L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Het weer is voor de boeren

Gepubliceerd op 16-4-2008 17:07:00 - Helemaal fout

"De Chinese Meteorologische Dienst voert tijdens de Olympische Spelen een grootschalig weerscontroleprogramma uit om regenval op het dakloze Olympische stadion te voorkomen."
http://www.technischweekblad.nl/china-bestookt-regenwolken-tijdens-olympische.34530.lynkx

Dat is wel bijzonder... Hadden we dat in Nederland niet al veel eerder kunnen bedenken. Ik kan me nog wat popfestivals herinneren waarbij het altijd regende. Maar ja toen waren Vliegtuigen en Artillerie niet erg populair zullen we maar zeggen...

Maar eerlijk is eerlijk het was vandaag wel erg lekker weer. Even naar de kapper, een visje eten en kijken of op het voormalige Zwarte Madonna kavel al gebouwd wordt. Al met al bijzonder aangenaam.

Dat was dan weer het weerpraatje van deze week... Ik zal 't niet meer doen.

 Reacties (0)

 Zo is het maar net

Gepubliceerd op 20-2-2008 21:10:00 - Helemaal fout

Op profielen.hro.nl las ik naar aanleiding van de analyse over onderwijsvernieuwing die de commissie-Dijsselbloem dat bij alle ondervernieuwingen geldt:

"niet de werkelijke kosten maar het beschikbare budget was maatgevend"

Dat is niet echt een nieuw concept, want dat in het onderwijs, zover ik het heb meegemaakt, gebruikelijk. U weet wel: wel voorhoedeschool maar geen geld voor systeembeheer. Wel goede docenten willen, maar dan wel met de hoogst mogelijke opleiding in de laagst mogelijke salarisschaal. Kortom: we dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was. Nou ja, zo als het was... het werd immers steeds minder. Dat zal ondanks de 'voortvarendheid' van deze minister dan wel zo blijven denk ik. Alhoewel, het kan altijd nog erger...

 Reacties (0)

 Briljant

Gepubliceerd op 14-1-2008 02:23:00 - Helemaal fout

De Partij van de Afbraak blijft me verbazen. In het kader van het voorstel van PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar om studenten na hun afstuderen hun studiekosten te laten terugbetalen lees ik hier zo maar:

"Bos denkt dan vooral aan het langer aan het werk houden van werknemers onder de 65. Ook moet het aantrekkelijker worden om na het 65e levensjaar vrijwillig aan de slag te blijven. Verder zouden werknemers in deeltijd wat meer uren moeten werken. De personeelsproblemen in de zorg kunnen op die manier worden opgelost, aldus Bos."
http://www.nrc.nl/binnenland/article891452.ece

Jarenlang heeft de politiek de problemen in het onderwijs volstrekt genegeerd, maar gelukkig heeft deze briljante politicus het helemaal op een rijtje (houdt u voor het dominoeffect). Ik vind het allemaal maar bezopen. Tichelaar komt met een volstrekt idioot en vooral onhaalbaar idee en Bos doet er dan nog een schepje bovenop. Maar investeren in goed personeel, het verminderen van de werkdruk, het verbeteren van het salaris en zorg dragen voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden zit er helaas niet in. Tja... en dan los je de problemen natuurlijk niet op. Ik denk dat we inmiddels wel vast mogen stellen dat ook niemand in Den Haag echt van plan is de problemen op te lossen.

De vraag is dan hoe leg je dat uit? Aan die leerlingen en ouders bijvoorbeeld, die na de 4e docent wiskunde eindelijk een docent krijgen waarvan de leerlingen het idee hebben dat ie er zelf ook iets van weet. Geweldig... Nee op deze manier komen we er wel. In de put dan...

 Reacties (1)

 Dat kan je wel zeggen...

Gepubliceerd op 29-10-2007 22:33:00 - Helemaal fout

Uit onderzoek zou blijken:

"De meeste Nederlanders verhongeren liever dan dat ze een medemens eten als ze na een vliegtuigongeluk op een onbewoond eiland terechtkomen."
http://www.ad.nl/fun/bizar/article1781480.ece

Dat is nog 's interessant nieuws. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Je kan wel zeggen en denken dat je 'dit of dat' niet zal doen, maar hoe weet je dat? Makkelijk praten! In het algemeen blijken mensen tot veel meer (en erger) in staat dan ze zelf of een ander ooit gedacht hadden. Je kunt wel denken dat je begrijpt hoe je in elkaar zit, maar in het algemeen mag je er toch van uit gaan dat dit niet het geval is. Nee, dames en heren, zo werkt het niet...

 Reacties (0)

 Foutmelding

Gepubliceerd op 21-10-2007 11:07:00 - Helemaal fout

Soms zijn de foutmeldingen op een website leuker dan de website zelf:

"Some sort of error just happened. The error was logged and Tim has been alerted. If problems persist, email... In most cases, the problem can be fixed by using this link. The reported error was: Problem with the concurrent query manager in the LibraryThing Bureau of Garbage Collections. We have an entire room of trained monkeys working to solve the problem..."
http://www.librarything.com/

 Reacties (0)

 Twee keer fout

Gepubliceerd op 21-9-2007 22:17:00 - Helemaal fout

Je kunt natuurlijk altijd op websites foutmeldingen krijgen.. maar dit is twee keer fout.

Not Found

The requested URL /index.html was not found on this server. 
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache/1.3.37 Server at ... Port 80

Het was al een fout, maar nu kan de server ook de foutafhandeling niet vinden...

 Reacties (0)

 De KPN sluit je aan?

Gepubliceerd op 27-6-2007 15:25:00 - Helemaal fout

Op dit moment hebben we last van ongewenste oproepen op onze vaste telefoonaansluiting. Op de website van de KPN lees ik:

Het kan zijn dat je hinder ondervindt van ongewenste oproepen op je telefoonaansluiting. KPN kan je in beperkte mate informatie geven na een onderzoek over de herkomst van dit soort oproepen. Afhankelijk van de oorzaak van de ongewenste oproepen is een onderzoek al dan niet mogelijk of zinvol. In een aantal gevallen kun je zelf actie of maatregelen nemen. Hieronder volgt een overzicht van oproepen waarbij er geen onderzoek door KPN wordt gedaan:

  • Oproepen van callcenters
    Kenmerken: Je wordt overdag, behalve op zondag, en op wisselende tijdstippen gebeld door een belcomputer; nadat het belsignaal drie of vier keer is gegaan, wordt de verbinding verbroken; je hoort niets.

Kennelijk een bekend probleem, maar 'we' doen er verder niets aan. Het wordt tijd om die KPN er uit te gooien, Dat 'vaste' telefoongebeuren is een achterhaalde zaak, denk ik.

 Reacties (0)

 ABN Amro versus Bureau Renkema

Gepubliceerd op 10-6-2007 23:31:00 - Helemaal fout

Je vraagt je af waarom de ABN Amro met juridische stappen dreigt voor zoiets grappigs. Ik zou maar snel kijken... je weet het tenslotte maar nooit. Je kunt banken van alles verwijten, maar niet dat ze gevoel voor humor hebben...

 Reacties (1)

 Who are the brainpolice?

Gepubliceerd op 13-2-2007 08:23:00 - Helemaal fout

"Een docent van de lerarenopleiding die anoniem wil blijven (‘er heerst op de HR toch een gedachtepolitie’) ziet zichzelf, tegen zijn zin, steeds meer als een uitvoerder van hogeschoolbeleid. ‘Terwijl het om het inhoudelijke programma moet gaan, schrijft de HR te veel middelen voor zoals projectonderwijs en theoretisch gestuurd onderwijs. We worden afgerekend op die middelen, want de uitvoering daarvan kun je goed meten’, stelt de docent die vermoedt dat negentig procent van de docenten zijn kritiek deelt."
Maatschappelijke opdracht van de docent in het geding

 Reacties (0)

 Zinloos 2006

Gepubliceerd op 15-9-2006 09:10:00 - Helemaal fout

Soms lees je wel 's wat:

"Kennisnet lanceert 21 september aanstaande een nieuwe dienst: Edurep. Edurep is een voorziening die (digitaal) leermateriaal op internet vindbaar maakt. Docenten en leerlingen hoeven dankzij Edurep niet meer verschillende zoekmachines en collecties te raadplegen voor leermateriaal. Dat doet Edurep nu voor hun!"
Kennisnet

Nee, dat komt helemaal goed...

Zie ook Contentketen en zo...

 Reacties (2)

 Geen grap?

Gepubliceerd op 8-9-2006 16:22:00 - Helemaal fout

Je zou eerder denken aan een late of vroege 1 april grap dan aan een serieuze politieke partij... hoewel het de gewoonste zaak van de wereld schijnt te zijn. Logisch wel, want stel je voor dat bij alles wat Bos roept het publiek 'boe' gaat roepen, dat staat zo... slordig...

Maar ik ben bang dat het geen grap is... maar 't schijnt nu ook alweer van de website verdwenen te zijn.

Zie ook PVDA klapvee en Geenstijl

 Reacties (0)

 Google en de boeren

Gepubliceerd op 14-8-2006 23:33:00 - Helemaal fout

Zoeken op 'farm date' is zoeken op 2 woorden... en in 't Engels... en dan krijg je advertenties...?!? Ik zal er maar niets van zeggen... ik zou zeggen 'blijf dan weg!'.

Als ik GOOGLE was zou ik het domein farmdate.nl gewoon verwijderen uit de index. Het probleem lijkt me dan opgelost.

 Reacties (3)

 Recht op domheid

Gepubliceerd op 26-5-2006 01:45:00 - Helemaal fout

"Het fundament van onze beschaving is de domheid. Zij manifesteert zich op elk gebied, bij ieder mens, te allen tijde. Domheid is een talent, een menselijk vermogen tot zelfdestructie dat de mens onderscheidt van het dier."
Morosofie - de encyclopedie van de domheid

Is de aarde plat? Werd in het paradijs Nederlands gesproken? Zijn atomen ruimteschepen? Is Delft Delphi? Valt de plattegrond van de piramide van Cheops terug te vinden in het stratenplan van Den Bosch?

"Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen. En dat is maar goed ook".

"De domkoppen die een stadhuis willen bouwen. Bovenop de berg kappen ze daarvoor de benodigde bomen. Vervolgens dragen ze de stammen naar beneden. Totdat er per ongeluk een boom uit hun handen valt die de berg afrolt. Dat brengt ze op een idee; het is slimmer de stammen de berg af te rollen. Ze pakken het hout weer op en dragen het naar boven om het vervolgens naar beneden te laten rollen."

"Amsterdam wilde in de strijd tegen het fijnstof (goed woord trouwens) al bomen rooien omdat ze de luchtcirculatie verhinderden. Maar Utrecht gaat nu sproei-wagens inzetten tegen het fijnstof, dat voornamelijk door dieselmotoren wordt uitgestoten! En dat alles om meer auto's de stad in en uit te kunnen leiden."

"Intelligentie is niets dan de optelsom van een reeks vergeefse pogingen om greep te krijgen op de domheid. Wijsheid is alleen te bereiken door middel van schade en schande. Iedereen mislukt; er is alleen onderscheid in de wijze waarop. Als je valt, doe het dan zingend, zoals in de opera."

 Reacties (0)

 Klopt niks van...

Gepubliceerd op 10-3-2006 11:41:00 - Helemaal fout

Kijk soms zijn dingen niet wat ze lijken. Wat zou je verwachten als je surft naar http://www.profielwerkstukken.nl/? Je krijgt waarschijnlijk niet wat je dacht... wedden?

Volgens dit bericht kunnen superhelden op latere leeftijd een probleem vormen voor de gezondheid:

"Vooral mannen willen zich meten met de onrealistische weergave van de plastic helden uit hun kindertijd. Om op hun vroegere voorbeelden te lijken, gaan ze overmatig trainen en nemen ze spiervergrotende middelen zoals anabole steroïden."

Wel aan dan zal dat het probleem wel zijn... ik bedoel met Donald Duck als superheld blijf je natuurlijk altijd een 'loser'.

"U bent ondernemend en energiek en er kan veel uit uw handen komen. Pas er echter voor op niet te overdrijven, want dan raakt u voortijdig uitgeput. Anticipeer op de vorderingen die u gisteren hebt gemaakt."

Volgens de Chinese horoscoop:

"Mensen geboren zijn in het jaar van de Hond hebben sterke sentimentele gevoelens. Zij zijn trouw, plichtmatig. loyaal en koel, eerlijk en gul. Maar zijn ook achterdochtig en neigen naar somberheid. En omdat zij te koppig en onvermurwbaar zijn, zijn zij soms ook moeilijk benaderbaar."

Dat klopt helemaal niks van...

"Mensen geboren in 1958, het jaar van de aarden-Hond: met de financiën gaat het best wel goed dit jaar, uw geluksster van de rijkdom staat hoog. Het is een tijd voor een doorbraak voor u, daarom moet u het aantal onnodige contacten verminderen, concentreren op de plannen voor het opbouwen van een nieuw project dat zal uiteraard een beter resultaat geven."

Kijk, nu ben ik 's benieuwd....

"Waak over uw gezondheid, blijf af van sigaretten en drank en andere stimulerende eetwaar. Eind van het jaar in de maanden november en december kunnen meervoudige investeringen u grote winsten brengen, het is een goed oogstjaar. Een goede gezondheid toegewenst en een nog beter volgend jaar."

Ja... nee dat gaat lekker zo...:-)

 Reacties (0)