Info
Kalender

De kalender is leeg

 Afwezigheid

Gepubliceerd op 17-6-2009 00:45:00 - Tijdschrijven

Het is natuurlijk helemaal waar. In het onderwijs zullen docenten zich (doorgaans) niet zo snel ziek melden of om andere redenen afwezig willen zijn. Je schiet er namelijk niet veel mee op, want het werk gaat gewoon door, dus als je eens een keer wat dagen mist moet je daarna gewoon weer dubbel zo hard werken.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor zo'n hogeschooldag. Dat is misschien leuk voor de mensen, maar de lessen die uitvallen gaan dan weliswaar niet door, maar dat moet natuurlijk wel worden ingehaald. Dat was vandaag dus. Twee keer twee lessen in één les gepropt. Dat kan natuurlijk wel, maar is dat dan niet dubbel tarief? Ik denk 't wel.

Ik heb nu 99% van mijn werktijd van dit studiejaar verbruikt. Ik heb nog 10 uur te besteden. Deze week en volgende week nog les. Daarna toetsweek en hertoetsweek. Daarna hertoetsweek van de toetsweek. Maar dan heb ik niks. Mijn vakantie begint dus op 13 juli.

De prognose is dat ik al met al dit jaar dan uitkom op 15 uur teveel gewerkt over een heel jaar. Dat is niet gek als je bedenkt dat ik dit studiejaar begonnen met 221 uur teveel gewerkt. Ik vind het wel een prestatie. Ik ben daar wel tevreden over. Volgend studiejaar begin ik dan weer met 15 uur teveel, want ook die uren moeten ergens blijven.

Uiteindelijk ben ik toch wel heel erg blij dat ik (als deeltijddocent) ben gaan tijdschrijven. Het is 'echt' nodig omdat je anders geen idee hebt wat je allemaal doet. De rest is dan een kwestie van prioriteiten. Werken is leuk, maar 't moet wel leuk blijven.

maart 2009 - onveranderd:-)

In voorgaande jaren liet ik me nog wel 's verleiden tot 'werk in de vakantie'. Dat doe ik niet meer. Dus als er nog iets gebeuren in het kader van volgend studiejaar dan ben ik vanaf 24 augustus weer beschikbaar en dan gaat de 'meter' weer lopen.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...