Info




Kalender

De kalender is leeg

 `t Is hier fantastisch

Gepubliceerd op 7-5-2008 03:19:00 - Versnoezelen

Op de keper beschouwd leef ik in een volstrekte fantasiewereld. Ik denk al de hele tijd dat ik een docent wiskunde ben, maar dat is natuurlijk onzin. Heel af en toe (en in toenemende mate) denk ik wel 's dat ik daar 's mee moet ophouden. Gewoon kappen met die onzin en muziek maken! Ik ben een kind dat leeft in een fantasiewereld. Wiskundedocent? Wel nee... Ik ga liever buiten spelen of Zelda... of herrie schoppen.

Ik heb na mijn twaalfde nooit meer echt begrepen wat ik hier op deze aardbol nu eigenlijk te zoeken heb. Al met al vond ik het allemaal maar matig interessant. En nu? Ik ga wel door hoor. Uiteindelijk kom ik er wel, alleen duurt het wat langer...

Met al die vertrekkende collega's krijg ik ook fantasieën over mijn afscheid. Het lijkt me wel geweldig, gewoon kappen met die onzin. Definitief stoppen met alles. Geen wiskunde, geen studenten, geen leerlingen, geen onderwijs, geen Internet, geen leerroutes, geen vergelijkingen... Waarom zou je je eigenlijk committeren aan een volstrekt verloren zaak?

Ik hoop dat ze me dan vragen wat ik wil bij mijn afscheid. Toespraken? Alsjeblieft niet! Ongedefinieerde hapjes? Niet doen. Cadeautjes? Nee, dank je. Leuke herinneringen ophalen? Je moet er toch niet aan denken! Allemaal geleuter. Nee dank u! Het liefst zou ik dan gewoon stiekum verdwijnen... Je wilt toch niet dat er iemand een toespraak moet houden die me niet 'echt' kent. Maar ja, dat zal wel geen optie zijn. In dat geval ga ik doen wat ik eigenlijk het liefste doe. Muziek maken! Op mijn afscheid zal ik een liedje zingen. Ik weet ook al welk lied. Ik zal dan uitleggen dat mijn 'relatie' met onderwijs en de hogeschool een haat-liefde verhouding is. Het lied is van Jaap Fischer met de titel 'Tem me dan". Het is zo mooi...

Niet omdat je mooi bent want dat ben je niet
Niet omdat je slim bent want dat ben je niet
En niet omdat je koken kan, dat kan je niet
Maar alleen omdat ik geen ander weet
Niet omdat je lief bent want dat ben je niet
Niet omdat je flink bent want dat ben je niet
Niet omdat je hersens hebt, die heb je niet
Maar alleen omdat ik geen ander weet

Haha! Dat zal ze leren!

 6-7-2008 09:51:30

Uit het hart gegrepen...vooral Jaap!

 Door: Plien

 24-7-2008 00:22:14

Uit het hart gegrepen. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben ......... met wellicht een verschil. Ik zou waarschijnlijk de studenten toch wel snel gaan missen ..... nou ja in ieder geval die paar waarvan je zelf zegt "daar doe ik het voor". Als er maar enkelen zijn waarvoor ik dit jaar weer veel (positiefs) betekend heb ....... En dat lukt mij nog elk jaar weer :-)

 Door: JaDeX

 24-7-2008 23:35:07

O ja. Je hebt helemaal gelijk. Af en toe krijg je inderdaad wel 's het gevoel dat het er toe doet wat je doet, studentgewijs en dat is misschien ook wel mooi zat...:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...