L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Utrechtse heuvelrug

Gepubliceerd op 7-5-2009 23:53:00 - Wandelen

Op In het wilde weg:  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/3317 staat wel een grappig verhaaltje. Aan de reacties kan je zien dat je niet al te veel moet verwachten van de 'wisdom of crowds'. Ironie is zo moeilijk voor sommige mensen. We zijn zelf onlangs ook nog een beetje aan het wandelen geweest in de buurt van Maarn. Dat ging ook niet helemaal als gepland, maar dat lag echt aan ons.

In het kader van wiskunde is overal heb ik 'een vierkantje' gevonden, wat zeg ik? Wel twee vierkantjes:

Dat is toch wel bijzonder. Dat is geen natuur maar iets anders. Het pad was enigszins verhard met sloopafval denk ik. De meeste items hebben dat niet overleefd, maar kennelijk is dit een sterk tegeltje. Je kunt je dan van alles gaan afvragen: waar komt dit oorspronkelijk vandaan? Waar is het sloopafval van (bijvoorbeeld) de zwarte madonna gebleven? Ligt dat nu ook ergens als wegbedekking?

Vandaag weer 's begonnen aan de cursus wiskunde en leergebieden in de voltijd. Ik moet er nog steeds aan wennen. Dit is wel een soort 'lost generation' geloof ik. Ze hebben 't ook niet makkelijk denk ik. Maar misschien ligt het aan mij.

 Reacties (0)

 Realistisch rekenen

Gepubliceerd op 25-10-2008 20:44:00 - Wandelen

 Reacties (2)

 Wandelen

Gepubliceerd op 15-12-2007 00:38:00 - Wandelen

'Wandelen net zo goed als fitness'

MAASTRICHT - Wandelen als bestrijding van diabetes type 2 helpt net zo goed als programma's voor medische fitness. Dat concludeert sportarts Stephan Praet in zijn proefschrift waarop hij vrijdag 14 december promoveert aan de Universiteit Maastricht.

 Reacties (0)

 Nog meer herfst

Gepubliceerd op 4-11-2007 18:03:00 - Wandelen

Heel soms begin ik te begrijpen waarom sommige mensen met het klimmen der jaren in toenemende mate chagrijnig worden. Je hebt alles al een keer meegemaakt, al het geleuter al een keer aangehoord en inmiddels vastgesteld dat er in het algemeen maar weinig terecht komt van de mooie verhaaltjes die men vertelt. Het vertrouwen in de mensheid wordt er meestal niet beter op.

Als je naast alle teleurstellingen en frustraties niet ook nu en dan 's een succeservaring hebt dan kan ik me voorstellen dat je op het op gegeven moment toch wel een beetje voor gezien houdt. In overdrachtelijke zin dan...

Tel daar dan nog even de verloren en/of overleden familieleden en vrienden bij, je vervlogen idealen en de vaststelling dat het lichaam nu toch definitief op z'n retour is, de vallende bladeren en alle ellende in de wereld en voordat je 't weet heb je een herfstdepressie.

De herfst is het moment om een wandeling te maken en zo'n beetje treurig naar de gevallen en de (nog) niet gevallen bladeren te kijken. Mooie kleuren zijn het, dat dan weer wel… Maar ja, daar heb je natuurlijk verder ook niets aan...

 Reacties (0)

 Markering?

Gepubliceerd op 28-10-2007 01:57:00 - Wandelen

Iemand een idee wat dit is?

 Reacties (0)

 Hollandse kade

Gepubliceerd op 19-8-2006 20:39:00 - Wandelen

Tijdens de wandeling Hollandse kade (Woerden-Breukelen) zowaar een ooievaar gespot...

q2073img2.gif

"Deze wandeling gaat over langgerekte kaden, die het beeld van het Utrechtse weidegebied bepalen. U loopt door het Groene Hart van Holland. De eerste kilometers gaan over het jaagpad langs de Oude Rijn, dat herinnert aan de trekschuitvaart. In het open cultuurlandschap rond het bezienswaardige dorp Kockengen overheerst de rust. Veel weilanden zijn vogelreservaat. U loopt vooral over graspaden en soms over modderige weggetjes."

Hadden we toch al een keer eerder gelopen, bleek...

Volgens de stappentellen: 28625 stappen...

 Reacties (1)

 Rondje Rotterdam

Gepubliceerd op 12-6-2006 23:54:00 - Wandelen

 Reacties (0)

 Eibergen en omstreken

Gepubliceerd op 11-6-2006 14:06:00 - Wandelen

Het afgelopen weekend gewandeld in de omgeving van Eibergen of om precies te zijn rond Zwillbrock.

q2184img1.gif

Zie ook De Kloppendiek in Zwillbrock

 Reacties (0)

 Are you looking at me?

Gepubliceerd op 26-5-2006 22:27:00 - Wandelen

 Reacties (0)