L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Musinum

Gepubliceerd op 24-1-2009 21:53:00 - Muziek

Via What is 00 equal to? kwam ik terecht op A logarithmic music scale en via de laatste dan weer op The maths of music. Op deze laatste pagina staat iets over MusiNum. Dat is waar ook... Op de user page staat nog een hele serie User Compositions done with MusiNum van mij. Het zijn midi-bestanden dus de muzikale beleving op een PC is niet altijd even plezierig en doet weinig recht aan het oorspronkelijke idee.

Omdat mijn softwarematige synthesizer (dat klonk niet slecht vond ik) niet meer wilde werken op mijn computer ben ik gestopt na nummer 42 (he daar was ie weer!). Maar de oorspronkelijke 'sound' heb ik eigenlijk nooit meer teruggehoord. Dat is misschien nog een idee voor een volgend project.

Na Don't play Jazz en Don't play the Beatles ga ik misschien dan wel Don't play Musinum doen. Met dat toetsengeval wat ik heb moet ik toch wel iets van de oorspronkelijke intenties terug kunnen halen... en wie weet levert het nog wat ideetjes op. Ik wilde er nog altijd een stukkie over schrijven.

 Reacties (0)

 Deel 2 van de CD

Gepubliceerd op 11-1-2009 12:17:00 - Muziek

Met enige moeite heb ik weer een aantal nummers toegevoegd aan mijn CD

Het is maar voor de gein. Het is altijd erg lastig om iets op te nemen. Je luistert er naar en je hoort alles... allemaal verkeerde noten. Aan de andere kant hoor je ook wel 's wat leuks. Dat hou ik er in, dat moet je niet doen en zo... deze muziekjes worden in één keer opgenomen, niet bijgewerkt... Het moet gewoon in een keer goed... zeg maar. 

 Reacties (0)

 Ignatius J. Reilly

Gepubliceerd op 5-12-2008 02:12:00 - Muziek

Ik heb vandaag toch wel een soort van record verbroken. Ik moest ineens denken aan Ignatius J. Reilly uit 'A Confederacy of Dunces' van John Kennedy Toole. Dat is lang geleden, maar 't was een mooi boek, een grappig verhaal en een mooie naam voor een band...

"Ignatius is something of a modern Don Quixote — eccentric, idealistic, and creative, sometimes to the point of delusion."
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Confederacy_of_Dunces

Eigenlijk zou ik 't weer 's moeten lezen. Zou het een soort aanwijzing zijn kunnen van hogerhand, zullen we maar zeggen? 't Zou een waarschuwing kunnen zijn... een verlicht moment. Wat zou het zijn? Wat zou het dan duidelijk moeten maken? Ik zal over de diepere betekenis nog s' nadenken, alhoewel? Ik geloof dat ik wel een soort van vermoeden heb...

"De Amerikaanse auteur John Kennedy Toole pleegde in 1969 op 32 jarige leeftijd zelfmoord. Toole kon zelf geen uitgever vinden die zijn manuscripten wilde uitgeven. Uiteindelijk lukt het zijn moeder in 1980 een uitgever te vinden voor ‘Een samenzwering van idioten’ (‘A Confederacy of Dunces’ ). Een jaar later in 1981 kreeg John Kennedy Toole postuum de Pulitzerprijs voor zijn boek."
http://www.theatercompagnie.nl/content.asp?path=ploehesn

 Reacties (1)

 House with no door

Gepubliceerd op 17-10-2008 00:11:00 - Muziek

 Reacties (0)

 Finetune

Gepubliceerd op 14-10-2008 01:13:00 - Muziek

En nog maar een keer dan... deel 2!

 Reacties (0)

 Wist ik wel...:-)

Gepubliceerd op 7-10-2008 14:42:00 - Muziek

"AMSTERDAM - Mensen die een muziekinstrument bespelen, maken effectiever gebruik van hun hersenen en zijn beter in staat tot creatief denken dan niet-muzikale personen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie."
bron

 Reacties (2)

 Depressief?

Gepubliceerd op 9-9-2008 03:04:00 - Muziek

Het schijnt dat de muziek van de Beatles gebruikt kan worden om een depressie tegen te gaan:

"AMSTERDAM - De muziek van de Beatles kan worden gebruikt bij therapieën om een depressie tegen te gaan. Dit vindt althans onderzoeker Martin Conway van de universiteit van Leeds, die onderzoek deed naar de invloed van de muziek van de Beatles op onze herinneringen."
http://www.nu.nl

Daar begrijp ik helemaal niets van. Als ik ergens depressief van wordt dan is het wel van vrolijke muziek. Alsjeblieft zeg... Het kan mij niet deprimerend genoeg zijn. Echt van die muziek waar je de neiging krijgt om er onmiddelijk een eind aan te maken. Heerlijk. Ik knap daar dan weer helemaal van op. Meer van 'ik dacht dat ik het moeilijk had maar 't kan allemaal nog veel erger'. Zoiets...

Niet dit ik niet van de Beatles hou, maar 't is misschien net iets voor mijn tijd. 'She loves you yeah yeah yeah'. Ja ja, dat zal wel.... of: 'I want to hold your hand'. Ja, vast...

Ach, het is natuurlijk wel van een mooi soort onschuldig. Ik hou zelf meer van het latere werk, zullen we maar zeggen. 'I'm a looser' is zo'n beetje mijn lijflied en 'I'm the walrus' natuurlijk... googooachoo... I'm the eggman... geweldig. 'Fool on a hill' natuurlijk... See the world spinning round... ohohohohoho... Around around... Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.

 Reacties (0)

 The Undercover Man

Gepubliceerd op 27-8-2008 01:06:00 - Muziek

Here at the glass -
all the usual problems, all the habitual farce.
You ask, in uncertain voice,
what you should do,
as if there were a choice but to carry on
miming the song and hope that it all works out right.

Tonight it all seems so strange -
my spirit feels rigid, my body deranged;
still that's only from one point of view
and we can't have illusion between me and you,
my constant friend, ever close at hand -
you and the undercover man.

http://www.sofasound.com/vdgcds/gblyrics.htm#1

 Reacties (0)

 Mijn eerste CD

Gepubliceerd op 21-8-2008 23:35:00 - Muziek

Ik heb zojuist mijn eerste CD met zelfgespeelde pianostukken gemaakt. Er staan 12 jazz-stukjes op die ik normaal gesproken op de piano speel c.q. improviseer. Er rammelt van alles aan (zoals gebruikelijk) maar dat is juist wel de lol. Gewoon zitten, spelen, opnemen en op een CD zetten. Zoek de fouten! In een bericht hieronder kon iedereen 'What are you doing the rest of your life' al horen. Inmiddels heb ik, denk ik, wel repertoire voor een avondvullend programma...

Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Je neemt eerst de piano op via MIDI op je laptop. Daarna speel je dat af via de piano en de versterker.  Je neemt met de fileserver de muziek op. Vervolgens sla je dat op als WAV. Als je dan genoeg WAV-jes hebt dan kan je met CDburnerXP een audio-CD branden onder VISTA. Ja ja, dat werkt ook nog.

De volgende stap is dat ik weer verschillende sporen op kan nemen. Lang geleden deed ik dat ooit met twee cassettedecks (pingpongen). Later had ik een 4-sporen recorder met casettebandjes. Nu doe je dat soort grappen natuurlijk met de computer. Ik zal V. eens vragen naar een 'echt' goed programma voor een 'studio op je PC'. Lijkt me wel geinig...

Doe ik eindelijk eens iets nuttigs met die PC...

 Reacties (0)

 De rest van je leven...

Gepubliceerd op 20-8-2008 01:04:00 - Muziek

Soms vraag je je wel 's af wat je nu met de rest van je leven aan moet. In zo'n geval kan je natuurlijk altijd een stukje piano doen...

Het is zo'n beetje als de rest van mijn bestaan: het is niet perfect, maar er zitten leuke stukjes in...

 Reacties (8)

 Vision

Gepubliceerd op 8-6-2008 15:16:00 - Muziek

I have a vision of you, locked inside my head;
it creeps upon my mind, and warms me in my bed...
A vision shimering, shifting
moving in false firelight;
a vision of a vision,
protecting me from fear at night,
as the seasons roll on, and my love stays strong.

I don't know where you end, and where it is that I begin.
You simply open my mind, and the memories flood on in.
I remember waking up, with your arms around me;
I remember losing myself
and finding that you'd found me,
as the seasons roll on, and my love stays strong.

Be my child, be my lover, swallow me up in your fire-glow.
Take my tongue, take my torment, take my hand and don't let go.
Let me live in your life,
for you make it all seem to matter;
Let me die in your arms,
so the vision may never shatter...
The seasons roll on and my love stays strong.
The seasons roll on and my love stays strong.

 Reacties (0)

 FineTune

Gepubliceerd op 14-5-2008 22:34:00 - Muziek

Dat kan toch allemaal maar....

 Reacties (0)

 Pilgrims

Gepubliceerd op 28-3-2008 01:10:00 - Muziek

Ik heb de CD 'Still life' maar 's besteld. Uiteraard heb ik de LP (je weet wel van die zwarte schijven met zo'n gat er in, een soort van CD maar dan anders) nog wel, maar de platenspeler zit nog in een doos ergens... Het is moeilijk te achterhalen hoe ik hier nu weer terecht kom, maar 't is zo mooi:

"Sometimes you feel so far away,
distanced from all the action of the play,
unable to grasp significance,
marking the plot with diffident dismay,
stranded at centre stage,
scrabbling through your diary for a lost page:
unsure of the dream."
http://www.sofasound.com/vdgcds/sllyrics.htm#1

Eigenlijk moet ik stoppen met die onzin...

 Reacties (1)

 Van der Graaf Generator

Gepubliceerd op 28-3-2008 00:38:00 - Muziek

 Reacties (2)

 Muziek? Nee Windows!

Gepubliceerd op 7-3-2008 20:25:00 - Muziek

Dat kan ook: Muzieknummer van Windows geluiden.

 Reacties (0)

 Victory Boogie Woogie

Gepubliceerd op 7-2-2008 00:13:00 - Muziek

Eigenlijk ben ik op zoek naar het complete stuk... Klikkerdeklik dan... en luistert...

Gemeentemuseum Den Haag

 Reacties (3)

 Soft Machine

Gepubliceerd op 10-10-2007 16:24:00 - Muziek

In tegenstelling tot wat de muziekindustrie denkt, leidt al dat internetgedoe vaak toch tot aanschaf van een echte CD. Onlangs heb ik nog een aantal CD's van Steely Dan en Donald Fagen aangeschaft. Vandaag kwamen de 2 CD's van soft machine binnen met:

1968 - Soft Machine
1969 - Volume Two
1970 - Third

Geweldig...

De LP's heb ik trouwens nog wel ergens. Een platenspeler heb ik ook nog wel. Maar dat ding is onderhand ook 30 jaar oud denk ik. Ik zag laatst in de PC-Active een advertentie voor een USB platenspeler. Op http://shopping.kelkoo.nl/ssc-100354023-numark-usb-turntable.html staat een hele verzameling... Dat is misschien ook nog een idee…

"It begins with a blessing, it ends with a curse
Making life easy by making it worse"
Why are we sleeping?

...en dat laatste is wel een mooi motto voor al mijn ICT-activiteiten...

 Reacties (2)

 Flink oefenen...

Gepubliceerd op 26-9-2007 01:49:00 - Muziek

 Reacties (0)

 Mooi...

Gepubliceerd op 26-9-2007 00:32:00 - Muziek

 Reacties (0)

 The space between

Gepubliceerd op 20-6-2007 03:12:00 - Muziek

 Reacties (0)

 In my live...

Gepubliceerd op 20-6-2007 03:07:00 - Muziek

 Reacties (0)

 Spoon

Gepubliceerd op 20-6-2007 02:54:00 - Muziek

 Reacties (0)

 Some devil

Gepubliceerd op 20-6-2007 02:52:00 - Muziek

 Reacties (0)

 Sister

Gepubliceerd op 17-6-2007 22:42:00 - Muziek

 Reacties (0)

 I talk to the wind

Gepubliceerd op 4-1-2007 02:23:00 - Muziek

I talk to the wind
My words are all carried away
I talk to the wind
The wind does not hear
The wind cannot hear.

Said the straight man to the late man
Where have you been
I've been here and I've been there
And I've been in between.

King Crimson

I Talk To The Wind

 Reacties (0)

 Favoriete album

Gepubliceerd op 25-8-2006 03:32:00 - Muziek

Op dit moment ben ik helemaal weg van Dave Matthews - Some Devil.

Dus ik geniet er nog maar even van...  want ik geloof dat de vakantie al weer zo'n beetje op z'n einde loopt... nou ja... ik wou net... grr..

Zie ook Dave Matthews - Some Devil

Anders gezegd:

Uren, dagen, maanden, jaren, vliegen als een schaduw heên.
Ach! wij vinden, waar wij staren, niets bestendigs hier beneên!
Op den weg, dien wij betreden, staat geen voetstap, die beklijft:
Al het heden wordt voorleden, schoon 't ons toegerekend blijft!

Wel een beetje vroeg in 't jaar...

 Reacties (0)

 Billy was a mountain

Gepubliceerd op 9-6-2006 02:36:00 - Muziek

A Mountain is something
You don't wanna fuck with
You don't wanna fuck with
Don't fuck around
(Don't fuck around)

Don't fuck with BILLY (No!)
And don't fuck with ETHELL

Another band from L.A.

 Reacties (0)