L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Hufters

Gepubliceerd op 19-6-2009 20:18:00 - Den Haag

"DEN HAAG - De Haagse VVD-fractie wil voorbeelden van hufterigheid, overlast en vandalisme in de stad op internet zetten. Daartoe hebben de liberalen de domeinnaam www.haagsehufters.nl geclaimd."
http://www.nu.nl/internet/2025412/haagse-vvd-wil-hufterigheid-op-website.html

Je zou denken dat weldenkende volwassenen toch wel iets beters kunnen verzinnen. Voor de laatste restjes beschaving en intelligentie moet je duidelijk niet in Den Haag zijn, 't is hier zo langzamerhand echt een kleuterschool. Wilders zal blij zijn, hoe dommer de rest hoe beter voor hem.

 Reacties (0)

 Zakkenvullers

Gepubliceerd op 11-4-2009 11:47:00 - Den Haag

Naast leugenaars, oplichters en criminelen heb je natuurlijk ook nog gewoon zakkenvullers. Onder het mom van maatschappelijk belang kan je van alles doen en laten. Maar in feite is het boeventuig en zijn het schurken.

"Volgens Tweede Kamerlid Staf Depla (PvdA) tonen de bedragen aan dat de corporatiesector ‘geen enkel benul heeft van wat er in de samenleving aan de hand is. Het kan juridisch allemaal kloppen, maar het is niet uit te leggen.’ "
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1180958.ece

...een PvdA-er die het niet uit kan leggen? Dat is vreemd, maar zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

"De beoogde opvolger van Van Leeuwen, de Groningse PvdA-gedeputeerde Marc Calon, wordt door Aedes voor drie dagen per week ingehuurd. Hij ontvangt hiervoor volgens Alders 200.000 euro op jaarbasis."
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1180958.ece

Dat is dan toch ook PvdA? Nee, inderdaad dat is misschein ook niet uit te leggen...

 Reacties (5)

 Hou toch op

Gepubliceerd op 24-10-2008 21:57:00 - Den Haag

Het lijkt bijna wel een soort maatregel:

"Middelbare scholieren kunnen in de toekomst hun diploma alleen nog behalen met gemiddeld een voldoende voor het centraal examen. Ook mogen zij voor het eindexamen (gemiddelde schoolexamen én centraal examen) maximaal nog maar één vijf halen voor een van de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Dit heeft staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs vandaag bekend heeft gemaakt."
http://www.minocw.nl

Maar zou dat nu gaan werken? Volgens sommige wel:

"Het zakpercentage zal ongetwijfeld stijgen door deze maatregelen, maar de staatssecretaris verwacht dat leraren inspelen op de strengere eisen en dat scholieren beter hun best gaan doen. Hierdoor zal uiteindelijk het slagingspercentrage weer stijgen."
http://www.onderwijsvanmorgen.nl/exameneisen-strenger/

Een leuk idee, maar 'beter hun best' doen moet je dan niet opvatten als 'harder werken' of 'meer leren'. Nee, we gaan gewoon vooral en met onovertroffen inzet oefenen in het examens maken. Tegenwoordig moet je bij het schoolexamen allerlei dingen doen die niet op het examen getoetst worden. 'Onderzoeksvaardigheden', 'een mondige burger worden', 'zelfstandig leren werken' en nog wat van dat soort. Met die nieuwe maatregelen zijn die 'praktische opdrachten' en 'profielwerkstukken'  (om maar 's te noemen) misschien niet de moeite waard? Ze leren er immers toch niks van? Die examens daar gaat het om. Ik dacht eigenlijk dat nu juist die centrale examens ook niet deugde...

"Een aantal scholen vertoont jaar na jaar te grote verschillen in cijfers van het centraal examen en schoolexamen. Deze verschillen kunnen duiden op te makkelijke schoolexamens. Dit komt de kwaliteit niet ten goede."
http://www.minocw.nl

Ik heb ooit nog wel 's uit proberen te leggen waarom in mijn klasje het gemiddelde van de cijfers voor het schoolexamen zo'n punt hoger was dan het gemiddelde van de cijfers voor het centraal schriftelijk examen. Dat was iets met praktische opdrachten die voor 25% mee moesten tellen en zo... En dat leerlingen praktische opdrachten juist heel erg goed deden omdat... en zo... Maar helemaal overgekomen is die boodschap nog niet. Men blijft maar roepen dat scholen op die manier proberen de boel te belazeren. Ik denk niet dat dit zo is. Maar och... Je moet toch wat. Strengere eisen zonder een inhoudelijke verandering zijn zinloos. Ze moeten dus nog meer onzin leren...

Eerlijk gezegd denk ik dat het niks wordt met deze maatregelen. Wat betreft het LAKS een betere kijk op de zaak dan de rest van theater van de lach waar iedereen altijd zo om moet huilen. Voor wat wiskunde op het havo en het vwo betreft durf ik nog wel de stelling aan dat zelfs met een 8 op je centraal schriftelijk eindexamen je nog steeds geen wiskunde kent.

 Reacties (0)

 Partij van de Afbraak

Gepubliceerd op 18-5-2008 17:49:00 - Den Haag

"Den Haag, 18 mei. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer waren, zou de PvdA 18 zetels halen. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Volgens De Hond is dat de laagste score die ooit is gemeten voor de PvdA. In de Kamer heeft de partij nu 33 zetels."
http://www.nrc.nl/binnenland/article1091521.ece

 Reacties (0)

 Lerarenopleiding Den Haag

Gepubliceerd op 9-4-2008 23:29:00 - Den Haag

In het AD vandaag een brief van Dekker aan Plasterk:

"Als er niets gebeurt, is er in 2015 één structurele onvervulde plek op elke acht lerarenplaatsen. Daarom moet de hogeschool InHolland zo snel mogelijk toestemming krijgen om in Den Haag een lerarenopleiding te beginnen."
http://www.ad.nl/denhaag/stad/2211165/Ernstig_tekort_aan_docenten.html

Dat zal wel indruk maken, zo'n wethouder die brieven schrijft. Ik dacht altijd dat dat gemeentebestuur zo'n beetje het 'slaafje' was van politiek Den Haag. Toen de rijksgebouwendienst riep 'wij willen hier wel bouwen' (u weet wel op de plaats waar vroeger de Zwarte Madonna stond) was de gemeente Den Haag ook niet te beroerd om 336 huishoudens de huizen uit te jagen. Nu Sander zo'n brief schrijft kan onze regering ook wel 's wat terug doen voor Den Haag, zou ik denken...

De vraag is alleen of zoiets gaat werken. De vraag is of het lerarentekort er merkbaar van zal afnemen, maar goed daar ging het waarschijnlijk ook niet om. Het zou zo maar kunnen dat scholen in Den Haag de Hogeschool Rotterdam niet zo zien zitten. Zou zomaar kunnen. De Esloo-scholengroep gaat in ieder geval iets met Utrecht doen. Dus ik bedoel maar...

Is InHolland eigenlijk een goede werkgever?

 Reacties (1)

 Zinkend schip

Gepubliceerd op 28-3-2008 12:15:00 - Den Haag

Hoe gaat het met Den Haag?

"Den Haag moet verder worden uitgebouwd als stad van recht, vrede en veiligheid. Ook staan veel grote investeringen te wachten, onder meer op het gebied van woningbouw, bereikbaarheid, economie en werkgelegenheid én de diversiteit van de bevolking vraagt veel aandacht."
Van Aartsen niet altijd uit op applaus

Een eindje verder staat heel vrolijk:

"Ik zie volksvertegenwoordigers en bestuurders als veerlui tussen de individuele burger en het gemeenschappelijk belang. Zij varen belangen, eisen, verlangens en emoties van het volk naar de overheid. Maar zij varen ook terug met de noodzaak van het algemeen belang, de langere termijn, de bescherming van het kwetsbare."
Van Aartsen niet altijd uit op applaus

Zo is het maar net. Dat dientengevolge de belangen van individuele inwoners van Den Haag moeten wijken voor het algemeen belang is natuurlijk onvermijdelijk. Ja... vriendjes en vriendinnetjes, het gaat helemaal goed komen met Den Haag: een wereldstad aan zee...

 Reacties (0)

 Huzarensalade

Gepubliceerd op 21-2-2008 17:27:00 - Den Haag

In een artikel uit de Volkskrant staat naar aanleiding van 'een tweede smeergeldaffaire rond prins Bernhard' heel vrolijk:

"Algemeen is de wijze waarop de PvdA-premier in augustus 1976 openheid betrachtte over de handel en wandel van prins Bernhard en tegelijkertijd een constitutionele crisis afwendde, als een huzarenstuk beschouwd."

Tja, wat zal ik daar van denken...

 Reacties (0)

 Digitale lesboeken

Gepubliceerd op 18-12-2007 17:38:00 - Den Haag

DEN HAAG - Digitale lesboeken die Nederlandse scholen zelf hebben ontwikkeld, moeten gratis toegankelijk worden via internet. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag besloten.

Veel scholen schrijven zelf lesmateriaal. Het parlement wil dat het ministerie van Onderwijs daar een inventarisatie van maakt. De kennis kan vervolgens via internet worden gedeeld op de manier zoals de internetencyclopedie Wikipedia dat doet.

NU.NL

 Reacties (0)

 Zomercursus?

Gepubliceerd op 12-12-2007 14:19:00 - Den Haag

Kijk, dat vind ik nu wel een beetje vreemd:

"Woensdag 12 december 2007 - DEN HAAG - Alle vmbo'ers moeten na hun eindexamen bijspijkercursussen in taal en rekenen kunnen volgen. In het hele land dienen daartoe zomerscholen te worden ingericht. Het CDA stelt dat vandaag voor bij de begrotingsbehandeling Onderwijs. Een Kamermeerderheid steunt het plan."
http://www.bndestem.nl/binnenland/article2304459.ece

Je zou toch denken dat de meerderheid van de kamer gewoon moet aandringen op zodanige maatregelen dat zoiets helemaal niet nodig is. Het VMBO moet toch voorbereiden op MBO? Hebben die kinderen dan niet gewoon recht op goed onderwijs? Kennelijk niet, dus dan moet er een zomercursus komen? Lijkt me toch wel een beetje het paard achter de wagen spannen.

 Reacties (0)

 Kabinet met daadkracht

Gepubliceerd op 21-11-2007 01:44:00 - Den Haag

Je kan zeggen wat je wilt, maar dit kabinet is daadkrachtig in uitstel. Eerst maanden lang een beetje rondvogelen, Europa ingesukkeld en nu het theater rondom het ontslagrecht... en dan Plasterk... nee, aan het eind van de maand... nee, eh vrijdag... Eh... Meer in het algemeen: weet je wat we doen!?

UITSTELLEN!

 Reacties (0)

 Bijna onvermijdelijk

Gepubliceerd op 14-11-2007 22:17:00 - Den Haag

"DEN HAAG - De aanbesteding van de nieuwe ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken is opnieuw mislukt. De Rijksgebouwendienst heeft “geen geldige inschrijvingen ontvangen” en beraadt zich op vervolgstappen. Vertraging van de bouw is onvermijdelijk."
http://www.cobouw.nl/cobouw/nieuws/toonnieuwsartikel.jsp?di=369070

Zie ook dit bericht

 Reacties (0)

 Babbeltrucs

Gepubliceerd op 14-11-2007 14:22:00 - Den Haag

Soms zie je in bloglines onder elkaar twee berichten staan die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken lijken te hebben:

Als er iemand goed is in babbeltrucs dan is die Merniks wel, 't is een professioneel babbeltruccer. In het bericht over Merniks staat zo'n beetje achteloos:

"Hoewel verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (PvdA, bouwen en wonen) na afloop van een debatmiddag in de Visafslag zei dat hij veel positieve geluiden over zijn plannen had gehoord, was er in werkelijkheid toch vooral veel kritiek."
http://www.ad.nl/denhaag/stad/article1822789.ece

Meestal is het AD niet al te kritisch ten aanzien van de gemeente Den Haag, dus is de formulering 'toch vooral veel kritiek' een soort eufemisme voor 'Merniks zit uit z'n nek te kletsen'. Maar wat wil ie nu eigenlijk?

"Over de bouw van twee of drie 150 meter hoge torens, die eventueel een markant punt, of ook wel icoon moeten vormen, blijven de meningen verdeeld."

Dat is ook toevallig... hoge torens? Goh... waar komt dat nu vandaag? Dat de ''meningen verdeeld zijn' betekent volgens mij dat geen normaal mens die torens van Merniks wil. De verdeling is: één voor en de rest is tegen...

 Reacties (0)

 Geweldige architectuur

Gepubliceerd op 10-11-2007 01:19:00 - Den Haag

Het is toch geweldig die hoogbouw in Den Haag. We hadden al eerder geconstateerd dat het IJspaleis niet helemaal waterdicht is, dat bij de Muzetoren de steenstrips naar beneden vallen en dat de Resident nu al ernstige scheuren vertoont. Maar de Hoftoren spant de kroon. Er schijnen wegens een constructiefout aluminium platen naar beneden te kunnen komen als een beetje waait. Met een beetje pech word je ter plekke onthoofd.

"De HTM overweegt een schadeclaim in te dienen bij de aannemer van de Hoftoren, omdat het zou gaan om een constructiefout."
Zie http://denhaag.rtvwest.nl/nieuwsitem/12392

Vanwege de bijzonder constructie schijnen er alpinisten nodig te zijn om eventuele fouten te kunnen herstellen. Vanwege de hoogte kan dat alleen als het niet waait. Ik snap dat niet helemaal... Volgens mij is het nog niet eens zo lang geleden pas af gekomen. Ik zie ze nog hangen die alpinisten... Dat is nog eens zo lang geleden!

Aan de andere kant is het natuurlijk wel heel erg toevallig dat uitgerekend het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in een NIEUW gebouw zit wat nu al ernstige tekenen van verval vertoont. Het lijkt Ronald P wel..

Zie ook http://geertje.web-log.nl/geertje/2007/11/gebied_rond_hof.html

 Reacties (1)

 D66 kan ook weg...

Gepubliceerd op 5-11-2007 15:23:00 - Den Haag

Voor wat betreft de lokale politiek was D66 zo'n beetje de laatst overgebleven partij waar ik eventueel nog op zou kunnen stemmen (hoe diep kan je zinken?), maar dat gaat nu ook niet meer:

"D66 gemeenteraadslid Jan Brink lijkt een beetje de weg kwijt te zijn. Een reactie op een artikel van zijn collega-raadslid David Rietveld van Groen Links ondertekent hij met 'Dirk van der Woude'."
http://haagsche.web-log.nl/haagsche/2007/11/was_getekend_di.html

Wat een...

 Reacties (0)

 Vragen voor het college

Gepubliceerd op 4-11-2007 22:22:00 - Den Haag

1. ‘Is het het college bekend, dat het van fatsoen en respect voor je medemens getuigt om replieken in volledige, Nederlandse zinnen te formuleren? En zo ja, waarom gedraagt het college zich dan bij de beantwoording van bovenstaande vraag als een stelletje arrogante hufters?’

2. Is het college met mij van mening, dat antwoorden op schriftelijke vragen van gemeenteraadsleden zowel duidelijk en begrijpelijk moeten zijn voor gemeenteraadsleden alsook voor Haagse inwoners met tenminste een gemiddelde intelligentie? En zo neen, waarom vinden ze dan toch dat het Huis van de Democratie in hun stad moet komen?’

http://www.juliuspasgeld.nl/wethouder_norder_hult_zich_in_nevelen

 Reacties (0)

 Dat is pas toeval

Gepubliceerd op 17-10-2007 02:39:00 - Den Haag

In het artikel http://www.ad.nl/denhaag/stad/article1748146.ece staat heel vrolijk:

"Het verdrag is een uitvloeisel van de plannen die wijkwethouder Bert van Alphen (GroenLinks) en directeur Petra van den Berk van woningcorporatie Haag Wonen samen maakten. Ze kregen daarbij steun uit onverwachte hoek. Het kabinet toverde uit de hoge hoed plots de ambitie om probleemwijken in het land om te vormen tot prachtwijken door daarin de komende jaren extra geld te steken."

Dat geloof je toch zelf niet? Haagwonen die in actie komt als er niet ergens een zak met geld te halen is? Vergeet het maar. Zo zit de wereld niet in elkaar.

 Reacties (0)

 Merniks...!?

Gepubliceerd op 16-10-2007 00:57:00 - Den Haag

Wat lees ik nu?

"Is het college met mij van mening dat het voorzitterschap van de Stichting Hoogbouw de schijn kan wekken dat de wethouder bevooroordeeld is als het gaat om keuzes voor hoogbouw in de stad, daarbij tevens de schijn kan wekken oneigenlijke belangen te dienen en dat het beter zou zijn als de wethouder bedankt voor deze functie? Zo nee, waarom niet?"
BRON

Graaien? Wel nee, er is mogelijk een soort van indruk dat het voorzitterschap de schijn zou kunnen wekken dat er mogelijk aanleiding zou kunnen ontstaan van eventuele verminderde onafhankelijkheid van de wethouder...

Eh... ja, zoiets...

 Reacties (2)

 Rita blijft in de kamer

Gepubliceerd op 16-10-2007 00:45:00 - Den Haag

Ik denk dat het toch wel redelijk uniek is (maar ik weet er niks van) als een tweede kandidaat op een verkiezingslijst meer voorkeurstemmen haalt dan de lijsttrekker. Het is niet zo verwonderlijk dat Rita Verdonk (onze voormalige buurvrouw) in de kamer blijft:

Den Haag, 15 okt. Rita Verdonk zegt haar lidmaatschap van de VVD op. Dat kondigde ze aan in tv-programma Nova. Eerder op de avond stelde het hoofdbestuur van de VVD haar in Den Haag een ultimatum: uiterlijk vrijdag moest Verdonk haar Kamerzetel opgeven, anders zou het bestuur een procedure beginnen om haar als partijlid te royeren.
http://www.nrc.nl/binnenland/article788679.ece

Het 'gedonder' is eigenlijk begonnen door het idee van de VVD om eens leuk wat publiciteit binnen te kunnen halen met een soort publieke verkiezing van de lijsttrekker. Wordt het Rutte of Verdonk? Daarna is het eigenlijk nooit meer goed gekomen...  What a mistake to make...

 Reacties (1)

 Ideetje

Gepubliceerd op 13-10-2007 12:29:00 - Den Haag

Ik geloof dat op http://www.grootstecroquet.nl/ Van Dobbe op zoek naar de vulling van de grootste kroket. Wij hebben al wel wat suggesties:

De winnaar maakt kans op 100 GRATIS Van Dobbe croquetten naar keuze...

 Reacties (0)

 Burgemeester gezocht

Gepubliceerd op 1-10-2007 15:00:00 - Den Haag

Op http://www.burgemeestergezocht.nl/ konden inwoners van Den Haag een enquete invullen over de nieuw aan te stellen burgemeester. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er welgeteld 1691 mensen (0,3% van de inwoners) hun mening gaven.

Dat is mooi... Het kan ons niet schelen, het maakt toch niks uit en het doet er toch niet toe.. De gemeente Den Haag voert al jaren een beleid waarbij je niet anders kan concluderen dat de gemeente het toch wel een beetje vervelend vindt dat er allemaal mensen in Den Haag wonen en dat die altijd iets heel anders willen dan wat goed is voor de stad, dat die mensen niet alleen met veel te veel zijn maar ook nog heel erg dom...

Dit laatste (zo zie je maar weer) is een vergissing. Mijn achting voor de inwoners van Den Haag is met deze enqueteflop weer enorm gestegen. Chapeau! Goed gedaan...

 Reacties (0)

 Week van de democratie

Gepubliceerd op 30-9-2007 21:31:00 - Den Haag

Binnenkort krijgen we de dag van de leraar. Dat vind ik al uiterst twijfelachtig (zie Feestdag!), maar voor de democratie schijnen we nu zelfs een hele week nodig te hebben om nog een beetje de indruk te wekken dat we in een soort van democratisch bestuurd land leven.

Zie http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/1041181.html

 Reacties (0)

 Exit Pronk...

Gepubliceerd op 25-9-2007 01:26:00 - Den Haag

Eigenlijk vind ik het wel een jammer dat Pronk het niet geworden is. Het grootste probleem van Pronk is dat ie er meningen op nahoudt. Dat kan natuurlijk niet. In principe kan je zeggen dat alle politici leugenaars zijn, maar voor een beetje soepel draaikonten a la Wouter de Boskabouter kan je er maar beter niet al te uitgesproken meningen op na houden. Voor een partijvoorzitter is dat niet handig. Zonder uitgesproken mening valt het niemand op als je later van mening verandert. Eigenlijk kan het me maar matig boeien. Na het koningshuis is de politiek ook niet veel meer dan een stukje folklore. Leuk voor de mensen en we moeten er zuinig op zijn maar 'echt' interessant kan je het niet noemen. Of zouden ze hier in Den Haag denken dat de politiek er iets toe doet? Nou ja, ze doen maar. Ze moeten toch wat.

Ik ga, denk ik, nog 's een paar leuke sommen verzinnen... Daar heb je tenminste wat aan, dat gaat tenminste nog ergens over... Het zal wel ruimtemeetkunde worden voor HAVO wiskunde B. Ik ben 't al zo'n tijd van plan en 't komt er maar niet van...

Als ik met mijn vijftigste wil stoppen met werken dan moet ik me nog gaan haasten.

 Reacties (1)

 Staatssteun

Gepubliceerd op 22-9-2007 00:49:00 - Den Haag

De Haagse Stadspartij heeft opheldering gevraagd over de plannen van de gemeente om historische pandjes in de Stationsbuurt voor een appel en een ei te verkwanselen aan projectontwikkelaar Geste van vastgoedmagnaat Gerard Stevers.

In verband met de herontwikkeling van de panden Stationsweg 45 t/m 49 heeft het Haagse college een kort geding aangespannen. Uit de bij de rechtbank ingebrachte stukken blijkt nu dat de drie gemeentelijke panden voor in totaal slechts € 50.000, - aan projectontwikkelaar Geste doorverkocht dreigen te worden terwijl ze zijn aangekocht voor € 372.252,-. Volgens fractievoorzitter Joris Wijsmuller is hier sprake van ongeoorloofde staatssteun omdat de panden ver beneden de marktwaarde verkocht dreigen te worden en er geen openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden.

Ongeoorloofde staatssteun

 Reacties (0)

 Liever niet

Gepubliceerd op 21-9-2007 21:45:00 - Den Haag

"Het kabinet vindt het dus niet nodig om u naar uw mening te vragen over de opvolger van de door de kiezers afgeschoten Europese grondwet. Die moet zonder referendum door de tweede en eerste kamer geloodst worden. Premier Balkenende vindt een volksraadpleging 'niet nodig en niet wenselijk'. Of u verder dus alstublieft uw mond wilt houden."
EUROPA? Het kabinet vraagt u liever niet naar uw mening

 Reacties (4)

 Leugenaars

Gepubliceerd op 5-9-2007 20:16:00 - Den Haag

Pronk is teruggefloten door de huidige partijvoorzitter van de PvdA. Pronk vroeg zich namelijk af waarom de PvdA niet gewoon zegt dat Balkenende een leugenaar is en dat de PvdA met een lulverhaal een oorlog is ingesukkeld. Dat kan natuurlijk niet... Zeggen dat Balkenende een leugenaar is... zo werkt het niet in de politiek. Daar is het nu eenmaal niet gebruikelijk om de waarheid te spreken.

Pronk zegt spijt te hebben van zijn uitlatingen. Ja, dat zal wel. Pronk is ook een leugenaar.

 Reacties (0)

 Gemeentebericht

Gepubliceerd op 1-9-2007 00:20:00 - Den Haag

In de eerste vier maanden van 2007 vertoonden de metingen van het stikstofdioxidegehalte opvallend hoge waarden voor de Laan Copes van Cattenburch. De gemeente wil met het onderzoek achterhalen of de luchtkwaliteit aan de Laan Copes van Cattenburch daadwerkelijk verslechterd is, of dat er iets anders mis is gegaan; bijvoorbeeld met de metingen.

Metingen luchtkwaliteit
De gemeente stelt de luchtkwaliteit in de stad vast aan de hand van berekeningen. Maar daarnaast wordt de luchtkwaliteit in Den Haag ook daadwerkelijk gemeten. Meestal is het zo dat de gemeten waardes lager uitvallen dan de berekende waardes. Maar in de eerste vier maanden van 2007 was op de Laan Copes van Cattenburch het omgekeerde het geval: de metingen waren hoger dan de berekeningen. Een opmerkelijke situatie, waar de gemeente graag de oorzaak van wil achterhalen.

Onderzoek
Het onderzoek dat de gemeente nu instelt bestaat uit drie elementen:

  1. Het meten van de hoeveelheid verkeer in de straat;
  2. Het plaatsen van extra meetbuisjes door twee verschillende onafhankelijke adviesbureaus;
  3. Het laten analyseren van de meetbuisjes door twee verschillende laboratoria.

Naar verwachting zijn de resultaten in februari 2008 bekend. De bewoners van de Laan Copes van Cattenburch zijn inmiddels per brief geïnformeerd over het onderzoek en kunnen met hun vragen terecht op een informatieavond.

 Reacties (1)

 Het betere geleuter

Gepubliceerd op 1-9-2007 00:10:00 - Den Haag

Volgens dit bericht:

"Het stikstofdioxidegehalte (NO2) in de straat is zeer hoog. Met het onderzoek wil de gemeente achterhalen of de luchtkwaliteit op de laan daadwerkelijk is verslechterd of dat er iets anders is misgegaan, bijvoorbeeld met de metingen."

Ja ja, je meet iets, maar je bent niet blij met de resultaten van de meting dus zal de meting wel niet kloppen. Geloof me die metingen kloppen wel. Het is oud nieuws.

"Als de luchtkwaliteit echt achteruit is gegaan, is dat een bevestiging van de vrees van de bewoners. Die hebben altijd volgehouden dat hun laan geen onderdeel mocht worden van de Centrumring, wegens de te verwachten luchtvervuiling."

Dat is geen vrees maar logica. Een kind kan bedenken dat als je 'normaal' al tegen de grens van het toelaatbare aan zit dat je bij meer verkeer meer vervuiling zult meten. Moeilijk he?

Ik stel voor de centrumring per onmiddelijke ingang te verleggen...

Zie ook VCP nee!

 Reacties (1)

 VCP en MER

Gepubliceerd op 23-8-2007 12:11:00 - Den Haag

Vandaag in het AD 'Veiligheid gaat boven schonere lucht':

Nadat het VCP al was aangenomen, doken geruchten op dat het hele plan alleen maar nodig was om de bouw van twee ministeries en een woontoren op de plek van de Zwarte Madonna mogelijk te maken. De bouw in het Wijnhavenkwartier zou niet mogelijk zijn als er niets aan de luchtkwaliteit zou worden gedaan, beweren sommigen."

„Een idiote veronderstelling,’’ zegt de wethouder. „Het is waar dat we de luchtkwaliteit moeten verbeteren om grootschalige bouwprojecten mogelijk te maken. En in de Milieueffectrapportage van het Wijnhavenkwartier wordt rekening gehouden met het VCP. Maar er is geen oorzakelijk verband met het Wijnhavenkwartier. Al zullen er altijd mensen zijn die zeggen: ‘Zie je...’. Maar daar kan ik niets aan doen.’’

In de MER wordt het VCP zo'n 72 keer genoemd. Waarom? Om aan te geven dat er de luchtkwaliteit door deze bouwactiviteiten wel zal verslechteren, maar door de invoering van het VCP zal er er op termijn niets aan de hand zijn. Geen oorzakelijk verband? Nee, maar een noodzakelijke voorwaarde. Ik voorspel dat het hele VCP nooit zal worden uitgevoerd... Als de bouw eenmaal maar begonnen is dan is de noodzaak voor het VCP over. Let maar 's op! Als je goed leest staat er eigenlijk dat het VCP een volstrekt onzinnig plan is, dat de gemeente alles doet om de luchtkwaliteit te verbeteren maar dat dat helemaal niet nodig is omdat over een jaar of 20 de motoren zo schoon zijn dat we lekker met z'n allen weer door het centrum kunnen scheuren. Geweldig! Er zijn nog altijd mensen (zoals de wethouder) die denken dat als je maar hard genoeg uit je nek kletst dat iedereen dan denkt dat je zinnig bezig bent, daar kan ik dan weer niks aan doen...

 Reacties (0)

 Schijninspraak

Gepubliceerd op 6-8-2007 01:18:00 - Den Haag

DEN HAAG - Twintig Haagse bewonersorganisaties hebben een manifest gestuurd naar het college, waarin ze haar betichten van ‘schijninspraak’. Dat zei een woordvoerder donderdag. Volgens de organisaties, die samen ongeveer de helft van de Haagse bevolking zeggen te representeren, wordt het tijd dat het college beter gaat luisteren naar de inwoners.
bron

 Reacties (1)

 Prioriteiten

Gepubliceerd op 5-8-2007 22:59:00 - Den Haag

Soms zijn hele andere dingen veel belangrijker dan andere dingen op andere momenten:

Hubo Mauritskade Den Haag openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:00

gereedschap verf bouwmaterialen hang- en sluitwerk

Zie ook http://www.hubo.nl/vest/zh2514hb.htm

Ik bedoel maar...

 Reacties (0)

 Bijna bewondering

Gepubliceerd op 5-7-2007 16:15:00 - Den Haag

Ik begin bijna bewondering te krijgen voor minister Plasterk:

"De minister hecht erg aan de aantrekkelijkheid voor kinderen en daarom moet het museum ingepast kunnen worden in een dagje uit met écht leuke dingen. Want zo kijkt de bewindsman aan tegen het museum. „Als ik tegen mijn kinderen zeg: kom we gaan naar het Nationaal Historisch Museum, krijg ik als antwoord: ja dááág, echt niet,’’ zei hij daarover op 8 mei in Den Haag. Dat inpassen lukt het beste in Arnhem, verwacht de minister, waar bovendien veel parkeerruimte is voor bussen."
Plasterk deed het helemaal alleen

Dat getuigt van een soort visie... en die lieden uit Den Haag moeten gewoon niet zeuren. De minister heeft een beslissing genomen, leg je er bij neer. Ik bedoel maar, een malotiger gemeentebestuur (met Deetman als een soort oppersmurf) kan je je niet voorstellen... Lang leve de minister... Ik denk dat Den Haag gewoon niet de juiste uitstraling heeft. 't Is een vieze, vervuilde stad waar je gewoon geen kinderen naar toe moet sturen...

Daar komt bij dat de voortvarendheid bij bouwplannen in Den Haag nogal te wensen over laat. Als je als minister tijdens je werkzaam leven nog resultaten wil zien van je besluit kan je waarschijnlijk beter voor Arnhem kiezen.

"Het Atrium van het Haagse stadhuis, waar een feestelijke bijeenkomst was gepland, loopt die avond langzaam leeg. Burgemeester en wethouders gaan stilletjes naar huis."

Mooi beeld...

 Reacties (3)

 Goochelen met normen

Gepubliceerd op 5-7-2007 09:10:00 - Den Haag

"Onder druk van de bouwsector hebben de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat de berekeningen voor fijnstofwaarden in Nederland zodanig veranderd dat de conclusies gunstiger uitvallen voor bouwprojecten...."
Overheid ‘goochelt’ met norm fijnstof

Zo zie je maar weer. Eigenlijk kunnen we niet zonder Europa, lang leve de grondwet die geen grondwet genoemd mag worden en het eerste wat de overheid doet is proberen om onder de regels van Europa uit te komen. VROM (of liever gezegd de Rijkgebouwendienst) wil trouwens zelf graag bouwen... In het Wijnhavenkwartier namelijk... De gemeente Den Haag heeft speciaal daarvoor zelfs een Verkeers Circulatie Plan aangenomen. De lucht wordt er niet beter van... er worden meer inwoners geconfronteerd met meer vervuiling, maar als iedereen nu maar net doet alsof 'ze' heel erg hun best doen dan merkt misschien niemand dat 'ze' zitten te klunzen...
Zie VCP!?

Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat is geen druk uitgeoefend op de onderzoeksinstituten om lagere waarden te berekenen. ‘Wel hebben de betrokken ministeries hen aangespoord tot het nadenken en versneld uitwerken van de juiste methoden en berekeningen, omdat de luchtkwaliteitsproblemen vragen om een spoedige aanpak.’

Precies... als de uitkomsten ons niet bevallen dan kan het gewoon niet de juiste methode zijn, zo simpel is dat...

 Reacties (0)

 Afscheid van de Zwarte Madonna

Gepubliceerd op 28-6-2007 02:37:00 - Den Haag

Nu het geleuter in de media over de sloop van de Zwarte Madonna zo'n beetje tot stilstand is gekomen is het misschien een goed moment om definitief afscheid te nemen van de Zwarte Madonna. Maar niet zonder op z'n minst een poging te doen de gebeurtenissen en belevenissen enigszins te verhelderen. Het breedsprakige taalgebruik als 'bewoners hebben zich verzet' en 'bewoners hebben zich voor dik geld uit laten kopen' slaat nergens op. Het is niet zo ingewikkeld, alleen is eigenlijk niemand 'echt' geinteresseerd in de zaak.

Verder lezen...

 Reacties (1)

 Aanbesteding ministeries

Gepubliceerd op 27-6-2007 14:45:00 - Den Haag

"De aanbesteding van de nieuwe ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken is afgebroken. Dat meldt Cobouw vandaag. Gisteren bepaalde de kort-gedingrechter dat de Rijksgebouwendienst onredelijke eisen stelt aan de inschrijvers. De dienst moet een nieuwe procedure uitschrijven. Hierdoor kan de oplevertermijn van 2009 in gevaar komen, aldus de krant."
Aanbesteding twee ministeries moet opnieuw

 Reacties (0)

 Daar was ie weer...

Gepubliceerd op 24-6-2007 12:48:00 - Den Haag

Ik heb me in het afgelopen jaar nogal eens vrolijk gemaakt over het gekluns met de rampstandrail, Ik heb er niet bij stil gestaan, maar ik begin het in één keer te begrijpen:

„Met de start van dit testbedrijf rijden nu voertuigen op alle trajecten van RandstadRail in de regio Haaglanden. We zijn nog nooit zo ver geweest als we nu zijn,’’ benadrukte de Haagse wethouder om aan te tonen dat het nu toch echt de goede kant op gaat met de door tegenslagen geplaagde lightrailverbinding tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam.
http://www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/article1456039.ece

Dat kan toch bijna geen toeval zijn...

 Reacties (0)

 De PvdA is dood, leve de PvdA

Gepubliceerd op 24-6-2007 10:01:00 - Den Haag

"The negotiating base reflects the stringent political criteria EU leaders set themselves: it needs to produce a document that feels different to the constitution that was rejected two years ago in France and the Netherlands, but keeps the subtance of the original text already ratified by 18 countries. It also has to be a text that leaders can sell at home as being not worth putting to a referendum."
http://euobserver.com/9/24343?rss_rk=1

"Tegen het einde van het jaar zal de Europese Unie over een nieuw verdrag beschikken waarin de inhoud van de Europese grondwet grotendeels behouden blijft. Die conclusie heeft premier Guy Verhofstadt zaterdagochtend getrokken na afloop van de Europese top in Brussel. (...) "Ons opzet was de inhoud van de grondwet redden, en dat is in grote mate gelukt", zo verklaarde Verhofstadt."
bron

Met dank aan Europa: misleiding als politiek beginsel en dus zal Wouter Bos het nieuwe EU-verdrag "voluit verdedigen, niet alleen als vicepremier maar ook als PvdA-leider"'. De PvdA is dood, leve de PvdA.

 Reacties (1)

 Uitzicht

Gepubliceerd op 23-6-2007 13:01:00 - Den Haag

O... wat een treurigheid. Het artikel In de schaduw van de nieuwbouw kan je van alles lezen over de zorgen om het uitzicht vanaf een penthouse aan het Muzenplein. Misschien moet iemand deze mensen ook vast vertellen dat ze de komende jaren pal naast een bouwput wonen. Lekker is dat... herrie en stof.. en als je een beetje pech hebt heb je ook nog grote kans dat als de bouw eenmaal voltooid is de sloopdrift van dit gemeentbestuur gewoon verder gaat, want, zeg nu zelf, dat Muzenplein heeft natuurlijk helemaal niet de uitstraling die je zou mogen verwachten bij een stad als Den Haag en op die lokatie? Nee... dat moet veel beter en vooral veel hoger kunnen...

Maar wel een beetje eigen schuld. Ik geloof dat die plannen voor die megalomane torens toch al een tijdje bekend zijn. De vaststelling dat de gemeente niet erg geinteresseerd is in zijn bewoners kan toch niet echt een verrassing zijn lijkt me...

Nee... je vraagt je af waarom dit bericht nu in eens in het krantje moet... Wat is daar de bedoeling van?

 Reacties (1)

 VCP!?

Gepubliceerd op 16-6-2007 22:56:00 - Den Haag

VCP!?

15 juni '07: Gemeenteraad stemt in met VCP (34 voor, 11 tegen)

Zie ook:
http://www.archipelbuurt.nl/
http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=39091
http://copesvancattenburch.blogspot.com/
http://www.d66denhaag.nl/article.php?sid=381

 Reacties (1)

 Denken is stil gezet

Gepubliceerd op 14-6-2007 09:20:00 - Den Haag

Marnix Norder in Trouw:

"Dat het kabinet niets onderneemt om de woningmarkt uit het slop te trekken is al jammer”, zegt de Haagse wethouder voor wonen Marnix Norder. „Maar dat ministeries zelfs geen nieuw onderzoek mogen doen, dat het denken helemaal stil is gezet”, vindt hij, met zijn collega’s uit Amsterdam, Rotterdam, en Utrecht, onverantwoord."
http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article729637.ece

Het hele systeem is toe aan revisie?! Vast... Ik ben benieuwd tot welke diepe gedachten dat nu weer gaat leiden...

Volgens het commentaar in Trouw:

"De impasse in het woonbeleid wortelt in het vorige kabinet van CDA, VVD en D66, dat probeerde om de sociale woningmarkt deels te liberaliseren. De PvdA was daar tegen. De sociaal-democraten bepleitten beperking van de hypotheekrenteaftrek, maar dat wil het CDA niet. In het huidige beleid zijn die twee onderwerpen tegen elkaar ’uitgeruild’: er wordt tot nader order niet over gepraat."

Maar Norder is toch van de PvdA? Of toch niet? Of eigenlijk wel maar toch niet echt... Wel in formele zin maar niet in de geest van...

 Reacties (0)

 Flankerende maatregelen

Gepubliceerd op 13-6-2007 17:09:00 - Den Haag

In de Volkskrant:

"GroenLinks reageerde geschokt en riep de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Jacqueline Cramer (Milieu) op het aantal dodelijke slachtoffers van milieuvervuiling deze kabinetsperiode te willen halveren. Volgens fractiewoordvoerder Wijnand Duyvendak doet Nederland het volgens het rapport slechter dan de buurlanden België en Duitsland. Nederland loopt in zijn ogen dus achter in adequaat beleid en moet en kan een flinke inhaalslag maken."

Ok! Te beginnen in Den Haag misschien? O nee... dat VCP... dat gaat het helemaal worden. Vooral wegens de flankerende maatregelen. Behalve dan dat de luchtvervuiling toeneemt en dus het aantal slachtoffers hier ter in Den Haag wel zal stijgen... Maar helaas het kan niet anders... Zo weet de linkerhand niet wat de rechter doet... (wat dan wel weer helemaal niet grappig is).

Zie ook Creatief met cijfers

 Reacties (1)

 Werk aan de winkel!

Gepubliceerd op 13-6-2007 00:23:00 - Den Haag

Het heeft wel weer een hoog 'je kunt beter rijk en gezond zijn dan arm en ziek gehalte': Plasterk in zijn AOB-toespraak:

"Als we erin slagen om het beroep van de leraar weer aantrekkelijker te maken, krijgen we meer gemotiveerde, goede docenten. Zo gaat niet alleen de kwaliteit van het onderwijs omhoog. Door deze nieuwe toestroom lossen we ook het dreigende probleem van het lerarentekort op."

Kijk dat is nog 's een nieuw uitgangspunt...

Maar helemaal hopeloos is het niet:

"Kortom: werk aan de winkel! De kwaliteit van het onderwijs moet op alle fronten omhoog. Dat is geen kritiek op u, integendeel, de leraren treft de allerminste blaam. Je kunt eerder de managementlagen boven u verwijten, maar ook de politiek van de laatste decennia, dat ze te weinig naar u hebben geluisterd, dat ze u te weinig stem hebben gegeven. Terwijl het juist de kwaliteit van de leraren is die de kwaliteit van het onderwijs bepaalt. Daarom wil ik de status en positie van leraren verbeteren. Daarom geef ik docenten de hoofdrol in de verbeteringsprocessen, in het streven naar meer onderwijskwaliteit. Leraren moeten het als onderwijsprofessionals weer voor het zeggen krijgen op hun school. Het management moet de leraar en het onderwijsproces dienen, niet andersom. "

Zie http://www.minocw.nl/toespraken/619

 Reacties (0)

 Mond houden

Gepubliceerd op 11-6-2007 18:11:00 - Den Haag

"Maar Kamerleden dienen in de media over hun eigen onderwerpen te praten. Dat is een keiharde spelregel, waar ik aan zal vasthouden.” 
http://www.nrc.nl/binnenland/article721475.ece

Ik heb nog een veel beter idee... als politici alleen zouden praten over de dingen waar ze verstand van hebben zou dat niet nog veel beter zijn?

Deze hint geldt in het bijzonder voor wethouder Norder in Den Haag. Het zou zo fijn zijn...

 Reacties (1)

 Dr. Anton Philipszaal

Gepubliceerd op 10-6-2007 13:06:00 - Den Haag

De gemeente Den Haag is niet meer te stuiten...

Na voltooiing van nieuwbouw voor de ministeries van Justitie in Binnenlandse Zaken zullen de oude kantoortorens van Lucas en Niemeyer worden gesloopt. Als ook de Dr. Anton Philipszaal van architectenbureau Van Mourik Vermeulen en het Danstheater van OMA worden afgebroken is het Mercure hotel van Carel Weeber het enige overblijfsel van het oorspronkelijke Spuikwartier.  Nu kan je wel raden wat er met deze laatste gaat gebeuren...

Ik geloof dat ik zo'n 15 jaar geleden een keer in Den Haag was. Ik kan me er weinig van herinneren behalve de Dr. Anton Philipszaal. Dat vond ik destijds wel indrukwekkend. Het koste in 1984-1987 € 9,8 miljoen om te bouwen, maar 't is tenslotte al 20 jaar oud dus slopen die handel...
http://www.architectuur.org/mourik01.php

Echt begrijpen doe ik het niet... het zal de kleur wel zijn.

 Reacties (0)

 Laatste blik

Gepubliceerd op 6-6-2007 20:01:00 - Den Haag

 Reacties (0)

 Lerarentekort

Gepubliceerd op 2-6-2007 00:12:00 - Den Haag

In Den Haag schijnt het lerarentekort groter en ernstiger te zijn dan elders. Je kunt natuurlijk allerlei domme oplossingen gaan verzinnen, maar ik meen me toch te herinneren dat Den Haag zelf de leraren heeft weggejaagd:

"Den Haag is steeds minder aantrekkelijk geworden voor leraren, zegt Van der Harst. Jongeren willen nog wel in de stad werken, maar als ze zelf kinderen krijgen en een huis willen kopen, zijn ze door de hoge prijzen snel verdwenen."
bron

Tja, dat krijg je dan... en hoe zou dat nou komen?

 Reacties (0)

 Creatief met cijfers

Gepubliceerd op 17-5-2007 20:13:00 - Den Haag

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag is er uit. Er komt een VCP (verkeerscirculatieplan). Het aardige van het plan is dat het niet gaat werken. Dat weet iedereen ook wel, maar ja, je moet toch wat om in ieder geval het idee te geven dat je iets doet, want kleine stapjes is beter dan stil staan. Volgens mij kan je om vooruit te komen beter een aanloopje nemen en een flinke sprong maken, maar vooruit maar...

"Van de eerste berekeningen werden we niet echt blij. Die wezen op een ernstige verslechtering van luchtkwaliteit in de stad, in plaats van op een structurele verbetering. Vooral omdat er door de omleidingen méér kilometers zouden worden gemaakt door méér verkeer. Maar nieuwe berekeningen hebben laten zien dat er wél structurele milieuwinst zal zijn. Want het luchtkwaliteitsprobleem bij de Veerkades wordt opgelost. Ondanks intensiever gebruik van de CentrumRing en de Vaillantlaan ziet het ernaar uit dat de luchtkwaliteit in de stad als geheel verbetert."

Dat klopt... want als je de vervuiling (die toeneemt!) verdeelt over een groter oppervlakte dan lukt dat wel. Je begrijpt het gaat er ook niet om de vervuiling terug te dringen, maar om het beter te verspreiden... sterker nog: de vervuiling zal verder toenemen... maar beter verspreid, dus minder erg. Dat vind ik wel een mooi idee. In absolute zin neemt de vervuiling toe, maar in relatieve zin neemt het dan af... een geweldig plan dus...  en 't kost slechts 40 en 70 miljoen euro, dus wat is het probleem?

bron: SP heeft geen idee

Zie ook VCP verschuift luchtvervuiling naar de Vaillantlaan

Het lijkt een beetje op onze kenniseconomie... je moet niet zorgen dat mensen beter opgeleid raken, maar je moet de domheid gewoon beter verdelen.

 Reacties (6)

 Krankzinnig!

Gepubliceerd op 21-2-2007 11:34:00 - Den Haag

Je kunt zeggen wat je wil, maar veel gekker moet het niet worden!

Zie http://www.wiswijzer.nl/bestanden/krankzinnig.jpg

 Reacties (0)

 Haags college valt

Gepubliceerd op 14-2-2007 11:38:00 - Den Haag

't Is nauwelijks van belang maar 't schijnt dat het college van Den Haag gevallen is over het verkeersplan. Met een plof gestruikeld over het VCP. Ok!

 Reacties (1)

 In prima staat verkerend

Gepubliceerd op 10-2-2007 17:26:00 - Den Haag

"Den Haag is een geweldige stad. Dat vindt het stadsbestuur. Dat vind ik.
Het enige verschil is, dat het stadsbestuur het soms wel eens jammer lijkt te vinden dat er ook mensen wonen."
In prima staat verkerend

 Reacties (0)

 Parlementair onderzoek

Gepubliceerd op 31-1-2007 10:34:00 - Den Haag

De Tweede Kamer stelt een parlementair onderzoek in naar de vernieuwingen die de afgelopen twintig jaar in het onderwijs zijn doorgevoerd, zoals de basisvorming, het studiehuis, het vmbo en het nieuwe leren. Directe aanleiding is het studentenprotest van afgelopen vrijdag. Daarbij eisten scholieren en studenten meer lesuren en deskundige docenten. ‘We zijn de incidenten voorbij’, verklaart een woordvoerder van D66. ‘Het onderwijs is naar een onaanvaardbaar niveau gedaald.’
Volkskrant

 Reacties (2)

 Helinet?

Gepubliceerd op 30-1-2007 23:53:00 - Den Haag

"De steun van wethouder Kool en de PvdA-fractie aan de plannen van Helinet heeft nogal wat verbazing, zo niet verontwaardiging, gewekt onder omwonenden. 'Is dat nu die PvdA die zo voor bewonersbelangen en milieu opkomt?'"

Ja! Wakker worden! t' Is de PVDA weet je wel... de partij van de afbraak... wij doen niet wat we zeggen en we zeggen niet wat we doen! Denk na, stem nooit PvdA!

"We leven in een stad waar veel mensen en bedrijven ruimte claimen. Vaak gaat dat in goede harmonie, maar soms botsen (al dan niet vermeende) belangen. Het is de taak van de politiek om in dit soort conflicten de knoop door te hakken. We hebben dat ook in dit geval naar eer en geweten gedaan."

Teiltje@!!!!

 Reacties (1)

 Ketels, deksels en stoom

Gepubliceerd op 3-1-2007 10:21:00 - Den Haag

Dat is toch wel een opmerkelijke metafoor. In Forse kritiek in VVD na verloren zetels staat een eigenaardige uitdrukking:

"telkens getracht het deksel op de ketel te duwen zodra een serieus inhoudelijk debat op stoom leek te gaan komen."

Verder begrijp ik van het hele verhaal niet veel. De VVD heeft met de lijsttrekkersverkiezing de publiciteit gezocht en veel aandacht gekregen. Het gepruts van Rutte en Verdonk leidt kennelijk niet tot veel vertrouwen bij de kiezers. Tijdens de campagne is er te veel in het midden gemikt en de concurrentie aan de rechterzijde is onderschat. Tja, nou en? 't Is zo als het is... ik denk inderdaad dat de kiezers het juist heel goed hebben begrepen.

„Zoals Frits Bolkestein ooit opmerkte: als de kiezers de keuze hebben tussen nep-links en echt links, kiezen ze voor echt links.”

 Reacties (0)

 Malapropisme

Gepubliceerd op 31-12-2006 11:08:00 - Den Haag

De nieuwste Julius Pasgeld is weer zeer lezenswaardig:

"Men zou de komende periode juist een belangrijk toontje kunnen bijdragen waar het gaat om het lager zingen van het stadsbestuur en het uit het eigen houtje zijn gesneden van de inwoners."

Meer over melapropisme op Google. Dat is op zicht al een avontuur.

 Reacties (0)

 Nieuwe trend

Gepubliceerd op 2-11-2006 23:18:00 - Den Haag

Tegenwoordig krijgt de software overal de schuld van. Ik schreef al eerder over Nog meer fileleed, maar de nieuwe rampstadrail kan er ook wat van:

"HTM spreekt van kinderziektes. „De storingen worden veroorzaakt door problemen met de software, die de correspondentie regelt tussen de voertuigen en wissels en seinen. Er is niks mis met de mechaniek van de voertuigen,’’ zegt een HTM-woordvoerder.
bron

Maar dames en heren, software wordt gemaakt door mensen. Als de software niet deugt dan... Je begrijpt het al, dat is geen excuus.

 Reacties (9)

 Beeldvorming

Gepubliceerd op 30-10-2006 01:00:00 - Den Haag

Ik geloof dat ik nu zo langzamerhand begin te begrijpen waarom een paar miljoen investeren in CityMarketing een slecht plan is. In het commissiestuk staat zoiets als dat een stad als Den Haag veel baat heeft bij een goede beeldvorming (en andersom veel last van een slechte beeldvorming). Dat is natuurlijk waar... maar de mensen zijn toch niet dom? Als Den Haag last heeft van een slechte beeldvorming dan zou dat natuurlijk wel eens terecht kunnen zijn. Dan kan je natuurlijk wel proberen het beeld te veranderen... maar dan hou je de mensheid wel een beetje voor de gek. Maar ik heb 't meer gezien:

Minister van der Hoeven reageert in een interview met het Algemeen Dagblad op de protesten uit de Bèta-hoek:

"Met het imago dat het moeilijk is en zwaar, zoals wis- en natuurkunde hebben, schiet een vak niks op. Een vak kan beter bekend staan als aantrekkelijk en de moeite waard om te kiezen."
bron

Heel goed! Je kunt ook beter gezond en rijk zijn dan arm en ziek.

 Reacties (0)

 Het is niet om aan te zien

Gepubliceerd op 27-10-2006 19:42:00 - Den Haag

Ik geloof dat je beter onder een tram kan gaan liggen dan kijken naar zo'n raadsvergadering. Wat een vertoning...

Trams in Den Haag

 Haagsetrams.com is een website met als hoofddoel het in beeld brengen van het Haagse trambedrijf. Daarbij worden geen commerciële doelen nagestreefd. De website wordt onderhouden door een tramliefhebber en is op geen enkele wijze verbonden met HTM of andere organisaties.

Huffnagel blijft, feest gaat door...

"DEN HAAG - Dankzij de solide verdedigingslinie die coalitiepartijen PvdA, VVD en GroenLinks om Frits Huffnagel hadden gelegd...."
bron

 Reacties (0)

 Haagse gemeenteraad

Gepubliceerd op 26-10-2006 15:00:00 - Den Haag

Vrijdag 27 oktober komt de Haagse gemeenteraad in een extra vergadering bij elkaar. Dit naar aanleiding van de geplande lancering van het nieuwe beeldmerk voor Den Haag, woensdag 1 november a.s. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal, Stadhuis, Spui 70
De extra vergadering is ingelast op initiatief van de SP-fractie.

Dit naar aanleiding van onder meer publicaties in AD- Haagsche Courant over de kosten van de lancering.

Zie ook politiek.residentie.net

 Reacties (0)

 Als je haar maar goed zit

Gepubliceerd op 25-10-2006 02:25:00 - Den Haag

Een fundamenteel probleem is allerlei sectoren van het maatschappelijk leven is dat het er soms wel erg veel begint te lijken dat 'feiten' en 'waarheid' niet zo zeer van belang zijn maar de vraag of het 'wel over komt' en 'het er goed uitziet'.

Zo wil onze wethouder Frits Huffnagel in het kader van CityMarketing Den Haag op de kaart zetten. Over cultuur, over wonen en bouwen... nou ja, je weet wel... Nu zou je denken als Den Haag bekend moet staan als stad van recht en vrede dan moet je dat gewoon doen... niet lullen, maar aanpakken! Maar ja, met recht en vrede trek je natuurlijk geen investeringen aan... Dus het wil maar niet zo erg lukken met dat imago... Het huisvesten van het Nordsea Jazz festival bleek al een maatje te groot voor deze wereldstad... terwijl dat misschien de manier is om Den Haag op kaart te zetten! Maar gelukkig krijgen we nu een nieuw logo. Nou als het dan niet lukt dan eh... weet ik het ook niet...

Deze stad, benadrukt Frits Huffnagel, heeft er nou eenmaal voor gekozen Den Haag wereldwijd bekend te maken. Dat is citymarketing en dat is wat de eerste wethouder citymarketing van deze stad doet. „Citymarketing is geen sprint, maar een marathon,’’ zegt Huffnagel. „Je wint geen Formule 1 met een skelter. Ik ben gekomen om Den Haag internationaal op de kaart te zetten en dat gaat niet voor een stuiver. Het geld wat we nu gebruiken komt ook gewoon uit het budget voor de citymarketing waar de gemeenteraad zelf mee heeft ingestemd. Net als de 225.000 euro die we nog gaan uitgeven voor de campagne die er achteraan komt. En net zoals er voor volgend jaar twee miljoen voor de citymarketing is gereserveerd.’’
bron

Kortom: wij willen 't zelf en als we nu maar eens iets doen aan het imago dan komt het allemaal goed.

Het mooiste vind ik de reactie van de gemeente Den Haag als blijkt dat de Hagenaars de idiote plannen van de gemeente helemaal niks vinden. Ze zeggen dan niet: ok, het zijn domme plannen, wel nee, ze roepen dan altijd zoiets als: ja, eh, we hebben het gewoon niet goed uitgelegd. Hoewel meneer Fritz het vermoeden heeft uitgesproken dat het 'grote denken nog niet is geland' in Den Haag. Je moet maar durven...

Zie ook Wethouders van Julius Pasgeld

Trouwens, herr Fritz heeft afgelopen week een hoop geld uitgegeven:

190.000 euro feestje beeldmerk
200.000 euro kosten Corbijn (geschat)
350.000 euro festival classique
500.000 euro aan nwe evenementen

'het mag wat kosten'

 Reacties (0)

 Plat Haags

Gepubliceerd op 25-10-2006 00:24:00 - Den Haag

 Reacties (0)

 Die vlieger gaat niet op

Gepubliceerd op 24-10-2006 01:14:00 - Den Haag

Ja hoor, het nieuwe logo voor Den Haag is uitgelekt.

Geweldig... een soort vliegertozoide met een hip jasje aan... Zou dat nou duur zijn?

Lees ook vooral de reacties op Den Haag: Dit is ’m!

 Reacties (0)

 Hollands spoor

Gepubliceerd op 20-8-2006 13:52:00 - Den Haag

Gisteravond moesten we iemand ophalen van Hollands Spoor. De Thalys zou op spoor 6 aankomen (weliswaar met een half uur vertraging wegens blikseminslag). Je zou denken dat je de auto dan mooi op de Kiss & Ride kan zetten, even door de tunnel onder het spoor door en dan naar boven en dan zit je op spoor 6. Makkelijk zat.

Maar ja, omdat het station Den Haag HS (Hollands Spoor) zich kennelijk in een permanente staat van oorlog bevindt is de toegang vanuit de tunnel afgesloten en moet je gebruik maken van de hoofdingang. Maar denk nu niet dat je er zo maar binnen komt. Zonder kaartje iemand van de trein halen? Het mag nog net... maar je hebt wel altijd het gevoel dat je in een of andere crisissituatie terecht gekomen bent...

 Reacties (0)

 Nog weken fileleed

Gepubliceerd op 10-6-2006 01:48:00 - Den Haag

"DEN HAAG - Het opnieuw afstellen van de verkeerslichten op de Koningskade is zo ingewikkeld dat het nog enkele weken gaat duren voordat de enorme fileproblemen daar zijn afgelopen. Dat zegt de gemeente in een reactie op de stroom klachten over de opstoppingen op het kruispunt die na een grondige reconstructie voorbij hadden moeten zijn. Pogingen van de verkeersdeskundigen van de gemeente Den Haag, verantwoordelijk voor het afstellen van de lichten voor een goede doorstroming, hebben nog niet tot verbetering geleid. 'Zij verwachten nog tot enkele weken nodig te hebben om de verkeerssituatie verder te optimaliseren', zegt woordvoerster Mirjam Blancke van de gemeente."
bron

 Reacties (1)

 Dag van de leraar

Gepubliceerd op 10-4-2006 01:55:00 - Den Haag

Volgens mijn BlogLines zou er op de site van de PvdA in Den Haag iets staat over de dag van de leraar, dus dat moet ik dan natuurlijk zien. Maar ja meer dan dit is het niet:

Error : fout bij het ophalen van resultset van database
SELECT reactions_id, reactions_title, reactions_creation_time, reactions_text, reactions_author_name, reactions_author_email, reactions_showemail FROM reactions WHERE reactions_module_id = AND reactions_activated = 1 AND reactions_module = 'news' ORDER BY reactions_creation_time

1064: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND reactions_activated = 1 AND reactions_module = '

RTFM dus...

Maar op deze manier kwam ik wel terecht bij de enquete over het VCP. De fractie van de PvdA heeft hiervoor zondag in het centrum (op het Spui-Spuiplein en Grote Marktstraat) een korte enquête uitgevoerd en daar staan grappige dingen in...

Kent u het Verkeerscirculatieplan? 

Ja 38 28%
Nee, door naar vraag 4 98 2%

En dan vraag 3.

Bent u voor of tegen dit plan*?

Voor 36 57.1%
Tegen 15 23.8%
Weet niet / geen mening 12 19%

*Met  vraag 4 is door de enquêteurs verschillend omgegaan. Sommigen zijn bij ‘nee’ direct doorgegaan naar de volgende vraag, anderen hebben het VCP (grofmazig) uitgelegd, en daarna alsnog gevraagd of men voor of tegen was.

Nou dat is nog 's grondig aangepakt... dus concludeert de PvdA dat 57% voor is en 24% tegen... goed he?

You have an error in your BRAIN!

Ondertussen heb ik dan nog steeds niets gevonden over 'de dag van de leraar'.

 Reacties (0)