Info




Kalender

De kalender is leeg

 Gratis schoolboeken

Gepubliceerd op 29-2-2008 11:11:00 - Gesukkel

Als ik het artikel in het NRC lees over de gratis schoolboeken dan ziet het er naar uit dat dit niet gaat gebeuren.

"de noodzaak van overheidsingrijpen niet is komen vast te staan en dat niet wordt aangetoond welk probleem met het voorstel wordt opgelost"
http://www.nrc.nl/binnenland/article954369.ece

Dat is natuurlijk bij de meeste maatregelen rondom het onderwijs het geval. Ik geloof dat zelfs niemand echt weet wat nu eigenlijk precies de 'echte' oorzaken zijn van het tekort schieten van ons onderwijs. Dit varieert van 'het management deugt niet' (dat klopt) tot 'de docenten deugen niet' (dat klopt niet). Volgens sommigen doet de overheid de laatste 30 jaar het ook niet helemaal goed en dat klopt ook... maar ja, wat dan?

De 'echte' oorzaak van alle problemen, ook die rondom de schoolboeken is natuurlijk gewoon een kwestie van geld. Ik vind nog steeds dat als je iets wilt doen aan het niveau van onderwijs, het niveau van docenten en het lerarentekort dan moet je gewoon gaan investeren in fatsoenlijke betaling en arbeidsomstandigheden.

"Als het zoveel werk en geld kost, laat dan maar, zo verwoordt voorzitter Sjoerd Slagter van koepelorganisatie VO-raad de mening van schoolbesturen."
http://www.nrc.nl/binnenland/article954369.ece

Hoe leg je, als politiek, uit dat je niet in staat iets fatsoenlijk te regelen? Het ligt aan Europa! Kijk dat is interessant. Je bent volstrekt incompetent om in te grijpen dus is het de schuld van de europese regelgeving. Zo doe je dat. Mijn idee? We willen gewoon geen gratis schoolboeken... eigenlijk willen we helemaal niet dat er iets verandert. We willen het wel regelen, maar 't laat zich niet regelen... 't is net weer als het weer: je kan er van alles over zeggen maar 't laat zich niet regelen.

 29-2-2008 16:32:26

Deelname aan de ontwikkeling van het Amerikaanse gevechtstoestel Joint Strike Fighter (JSF) valt voor Nederland circa 205 miljoen euro duurder uit dan verwacht. Daarmee komen de kosten voor het totale project uit op bijna 5,7 miljard euro.

 Door: Toys for the boys

 29-2-2008 21:00:37

Nederland is een land voor laagopgeleiden. Het heeft zijn hoogopgeleide inwoners te weinig te bieden. Zij trekken weg naar landen waar het aantrekkelijker is om te wonen en te werken.

 Door: Naschrift

 4-3-2008 10:27:15

"De meeste scholen hebben niet de expertise in huis om de aanbesteding zelf te organiseren. Daarvoor kunnen ze zich wenden tot een advocatenkantoor of een gespecialiseerd aanbestedingsbureau."

 Door: Naschrift

 5-3-2008 16:28:39

"De Tweede Kamer besluit vandaag of ouders gratis schoolboeken krijgen. Kan dat op een simpele manier of moet het ingewikkeld via Europese aanbesteding?"

 Door: Naschrift

 8-3-2008 01:40:36

De Tweede Kamer heeft de hele dag gedebatteerd over gratis schoolboeken, maar er zijn geen knopen doorgehakt. Het debat gaat volgende week verder.

 Door: Naschrift

 21-3-2008 12:45:31

Staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs, CDA) heeft toegezegd dat scholen „tot op het ISBN-nummer” zelf mogen zeggen welke boeken ze willen, als ze maar op de juiste wijze aanbesteden. Een van haar juridische adviseurs is de landsadvocaat.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...