Info




Kalender

De kalender is leeg

 Badmutslicentie

Gepubliceerd op 25-3-2008 22:54:00 - Wiswijzer

Naar aanleiding van Betere jatwerk heb ik de disclaimer van mijn website maar 's aangepast. De tekst was zo web1.0 dat een wijziging noodzakelijk was. De belangrijkste wijziging is dat het overnemen en hergebruiken van de informatie op mijn website vanaf vandaag valt onder de badmutslicentie. Het komt er op neer dat iedereen maar moet gebruiken wat ie wil gebruiken (zolang er geen geld aan verdiend wordt) maar bronvermelding wordt wel zeer op prijs gesteld. Doe je dat niet dan ben je een badmuts.

Hopelijk is daarmee de zaak voorlopig opgelost. Ik blijf het wel raar vinden dat sommige mensen denken dat in het onderwijs alles maar kan. Scheur-en-pleurgewijs, zullen we maar zeggen. Het blijft vreemd als je je eigen teksten en plaatjes compleet overgenomen tegen komt op het grote Internet zonder dat de dader aan bronvermelding doet. Dat wilde we toch juist onze leerlingen en studenten leren? Doe dat dan zelf ook, zou ik zeggen.

Maar genoeg er over. Het maakt me ook niet uit. Misschien is het inderdaad wel een soort van compliment. Maar ja, van schouderklopjes, vriendelijke woorden en complimenten kan je niet leven. Gelukkig heb ik ook nog een soort van betaalde baan en dat kost best wel een hoop vrije tijd zo'n baan. Nou ja... volgende keer beter. Eigen schuld zullen we maar zeggen...

 26-3-2008 11:17:35

Reageren is altijd goed!:-) Zoeken op 'bronvermelding' op dit weblog geeft een aantal 'posts' over dit onderwerp. Bij één van die berichten staat een soort discussie over het 'betere jatwerk'. Het is allemaal niet zo belangrijk, maar content is belangrijk.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...