is zo'n beetje het startpunt geweest van een aantal andere websites zoals WisFaq en wiskundeleraar.nl Maar ik moet die zooi echt een keer gaan opruimen. Er staan nog 'dingen' op als 'indeling POL-groep 8' en 'Praktische opdracht HAVO 4' .

Ook al die dingen van de Zwarte Madonna moeten daar maar 's weg. Het is wel jammer want zo veel gekluns als rond de sloop van de Zwarte Madonna maak je niet vaak mee. Gelukkig niet. Het is wel een mooie demonstratie van geloven in je eigen weg. Dat wel... Ik zie nog die blikken in de ogen van de mensen die ons meewarig aankeken toen we besloten hadden niet zonder slag en stoot te vertrekken. Maar ja, de Zwarte Madonna is niet meer. De herinneringen leven voort in mijn hoofd. En nu nog op wiswijzer, maar dat moet er maar 's weg. Slopen dus...

Als je er over nadenkt is het eigenlijk wel een soort van avontuur geweest. 'Serious gaming' zullen we maar zeggen, maar dan in het echt. Uiteindelijk is dat niet vol te houden. Maar leerzaam was het wel. Ik ben niet zo snel onder de indruk van ongefundeerd geleuter en prietpraat. Dat was ik al niet, maar nu al helemaal niet meer natuurlijk.

 8-6-2009 16:28:13

Eén van oudste pagina's was 'Internet & wiskundeonderwijs voltijd'. Met zo'n mooie tekst: "Je kunt de krant niet openslaan of je vindt wel iets over ICT en onderwijs. Al jaren wordt er geroepen dat de computer in de toekomst een belangrijke rol zal moeten spelen in het onderwijs in het algemeen en in het wiskundeonderwijs in het bijzonder. “Nederland loopt achter”, “We hebben niet genoeg geld”, “ICT als speerpunt”, “Iedereen een digitaal rijbewijs”, zijn veel gehoorde kreten. Op sommige scholen zijn ze al heel ver, maar er zijn ook scholen in Nederland waar ICT ergens in de vorige eeuw is blijven steken."

 Door: Naschrift

 8-6-2009 19:48:57

Ook leuk uit januari 2005 alweer: "Het resultaat van al deze inspanning is dat de infrastructuur op de meeste scholen goed is, dat er goede initiatieven zijn, maar dat de essentiële vraag blijft knagen. 'ICT is de oplossing, maar wat is eigenlijk het probleem?'. Het probleem is dus eigenlijk dat bij de beleidsmakers, de bestuurders, de schoolleiders onvoldoende visie is ontwikkeld over hoe je dit onderwijsvernieuwingsproces in goede banen leidt."

 Door: Naschrift

 9-6-2009 20:04:07

Opruimen van Wiswijzer is wel erg inefficient. Ik zit van alles te lezen en overal op de klikken. Sommige dingen wil ik bewaren, andere dingen kunnen weg. Maar ik heb nu alle werkruimten leeg gemaakt. Nu de bestanden, de plaatjes en andere bestanden bekijken...

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...