Info
Kalender

De kalender is leeg

 Van buiten af

Gepubliceerd op 28-5-2009 23:44:00 - ICT & onderwijs

Ik weet nog steeds niet of het een functionaliteit is of een verkeerde instelling maar hogeschoolgewijs is het niet mogelijk om via bijvoorbeeld een website als http://www.wiskundeleraar.nl een email te versturen als afzender en geadresseerde beide hun hogeschool emailadres gebruiken. Je krijgt dan een foutmelding met de mededeling:

"Sender address rejected: Not authorized to use this FROM-address from the outside (in reply to RCPT TO command)"

Ik heb me uit laten leggen dat het een soort 'beschermende maatregel' is om misbuik te voorkomen. 'Echt' begrijpen doe ik het maar half, maar 't is wel vervelend want studenten die hun hogeschool emailadres in wiskundeleraar gebruiken krijgen dan de post via de verzendlijst niet.

Nu dacht ik even dat ik dit wel opgelost had, maar dat was niet zo. Het is een lastig probleem. Tenzij je mensen gewoon verbied om op mailtjes te reageren, maar dat is dan wel een beetje het paard achter de wagen spannen, zullen we maar zeggen.

Maar de oplossing is veel simpeler dan ik dacht. Van de 260 studenten gebruiken er in wiskundeleraar slechts 8 hun hogeschoolmail. Dat is op zich al een veeg teken, maar die laatste 8 hebben vast ook nog wel een andere emailadres dat ze kunnen gebruiken. Dat moet niet te moeilijk zijn tegenwoordig... Dus probleem opgelost. Bij de nieuwe aanmeldingen staat het er vanaf vandaag gewoon bij:

"Het is niet mogelijk om je e-mailadres van de hogeschool te gebruiken!"

Doen ze dat dan toch dan volgt er een foutmelding. Geweldig. Zo zie je maar weer. De meeste problemen lossen zich vanzelf op, ook als je er niks aan doet. Mooi...

 29-5-2009 13:41:41

Ik heb die lieden een mailtje gestuurd. Maar misschien kan ik nog een leuk en vooral irritant popupje maken als ze inloggen...:-)

 Door: Naschrift

 3-6-2009 15:21:01

Inmiddels zijn het nog 5... maar die kunnen al wel afgestuurd zijn...:-))

 Door: Willem

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...