L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Een konijn

Gepubliceerd op 9-5-2009 02:44:00 - Versnoezelen

Ik weet niet hoe zorgelijk dat nu weer is, maar dit vind ik wel leuk:

Een dom blondje is met haar auto tegen een boom gereden.
De agent die ter plaatse verschijnt vraagt aan haar: "Vertel eens, hoe dit is gebeurd?"
"Wel," zegt het dom blondje, "er zat een konijntje op de weg."
"Een konijntje op de weg? Maar die rij je toch gewoon dood?" zegt de agent.
"Dat wilde ik ook doen," zegt het domme blondje, "maar toen ging het plotseling achter deze boom zitten."
http://www.arena51.be/nl/fun/jokes/joke-20-konijn-op-de-weg.html

Dat doet me wel ergens aan denken....

 Reacties (0)

 Over geluk gesproken...

Gepubliceerd op 17-6-2008 23:37:00 - Versnoezelen

"De Nederlandse jongeren oordelen opvallend positief over school. Zij vinden school leuk en een plezierige plek. Ze vinden dat hun klasgenoten aardig en behulpzaam zijn en er wordt relatief weinig gepest. Opvallend is bovendien dat jongeren veel minder druk ervaren van school dan hun leeftijdgenoten in andere landen."
http://www.scienceguide.nl/article.asp?articleid=105675

Je kan al wel raden wat het commentaar van sommige mensen zal zijn: leuk? plezierig? ja, logisch ze leren ook niks...

 Reacties (0)

 `t Is hier fantastisch

Gepubliceerd op 7-5-2008 03:19:00 - Versnoezelen

Op de keper beschouwd leef ik in een volstrekte fantasiewereld. Ik denk al de hele tijd dat ik een docent wiskunde ben, maar dat is natuurlijk onzin. Heel af en toe (en in toenemende mate) denk ik wel 's dat ik daar 's mee moet ophouden. Gewoon kappen met die onzin en muziek maken! Ik ben een kind dat leeft in een fantasiewereld. Wiskundedocent? Wel nee... Ik ga liever buiten spelen of Zelda... of herrie schoppen.

Ik heb na mijn twaalfde nooit meer echt begrepen wat ik hier op deze aardbol nu eigenlijk te zoeken heb. Al met al vond ik het allemaal maar matig interessant. En nu? Ik ga wel door hoor. Uiteindelijk kom ik er wel, alleen duurt het wat langer...

Met al die vertrekkende collega's krijg ik ook fantasieën over mijn afscheid. Het lijkt me wel geweldig, gewoon kappen met die onzin. Definitief stoppen met alles. Geen wiskunde, geen studenten, geen leerlingen, geen onderwijs, geen Internet, geen leerroutes, geen vergelijkingen... Waarom zou je je eigenlijk committeren aan een volstrekt verloren zaak?

Ik hoop dat ze me dan vragen wat ik wil bij mijn afscheid. Toespraken? Alsjeblieft niet! Ongedefinieerde hapjes? Niet doen. Cadeautjes? Nee, dank je. Leuke herinneringen ophalen? Je moet er toch niet aan denken! Allemaal geleuter. Nee dank u! Het liefst zou ik dan gewoon stiekum verdwijnen... Je wilt toch niet dat er iemand een toespraak moet houden die me niet 'echt' kent. Maar ja, dat zal wel geen optie zijn. In dat geval ga ik doen wat ik eigenlijk het liefste doe. Muziek maken! Op mijn afscheid zal ik een liedje zingen. Ik weet ook al welk lied. Ik zal dan uitleggen dat mijn 'relatie' met onderwijs en de hogeschool een haat-liefde verhouding is. Het lied is van Jaap Fischer met de titel 'Tem me dan". Het is zo mooi...

Niet omdat je mooi bent want dat ben je niet
Niet omdat je slim bent want dat ben je niet
En niet omdat je koken kan, dat kan je niet
Maar alleen omdat ik geen ander weet
Niet omdat je lief bent want dat ben je niet
Niet omdat je flink bent want dat ben je niet
Niet omdat je hersens hebt, die heb je niet
Maar alleen omdat ik geen ander weet

Haha! Dat zal ze leren!

 Reacties (3)

 Koe op het spoor

Gepubliceerd op 18-7-2007 15:26:00 - Versnoezelen

Altijd gedacht dat, als het personeel in de trein omroept dat we stil staan omdat er een koe op de rails zou staan, dit 'grappig' bedoeld was, een soort indianenverhaal..., maar zoiets gebeurt natuurlijk niet echt... zou je denken:

DELFT - Het treinverkeer tussen Delft en Rotterdam heeft zaterdagochtend twee uur stilgelegen omdat er een koe op de rails stond. De politie moest eraan te pas komen om het dier weg te halen.
zaterdag 12 november 2005
bron

DELFT - Een verdwaalde, ‘dolle’ stier heeft er woensdagochtend voor gezorgd dat er twee uur geen treinen reden tussen Delft en Schiedam.
woensdag 18 juli 2007
bron

't Begint een beetje een terugkerend fenomeen te worden...

 Reacties (0)

 Blauwe piranha`s

Gepubliceerd op 2-6-2007 12:25:00 - Versnoezelen

ROTTERDAM - In meerdere Rotterdamse vijvers en sloten zwemmen blauwe piranha’s rond. Het lijkt een grap, maar Peter van Baarlen van exotische dierenopvang Teriguana heeft aan de Smeetlandsedijk met eigen ogen drie exemplaren van de exotische roofvis gezien. „Waarschijnlijk het einde van een hobby,’’ aldus Van Baarlen. „Ofwel iemand die zijn verzameling over meerdere plaatsen in de stad heeft uitgezet om er snel van af te zijn.’’

Bij de huidige temperaturen zullen de piranha’s vast overleven, weet Van Baarlen. „Pas tegen de winter zullen ze in moeilijkheden komen en uiteindelijk sterven. Tegen die tijd zijn de sloten waarschijnlijk leeggevreten.’’

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article1410700.ece

 Reacties (0)

 Oud beest

Gepubliceerd op 19-5-2007 20:21:00 - Versnoezelen

Leerlingen wilde altijd graag weten wat voor een PC ik had. Meestal kregen ze dan een dom antwoord omdat ik hetzelf niet wist. Op de Notre Dame heb ik ooit voor het systeembeheer een PC bedongen om thuis een fileserver te kunnen installeren om eens lekker mee te experimenteren. Tijdens het uitpakken van een van de dozen kwam ik de bestelbon nog tegen.

Omdat vrij snel na aankoop van deze fileserver mijn eigen PC definitief de geest gaf heb ik tot januari van dit jaar deze PC gebruikt en dat ging eigenlijk best wel... Hoewel deze nieuwe bakken het natuurlijk veel beter doen, sneller, mooier en wel zo efficient. Maar och... voor een beetje internetten heb je niet veel nodig natuurlijk...

Sterker nog: die oude fileserver gebruik ik nog steeds.... als fileserver! Mijn eigen ISS is al een paar maanden geleden definitief gecrached zodat ik de fileserver gebruik om te experimenteren met ASP en de andere dingen van de verschillende websites.

Op de bon zag ik de datum 16 juni 1999 staan. Dat betekent dat het apparaat al 8 jaar oud is... en altijd gewerkt, nooit iets mee gehad en het ziet er niet naar uit dat ie van plan is er binnenkort mee op te houden. Hoewel je dat natuurlijk nooit weet...

 Reacties (0)

 Weerpraatjes...

Gepubliceerd op 25-11-2006 21:49:00 - Versnoezelen

"BEEK - De weersomstandigheden van dit najaar zorgen ervoor dat verschillende vogelsoorten langer in Nederland blijven dan anders. Veel vogels vertrekken normaliter bij de eerste vorst naar het zuiden van Europa. Nu die vorst uitblijft zien de kieviten, ganzen en zanglijsters de noodzaak van vertrek nog niet in."
bron

...en 't zelfde geldt voor al die lijsttrekkers die zo glorieus verloren hebben...

 Reacties (0)

 Koe kan duinkonijn vervangen

Gepubliceerd op 17-11-2006 01:49:00 - Versnoezelen

"WAGENINGEN - Een koe is een goede vervanger voor het duinkonijn, dat zeldzaam begint te worden."
bron

Je moet het lezen anders denk je dat er iets raars aan de hand is...

 Reacties (0)

 Dat zat er in...

Gepubliceerd op 5-10-2006 13:54:00 - Versnoezelen

"KAATSHEUVEL - Roodkapje is donderdagochtend teruggevonden bij een bejaardenhuis in Kaatsheuvel. Dit heeft een woordvoerder van de Efteling gezegd. "
Volkskrant

 Reacties (0)

 Elfjes

Gepubliceerd op 3-10-2006 16:20:00 - Versnoezelen

Vandaag was ik even mijn hogeschoolmail aan het opruimen en ik kwam het leukste en onbegrijpelijkste mailtje ooit tegen:

Een elfje
3 april 2006
Geachte meneer of mevrouw,
Ik heb een vraagje of U voor mij een paar elfjes wilt opsturen over dieren
Groetjes van Kevin

Ik weet nog dat ik 'm kreeg... geen idee waar het over ging. Nu krijg ik wel meer rare mailtjes, maar je zit dan toch even te denken! Ik weet het inmiddels wel... zoiets bedenk je niet...

 Reacties (0)

 Kinderboerderij

Gepubliceerd op 13-7-2006 22:32:00 - Versnoezelen

Dat een otter in het wild wel eens de neiging zou kunnen hebben te bijten was misschien de Nederlandse bevolking al opgevallen sinds het bericht dat er 'ergens' een kind gebeten is... Maar dit bericht slaat alles:

'Bijtende otter had jetlag'

In Wetenschap

NIJETRIJNE - De otter die zondag bij Nijetrijne een vierjarige jongetje heeft gebeten, kwam mogelijk tot zijn daad door een jetlag. Dat stelde donderdag dierecoloog Hugh Jansman van Alterra, het onderzoeksinstituut dat het uitzetten van otters in Nederland wetenschappelijk begeleidt.

Bijtende otter had jetlag

Gut, nou dat is dan gelukkig opgelost... De natuur is mooi maar ze moet zich wel netjes gedragen anders gaan we preventief ruimen.

 Reacties (0)