Info
Kalender

De kalender is leeg

 Lantaarnpaal

Gepubliceerd op 6-5-2009 15:21:00 - Lantaarnpaal

Vroeger had je zo'n mopje van Sam en Moos. Dat Moos op een avond Sam tegen komt die kennelijk z'n horloge verloren is en in 't licht van een lantaarnpaal aan het zoeken is. 'Waar ben je die dan verloren?' waarop Sam antwoord 'Daarginds maar daar zie ik niks'. Zoiets...

Ik ga een nieuwe categorie toevoegen aan dit weblog. Dat wordt de categorie lantaarnpaal. De aanleiding daarvoor is dat het dat er allerlei dingen en maatregelen bedacht worden die eigenlijk nergens over gaan, zo van we weten niet precies wat we er mee aan moeten maar we moeten wel iets doen.  Meestal wordt aan dat soort 'dingen' dan ook nog wel gehoor gegeven en gaan in een keer allerlei mensen zich er mee bezig houden.

Meestal zijn dat dingen die (als je goed kijkt)  eigenlijk nergens over gaan. Het zijn cosmetische ingrepen, logistieke maatregelen, veel papier maar weinig actie. Waar gaat het dan wel om? Het gaat natuurlijk om de grote lijnen, de onderlinge samenhang en de praktische uitvoering. Ondanks alle plannen gaat het toch om de uitvoering? Meestal tast men in het duister, maar in 't licht van een lantaarnpaal kan je dan tenminste iets zien. Ook al moet je dan vaststellen dat het er niet is...

 13-5-2009 14:33:37

De staat van het onderwijs laat zich nog het best als volgt beschrijven: "Toestand die ontstaat wanneer individuele leraren of de school in het algemeen geen verantwoord adequaat antwoord (meer) kunnen geven op de specifieke instructie- en onderwijsbehoeften van een of meer leerlingen."

 Door: Theo

 13-5-2009 23:47:39

Straks gaat de accreditatiecommissie vast roepen dat het gaat om 'de grote lijnen, de onderlinge samenhang en de praktische uitvoering' en niet om het produceren van zoveel mogelijk documenten...:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...