Info
Kalender

De kalender is leeg

 De website

Gepubliceerd op 20-5-2009 15:50:00 - Wiskundeleraar

De website http://www.wiskundeleraar.nl is een voorbeeld van hoe je onderwijs kan ondersteunen met ICT. Ik schreef al eerder dat die 8 dagdelen per jaar volstrekt onvoldoende zijn om een website te onderhouden (ik heb het dan nog niet eens niet over het bedenken, ontwerpen en maken van de website).

Het is dan wel heel bijzonder als je op grond van het ‘Beleidsplan ICT en Onderwijs 2008’ moet concluderen dat de website vanuit het management eigenlijk ongewenst is. Dat is niet ‘echt’ motiverend. Je zou eerder verwachten dat er vanuit het management een soort van interesse zou bestaan voor de manier waarop we dat doen, maar daar heb ik (eerlijk gezegd) tot nu toe weinig van gemerkt.

De eenzijdige aandacht voor Natschool, Hint en Osiris lijkt misschien wel iets van een soort plan, maar dat is natuurlijk onzin. Inhoudelijk is dat hele ‘beleidsplan’ echt flauwekul. Volgens mij gaat het helemaal nergens over.

Ik denk dat we bij de vakgroep wiskunde aardige dingen doen met ICT, zowel in logistieke als in vakinhoudelijke zin. Ik denk dat onze studenten in het algemeen goed op de hoogte zijn van de (on-)mogelijkheden van ICT in het (wiskunde-) onderwijs. Zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf: dat is gewoon hard werken.

Zie ook http://www.wiskundeleraar.nl/page3ict.asp?nummer=3280

 20-5-2009 18:21:45

Is dat beleidsplan waar je opdoelt openbaar en voor anderen te lezen? Ben wel benieuwd wat er dan in staat op grond waarvan jij concludeert dat jouw prachtige initiatieven eigenlijk ongewenst zijn!

 Door: Willem

 20-5-2009 20:55:02

Dat plan is helaas niet openbaar. Ik kan 't zelf in de besloten omgeving niet eens meer vinden. Ik heb er wel eerder over geschreven. Dat zoek ik nog wel even op.

 Door: Naschrift

 21-5-2009 01:42:59

Enkele citaten: "De (fraaie!) websites die bij sommige expertgroepen in gebruik zijn, en meestal ook extern gehost worden, hebben het nadeel dat ze afhankelijk zijn van één persoon (de webmaster). [..] Hoe fraai en bruikbaar deze webomgevingen ook zijn, ook dit is vanuit de organisatie gezien een weinig professionele oplossing. [..] Het aanbieden van digitaal materiaal via homepages e.d. is dan ook niet langer wenselijk"

 Door: Naschrift

 21-5-2009 10:02:47

Bedankt voor je reactie. Nu ik het lees herinner ik me ook weer dat je er eerder over schreef. Vanuit PR&M overwegingen gezien heeft de school gelijk, maar dan moeten ze die docenten die veel vrije tijd steken in die "homepages" wel een goed alternatief bieden door bijvoorbeeld via een fatsoenlijk Content Managemnt Systeem ruimte en toegang op de corporate website van de school te verlenen zodat docenten daar hun werk kunnen publiceren. Zolang dat niet het geval is hebben die docenten maar één manier om hun roeping te volgen en dat is inderdaad via externe webpagina's. Veel beter en eerlijker zou natuurlijk zijn wanneer mensen als jij extra gefaciliteerd worden om je prachtige werk te doen! De school zou echter kunnen zeggen: iedereen gebruikt het en heeft er wat aan, waarom moeten wij daar (alleen) voor betalen? Daarom denk ik dat het goed zou zijn wanneer mensen als jij die zulke mooie websites bijhouden daarvoor een fatsoenlijke vergoeding zouden krijgen van bijv. Kennisnet...

 Door: Willem Karssenberg

 21-5-2009 13:08:04

Dat laatste weet ik niet zo. Ik geloof dat ik nog een beetje ben van 'geven en nemen'. Ik maak ook weer veel gebruik van allerlei dingen die mensen op het internet zetten... dat was zo'n beetje het idee. Volgens mij is dat nog steeds een goed idee. Maar ik denk dat je wel gelijk hebt dat ik met de middelen die er zijn onvoldoende uit de voeten kan. Het is een keurslijf waar feitelijk weinig mogelijkheden zijn om te experimenteren. Daarnaast zijn sommige uitgangspunten van de manier waarop het management denkt over ICT zo fundamenteel onjuist dat je daar gewoon 'echt' niets mee kan. Dat is jammer, maar helaas... Het zou toch zo maar kunnen! Zo moeilijk kan dat toch niet zijn...:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...