L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Stopverbod

Gepubliceerd op 11-9-2008 13:49:00 - Onzin

GRONINGEN - Bij alle basisscholen in de stad Groningen wordt binnen twee jaar een algemeen stopverbod ingevoerd.
Het gemeentebestuur wil zo de verkeersonveilige situatie rond scholen aanpakken. Bij veel scholen is het 's morgens een chaos, omdat ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. De gemeente wil stimuleren dat kinderen lopend of fietsend naar school worden gebracht. Ouders, die hun auto straks toch nog bij school parkeren, krijgen een fikse boete.
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=75713

Zou zoiets nu helpen? Ouders zullen de kinderen wel niet uit rijdende auto's gaan gooien, maar een 'eindje verderop' parkeren en dan een stukje lopen lijkt me dan toch wel handig. Het is wel een grappig probleem. Het lijkt nu alsof de 'onveilige verkeerssituatie' wordt veroorzaakt door al die ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Maar dat was waarschijnlijk niet in eerste instantie de oorzaak van de verkeersonveiligheid die de ouders er toe bewogen heeft de kinderen toch maar liever naar school te brengen. Ik ben 's benieuwd hoe dat afloopt.

Ook een opmerkelijk uitspraak:

"Docenten willen steeds vaker digitaal leermateriaal inzetten in het onderwijs. Er bestaat al veel materiaal, maar dit is niet goed te vinden."

Niet goed te vinden? Het is er wel maar je vindt het niet? Zoiets? Op http://digitaalleermateriaalvo.kennisnet.nl/inventarisatie/wiskunde staat een lijstje met een overzicht aan van digitaal leermateriaal voor het vak wiskunde. Het heeft wel weer een bijzonder hoog FreudentalInstituutgehalte zullen we maar zeggen. Op http://www.wisfaq.nl/links.asp kan je wel 'ongeveer' zien dat er toch nog wel het een en ander te vinden is aan wiskunde op de digitale snelweg...

Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet over. Er is met de boeken, de ICT-dingen, de applets en alles wat er zo op Internet rond huppelt aan wiskunde toch niet direct een behoefte aan leermateriaal? En wat is dat dan eigenlijk precies? Digitaal leermateriaal? Nee, volgens mij gaat het heel ergens anders om.... maar daarover dan misschien een andere keer.

Ook interessant:

"Het wordt voor havisten en vwo'ers te moeilijk om hun diploma te halen. Dat vreest de VO-Raad, die met staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveld (CDA) onderhandelt over de eisen aan de eindexamens. Het stellen van strengere eisen zou het niveau van scholieren moeten opkrikken."
http://www.nieuws.nl/526341

Maar dat hebben we toch meer gehoord? Bij de invoering van de tweedefase was dat toch ook het plan? Volgens mij is dat niet echt gelukt. Dat is dan wel weer aardig. Wij gaan er natuurlijk weer voor zorgen dat toch zoveel mogelijk leerlingen een diploma krijgt, of dat nu terecht is of niet dat doet er niet toe. Zo werkt dat in het onderwijs. Als ze iets gaan regelen dan gaat het pas echt mis...

 Reacties (0)

 Ik ben geweldig

Gepubliceerd op 2-5-2008 14:06:00 - Onzin

Ik weet niet meer precies hoe ik er terecht gekomen ben maar op http://www.ikbengeweldig.nl kan je een testje doen om te kijken hoe geweldig je bent.

Dat klopt aardig. Eigenlijk had ik in de vakantie willen klussen inderdaad. Er zijn namelijk nog wat klusjes te doen in huis. Tot nu is er niet veel van terecht gekomen. Vanwege de 'nieuwe media' zullen we maar zeggen.

 Reacties (0)

 Raam open!

Gepubliceerd op 16-4-2008 16:11:00 - Onzin

Om de taal- en rekenvaardigheden van de moderne jeugd te verbeteren kunnen we eens beginnen met het open zetten van de ramen!

"Leerkrachten moeten in de klas vaker een raam open zetten, adviseert de GGD. Dat voorkomt ziektes en bevordert de prestaties bij rekenen en taal."
http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article966707.ece

Maar echt nieuws kan je het niet noemen: Zie http://www.wiswijzer.nl/blog/comments.asp?id=443

 Reacties (0)

 Nieuw leren

Gepubliceerd op 9-4-2008 00:28:00 - Onzin

Dit is wel het hoogst haalbare in het kader van aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Het Frank Zappa College ook bekend als HBS, een vorm van 'higher education' zullen we maar zeggen.

Via http://www.wauwel.nl/wordpress/?p=699

 Reacties (0)

 De leukste...

Gepubliceerd op 2-4-2008 12:20:00 - Onzin

Van alle flauwiteiten van gisteren is dit verreweg de leukste, subtiel... inderdaad.

Je zou toch bijna denken dat... maar ja: in de categorie "algemeen, geschiedenis, humor en fractals". Dat is dan toch wel een soort van aanwijzing...

 Reacties (0)

 Meer en beter

Gepubliceerd op 27-11-2007 09:57:00 - Onzin

Als je dat zo leest op Meer en beter onderwijs voor studenten dan denk je: dat is mooi, maar waarom geloof ik dan niet dat we er ooit verder iets van zullen merken?

"Een ambitieuze studiecultuur en een excellent onderzoeksklimaat moeten zorgen voor meer en beter onderwijs voor studenten en onderzoekers."

"Uitval wordt bestreden door meer contacturen in met name de eerste twee jaar van een opleiding, een intensievere begeleiding van studenten en een hoger opleidingsniveau van docenten."

"Dankzij de investeringen vanwege het actieplan ‘LeerKracht van Nederland’ krijgen docenten meer mogelijkheden om hun scholingsniveau te onderhouden en te verbeteren en op basis van kwaliteit carrière te maken."

Enz... Kortom: je kunt beter rijk en gezond zijn dan arm en ziek. We weten wel wat we willen, maar hoe dan? Nou, niet... dus... We willen gewoon meer en beter... dus... maar over de weg er naar toe tast een ieder in het duister. Nou ja, we merken het wel... eh nou ja niet dan.

 Reacties (0)

 Omgekeerd evenredig

Gepubliceerd op 17-10-2007 01:27:00 - Onzin

Vorige week was ik een beetje 'knorrig' over de taal van de wiskunde. Dat is niet erg, dat heb je wel 's, bovendien was het ook wel een beetje eigen schuld. Vandaag was het allemaal wel veel leuker en gingen de studenten deze keer niet met hoofdpijn naar huis.

Misschien was het ook wel weer een beetje te gezellig. Ik ben daardoor wel van alles vergeten uit te delen, geloof ik, maar dat komt dan de volgende keer wel. Toch denk ik (het moet maar 's gezegd) dat lesopbrengst en gezellig wel omgekeerd evenredig zijn. Maar ja, je moet ook wel 's gewoon lol kunnen maken... als iedereen moeilijk loopt te doen dan wordt het natuurlijk ook niks.

Mijn voorbeeld over de implicatie liep wel een beetje uit de hand. Eifeltoren, tandarts, de paus, de dood, appels en kiespijn? Zoiets was het wel... Waar ging dat nou eigenlijk over?

Formeel is dat niet zo ingewikkeld, maar als je er lang over na gaat denken...!? Toch niet zo eenvoudig. De vraag is dan: hoe krijg ik dit de volgende keer weer een beetje op de rails?

Nou ja... het is gewoon een groot experiment

...en zoals gewoonlijk leer ik er zelf weer het meeste van...

 Reacties (0)

 De boodschap...

Gepubliceerd op 11-7-2007 19:30:00 - Onzin

Waar las ik dat nu ook weer? "Denk tijdens de vakantie maar eens na of je huidige baan wel zo goed bij je past en of het niet tijd wordt voor iets anders..." Met de slogan “Hé, blijf niet hangen” wordt Nederland bestormd. Via de radio, kranten, flyers en de e-post wordt iedereen opgeroepen vooral eens na te denken over een andere baan...

Goed plan, maar ik geloof niet dat dat nu helemaal de bedoeling was...

 Reacties (1)

 Laatste nieuws

Gepubliceerd op 25-5-2007 00:23:00 - Onzin

Ik had hier eigenlijk over dit bericht willen schrijven:

Blogs lijken daarentegen nog steeds niet erg populair. De meerderheid van de ondervraagden zegt nooit blogs te lezen of niet te weten wat blogs zijn.

Maar ja... veel zin heeft dat niet...

 Reacties (3)

 1 april

Gepubliceerd op 31-3-2007 11:46:00 - Onzin

Een jaarlijks terugkerend fenomeen is de (mislukte) 1 april grap. Vorig jaar was kennislink leuk bezig. Welaan, je verzint het maar. Kortom: je bent gewaarschuwd. Ik zou de 'merkwaardige' berichten in dit weekend maar niet al te serieus nemen.

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Historische_1_aprilgrappen

 Reacties (0)

 Droom maar lekker verder...

Gepubliceerd op 24-3-2007 01:26:00 - Onzin

“Lesgeven volgens het boekje”, is een achterhaald begrip geworden want juist het onderwijs is geweldig in ontwikkeling. Het traditionele klassikale onderwijs verdwijnt terwijl de individuele leerling centraal komt te staan. De docent wordt begeleider en de competenties van de leerling worden verder ontwikkelt en gestimuleerd.

Ict-toepassingen gaan traditionele leermiddelen en methoden vervangen.
Maar ook voor vernieuwing van het onderwijs blijkt ict een krachtig middel in de praktijk, niet op één manier maar gedifferentieerd en naar behoefte.

http://www.newlearning.nl/

 Reacties (0)

 Ik krijg ineens een idee

Gepubliceerd op 3-2-2007 02:07:00 - Onzin

Volgens mij is er een erg mooie oplossing voor het lerarentekort. Volgens dit bericht kunnen gedetineerden studeren in de tijd dat ze in bajes verblijven:

"Onderwijsinstellingen als LOI bieden het gesubsidieerde afstandsonderwijs altijd aan in samenwerking met instellingen voor hoger onderwijs. Studenten betalen er jaarlijks iets meer dan 1500 euro collegegeld. De bron van deze krant volgde zijn lerarenopleiding via het LOI bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle."

Dat afstandsleren heeft toch echt onvermoede mogelijkheden. Als we nu eens alle bajesklanten omscholen tot leraar? Qua competenties moeten we nog wel even kijken...

Kijk dat had de SP nog niet bedacht! Misschien een ideetje?

Zie ook Zet managers voor de klas

 Reacties (0)

 Ach ja dat is waar ook...

Gepubliceerd op 24-1-2007 23:31:00 - Onzin

Naar aanleiding van het gedoe rondom "De Nederlandse student die onlangs een eeuwenoud wiskundig probleem oploste..." stond er op planet.nl onder andere het volgende:

Klakkeloos overgenomen
Edixhoven en van den Bogaart zijn wel lovend over Uytdewilligen: "Het werk van Uytdewilligen is zeker een knappe prestatie, die aanmoediging verdient.
De wiskundigen vinden het wel vreemd dat het persbericht over de ‘briljante vondst’ klakkeloos door de Nederlandse media werd overgenomen. Het ANP, de NOS en verschillende Belgische kranten brachten het nieuws groot. Zelfs de site wiskundeleraar.nl checkte de juistheid van de gegevens niet.
BRON: Oplossing wiskundeprobleem bestond al

Ik heb lang moeten nadenken over dat laatste zinnetje. Waarom zou de site wiskundeleraar.nl eigenlijk precies geacht worden de juistheid van de gegevens te controleren? Om in een adem genoemd te worden met het ANP, de NOS en verschillende Belgische kranten dan heb je toch iets bereikt... Er staat zelfs 'zelfs' bij, dat is werkelijk heel bijzonder! Normaal controleren wij altijd alles! Maar 't viel nogal tegen.

Ik ben er wel achter gekomen, maar dat is zo dom, dat verzin je gewoon niet, het is bijna nog dommer dan de rest van het bericht. 't Is gewoon 'hartstikke' moeilijk dat Internet...

 Reacties (0)

 Rekenproblemen? Ventileren!

Gepubliceerd op 22-1-2007 20:38:00 - Onzin

"AMSTERDAM - Leerlingen op de basisschool kunnen beter leren rekenen als hun klaslokaal goed geventileerd is. Ook bij taal presteren zij beter in een klas met frisse lucht. Dat blijkt volgens TNO uit onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Vrom is uitgevoerd."
bron

Zoiets verwacht je toch niet. Een geweldig onderzoek. Verrassend...

Net als dit bericht:

"Er zijn al voldoende maatregelen genomen om van het basis- tot hoger onderwijs de kennis over de Nederlandse taal te verbeteren. Dat is de reactie van minister Maria van der Hoeven van OCW op kritiek van voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad."

Ik denk dat er niet veel anders op zit dan een raam open te zetten...

 Reacties (0)

 Huisnumerologie

Gepubliceerd op 20-1-2007 10:35:00 - Onzin

Ik was op zoek naar de betekenis die de pythagoreeërs aan de gehele getallen toekenden, maar ik raakte weer eens ernstig afgeleid. Op Internet kom je soms dingen tegen die op z'n zachts gezegd eigenaardig zijn. Zo blijkt dat we op dit moment in een 4-huis wonen:

"Het 4-huis verschaft de bewoners in grote mate zekerheid en stabiliteit. Hier vindt men bescherming. Het leven wordt ernstig genomen en vaak is men er erg zuinig. In een 4-huis wonen meestal mensen die een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel hebben en een zeer geordend leven leiden. Normen en waarden zijn belangrijk, en men bouwt aan de toekomst. In een 4-huis kom je er emotioneel wel wat bekaaid af, en ook de seksualiteit kent geen duidelijke hoogtepunten. Eigenlijk gaat alles wat moeizaam. Wanneer je heel lang in een 4-huis woont neemt de kans op een depressie toe."

Wel aan dat verklaart een hoop...

Maar omdat we binnenkort toch moeten verhuizen ook maar even gekeken naar het 9-huis:

"In een 9-huis kun je de vruchten plukken van hard werken. Na elke grote inspanning worden er ook goede resultaten bereikt. De energie die verbonden is aan de 9 spoort je aan om actief te zijn. Bewoners van een 9-huis hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een neiging tot perfectionisme. Maar omdat je zelf alles zo ernstig en gedegen aanpakt, kun je problemen krijgen met anderen. Je stoort je vooral aan hun nonchalance en onnauwkeurige manier van werken. In dit huis kom je op voor jezelf. De bewoners hebben nogal eens wat kritiek op elkaar en kunnen zeer bazig optreden. Conflicten en verzoeningen wisselen elkaar af in een 9-huis."

Wel aan, dat wordt dolle pret...

bron

 Reacties (0)

 Vertrouwen

Gepubliceerd op 29-11-2006 03:59:00 - Onzin

De VVD, CDA en de PvdA hebben in een gezamelijk nieuwsbericht laten weten het vertrouwen in de Nederlandse bevolking te hebben opgezegd. De woordvoerder laat weten dat bovengenoemde partijen zich ernstig zorgen maken over het feit dat de Nederlandse burger op de verkeerde partijen heeft gestemd. Het land is daardoor onbestuurbaar geworden, de bevolking zal zelf de gevolgen van deze onbezonne daad moeten dragen. Verder voegde de woordvoerder er aan toe dat men nu niet moet denken dat er nu veel zal veranderen in Nederland.

 Reacties (2)

 Weersverwachting

Gepubliceerd op 22-11-2006 22:43:00 - Onzin

Volgens Bos heeft Nederland vandaag nee gezegd tegen een koud en kil Nederland... Bos erkende de gemengde gevoelens en teleurstelling... Ach ja... dat wist ik wel.. de PvdA is een aflopende zaak...

Na het tellen van 98,2 procent van de stemmen meldt ANP de volgende prognose voor de verkiezingsuitslag:

CDA: 41 zetels (44)
PvdA: 32 (42)
VVD: 22 (28)
SP: 26 (9)
Fortuyn: 0 (8)
GroenLinks: 7 (8)
D66: 3 (6)
ChristenUnie: 6 (3)
SGP: 2 (2)
PartijvoordeDieren: 2 (0)
EénNl: 0 (0)
Gr.Wilders/PvdVrijheid: 9 (0)

Ik stel voor dat we Maurice de Hond bij 't grof vuil zetten peilinggewijs zullen we maar zeggen, want de vaststelling 'het gaat beter met de PvdA' lijkt me absolute onzin...! 't Was leuk geprobeerd hoor, maar het heeft niet veel geholpen. You're a loser... net als Rutte, Bos... enz...

 Reacties (0)

 Debilisering

Gepubliceerd op 21-11-2006 00:36:00 - Onzin

Ik zal blij als de verkiezingen voorbij zijn. Rutte zegt: "Een stem op het CDA is een sprong op een trein waarvan niemand weet wat het eindstation is" Zo ken ik er nog wel een paar:

Alsjeblieft zeg... Hopelijk rijden morgen de treinen naar Rotterdam weer normaal...

Bureau Renkema - Zweefwijzer

 Reacties (0)

 Blaadjes op de rails

Gepubliceerd op 20-11-2006 15:43:00 - Onzin

"Utrecht, 20 nov. Treinreizigers hebben vandaag voor het eerst deze herfst last van gladde sporen. Door het regenachtige en winderige weer zijn de sporen nat en liggen er blaadjes op de rails."
NRC - Bladeren geven problemen op spoor

Maar is dat wel zo? Volgens dit bericht uit dezelfde krant van maandag 4 november 2002 klopt dat verhaal van die blaadjes toch niet helemaal...

Wel een mooie titel voor een heavymetal-nummer 'railhead debris'. Het schijnt voornamelijk uit ijzeroxide te bestaan, niet direct zware metalen, maar och...

 Reacties (0)

 Wiskunde websites

Gepubliceerd op 31-10-2006 02:37:00 - Onzin

Kennelijk zijn er slechts 6 websites voor wiskunde die 'echt' van belang zijn...

Je kan er op klikken...

Ik ben goed voor 33% daarvan zullen we maar zeggen, maar ik zeg maar niks...

Q. Why did the programmer confuse Halloween with Christmas?
A. Because OCT 31 = DEC 25.

Zie Moppen

 Reacties (0)

 Vsdjhvfwdhr

Gepubliceerd op 20-9-2006 02:02:00 - Onzin

Dat is nu weer een tegenvaller. Op http://www.zoekprof.nl/achtergronden/metatag.html staat een heel verhaal over de 'dood van een metatag'. Als je dan inderdaad deze opdracht uitvoert:

"Doe deze exclusieve Zoekprof-test: plak het 'woord'  vsdjhvfwdhr in je favoriete zoekmachine en kijk wat er naar boven komt."

Dan kom je op http://www.vsdjhvfwdhr.nl/vsdjhvfwdhr/vsdjhvfwdhr.html terecht... en wat blijkt? Van het hele verhaal klopt niets... allemaal onzin.

Nu ben ik 's benieuwd of ik nu ook in het lijstje kom...

Zie http://www.google.nl/search?q=Vsdjhvfwdhr

 Reacties (0)

 Drink koffie!

Gepubliceerd op 10-9-2006 12:53:00 - Onzin

 Reacties (0)

 Een UFO gesignaleerd?

Gepubliceerd op 10-9-2006 01:00:00 - Onzin

Ik heb vandaag een foto gemaakt die niet zou misstaan op ufoevidence.org:

 Reacties (0)

 Pechtold lijsttrekker D66

Gepubliceerd op 24-6-2006 19:28:00 - Onzin

 Reacties (0)

 Word IQ

Gepubliceerd op 16-6-2006 22:06:00 - Onzin

Naar aanleiding van http://dpf.punt.nl/?id=294949&r=1 ook maar 's gedaan:

MICROSOFT WORD IQ test met als resultaat: 

Maar dan heb ik wel gewoon overal 'C' ingevuld, want ik ga dat toch niet allemaal lezen...
Zie ook http://www.ms-iq.com/

 Reacties (1)

 D66

Gepubliceerd op 29-5-2006 23:37:00 - Onzin

Volgens dit bericht in Volkskrant hebben alle leden van D66 zich gemeld voor het lijsttrekkerschap....

 Reacties (0)

 Film

Gepubliceerd op 26-5-2006 01:56:00 - Onzin

Artsen vinden dat bioscoopfilms een totaal verkeerd beeld geven van een patiënt die in coma ligt. De artsen hekelen de filmmakers die de ernstige toestand van een comapatiënt voorschotelen als 'een soort Doornroosje-slaap'. Ze vinden dat vervelend voor echte patiënten en hun families.

Dat laatste kan, maar wie heeft er ooit beweerd dat film, reklame, romans, sprookjes, TV, de krant, modellen of symfonieën een realistisch beeld geven van de werkelijkheid?

Nee zo ken ik er nog wel een paar...

 Reacties (0)