L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Spamfilter is vol

Gepubliceerd op 19-6-2009 11:43:00 - Internet

Mijn spamfilter zit vol!

100.0% van 20MB in gebruik
Over Quota!

Dat kan natuurlijk ook nog.... Zo'n 2945 berichten... dat wordt vegen...

Gelukkig is dat slechts een kwestie van [x]Alles selecteren en dan Verwijderen.

 Reacties (0)

 Balkenende is een held

Gepubliceerd op 10-11-2007 20:25:00 - Internet

Na 't zuur zal ik ontvangen
van God mijn Heer dat zoet,
daarna zo doet verlangen
mijn vorstelijk gemoed:
dat is, dat ik mag sterven
met eren in dat veld,
een eeuwig rijk verwerven
als een getrouwen held.
http://www.wilhelmus.nl/tekst.html

Op Na het zuur komt het: zuur lijken de Rennies niet aan te slepen te zijn...

 Reacties (0)

 Ornicopter

Gepubliceerd op 10-10-2007 14:03:00 - Internet

De ornicopter is een klapwiekende helicopter die geen staartrotor nodig heeft. Hoe werkt dat? Een filmpje van de TU Delft legt het in drie minuten uit.

Lees het volledige artikel

 Reacties (0)

 Etiquette

Gepubliceerd op 6-10-2007 21:33:00 - Internet

Op Etiquettetips voor e-mail stond het toch maar weer 's:

"Geef altijd antwoord. Ook al tikt u maar "OK, ik zal er naar kijken, je hoort nog van me," de oude etiquette geldt nog steeds."

Maar 't is duidelijk dat niet iedereen zich daar wat van aantrekt. Vroeger belde nog wel 's iemand om te vertellen dat ie een mailtje had gestuurd... Ik krijg ook nog wel 's een reactie op een autoreply... Dat is wel grappig. Tegenwoordig zet ik er maar iets onder als 'met groeten van de robot...' of iets dergelijks. Anders blijf je aan de gang.

Als je een mailtje stuurt naar email@ictdro.nl krijg je zoiets als:

Hallo,
Als je dit leest is het je gelukt om een email te sturen...:-)
Heel goed!
Je bent echter wel te laat. De cursus is op 1 september 2007 gestopt.
Met groet,
De ICTdrobot....
Het is uiteraard niet de bedoeling daar dan weer op te reageren. Stel je voor dat er ooit een berichtje tussen twee autorepliers terecht zou komen... Dat moet niet kunnen... en in 't algemeen gebeurt dat ook niet.
 
Eigenlijk zou je iemand dit niet reageert op je mail gewoon in je spamfilter moeten zetten...
 
Ook een apart probleem. Een student stuurt mij met de Novell GroupWise Internet Agent 6.5.4 een mailtje. Als ik daar met Eudora op reageer dan kan die student mijn mail niet lezen. Gewoon niks te zien... eigenaardig...

 Reacties (0)

 Auteursrecht

Gepubliceerd op 23-9-2007 20:39:00 - Internet

"Wanneer u iets origineels heeft gemaakt, wilt u natuurlijk niet dat iemand anders daar zomaar mee vandoor kan gaan. Daarom is het auteursrecht in het leven geroepen. Het auteursrecht maakt het mogelijk dat iedereen die werken creëert als enige mag beslissen over de exploitatie van die werken en dat die werken bovendien worden beschermd tegen misbruik door anderen. Mede dankzij het auteursrecht blijven mensen creatief."
bron

 Reacties (0)

 Betere jatwerk

Gepubliceerd op 21-9-2007 16:11:00 - Internet

Je kunt je natuurlijk wel 's af gaan vragen of je je werk 'zomaar' op Internet moet zetten. Je maakt het op die manier wel heel erg makkelijk voor iedereen om je spullen te gebruiken.

Studenten hebben meestal niet zo veel moeite om dingen van Internet te halen en te presenteren als eigen werk, maar kennelijk zijn er ook docenten die het geen enkel probleem vinden om teksten en plaatjes over te nemen zonder bronvermelding. De tekst en plaatjes van deze webpagina bijvoorbeeld zijn vrijwel letterlijk gekopieerd van WisFaq - F-hoeken en Z-hoeken. In het kader van activerende didactiek probeer ik altijd wel de vragensteller zelf ook nog enigszins aan het denken te zetten... Dat er dan net uit... dat is al jammer.

Op WisFaq staat (heel vrolijk) in de disclaimer:

"De informatie mag uitsluitend ten behoeve van eigen gebruik worden opgeslagen op de PC van de gebruiker of op het netwerk van de eigen onderwijsinstelling. Daarbuiten mag niets van de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming."

Maar ja, dat helpt natuurlijk niet. Grappig is dan wel weer dat als je dan met de rechter muisknop een plaatje van diezelfde website wilt gebruiken dan krijg je zo'n 'schermpje' om de functionaliteit van de rechtermuistoets uit te schakelen. Dat kan je trouwens makkelijk omzeilen door eerst de linker muisknop in te drukken en dan tegelijk de rechter muisknop, maar dat terzijde...

Je zou denken dat als iemand WisFaq gebruikt om plaatjes en teksten te 'lenen', dan zal WisFaq toch wel bij de wiskundelinks genoemd worden als een nuttige website. Maar nee hoor... zelfs dat niet... nou ja...

Dat kan toch allemaal maar. Dat geeft natuurlijk ook verder niet... zo bijzonder is het nu ook weer niet. Maar 't is leuk om te zien. Je hebt docenten die zich (terecht) druk maken over het plagiaat van leerlingen en je hebt docenten die zich niet zo druk maken...

©2002-2007 WisWijzer

 Reacties (8)

 Hoe dom kan je zijn?

Gepubliceerd op 29-8-2007 01:08:00 - Internet

In Den Haag hebben ze een aantal Internetfraudeurs opgepakt. Zie Internetfraudeurs betrapt:

"In de e-mails staat dat de ontvanger een prijs in een loterij heeft gewonnen. Als hij de prijs wil incasseren, moet hij echter eerst geld op de rekening van de zogenaamde loterij storten. De beloofde prijs wordt vervolgens nooit uitgekeerd. Achter de afzenders van de mails schuilen veelal West-Afrikaanse netwerken."

Ik weet niet, maar hoe dom moet je zijn...!? Daar trapt toch niemand in? Zou je denken!

"De slachtoffers die aangifte hebben gedaan van de fraude, betaalden grote geldbedragen aan de oplichters, variërend van 8500 tot 2,5 miljoen euro. Geld dat wordt verkregen uit deze fraude wordt veelal gebruikt voor andere criminele activiteiten, zoals bancaire fraude."

Ik weet het niet... ik ben benieuwd wat er volgt...

 Reacties (2)

 Server verhuist

Gepubliceerd op 25-8-2007 01:30:00 - Internet

Zondag verhuist Vevida alle (web)servers naar een andere locatie. Ze hebben ervoor gekozen dat in één nacht te doen, zodat we zo weinig mogelijk door de overstap worden getroffen. Dat neemt niet weg dat de website een nacht onbereikbaar is.

 Reacties (0)

 Geintje..

Gepubliceerd op 18-6-2007 15:38:00 - Internet

"Mijn dochter draait de getallen om, bijv. 87 en 78. Op het zien schrijft zij het goed over maar als zij getallen combinaties hoort dan doet zij in de lucht voor hoe de getallen moeten staan. Ik zie haar haar best doen om ze goed op hun plaats te zetten. Is dit een vorm van dyscalculie of heeft dit te maken met auditieve discriminatieproblemen of in welke hoek moet ik het antwoord zoeken op deze vraag? Bovenal: wat is dit nou eigenlijk en waar heeft het mee te maken? Detail is wel dat zij al 51 is."

 Reacties (0)

 Dat kan ook...

Gepubliceerd op 18-11-2006 17:18:00 - Internet

Het laatste nieuws op je weblog? Dat kan natuurlijk ook:

Maar dan moet je dat natuurlijk niet hier zetten...

 Reacties (0)