L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Like a rolling stone

Gepubliceerd op 26-5-2008 17:25:00 - Emigreren

Kijk nou. Als je zoiets leest dan wil je toch niet in zo'n land wonen?

"De exploitant van de Amsterdam Arena loopt kans op een boete van 300 tot 2400 euro als Keith Richards van de Rolling Stones na 1 juli rokend op het podium van de Arena staat. Alleen in het geval dat het dak dicht is. Als het dak open is is het per 1 juli geldende rookverbod voor de horeca niet van toepassing."
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article541399.ece

Ik zou zeggen: zet je eigen dak maar 's open. Maar eh... is Nieuw Zeeland niet iets? Of is het daar ook al zo erg? Het lijkt verdorie wel of men probeert het roken te ontmoedigen.

 Reacties (1)

 Trap er niet in

Gepubliceerd op 30-4-2008 00:58:00 - Emigreren

Het blijft leuk. Voor 'vragen en antwoorden' omtrent het onderwijs kan je 's kijken op http://www.leerkrachtvannederland.nl/qena. Je bent dan weer helemaal op de hoogte, zullen we maar zeggen.

Een interessante vraag is 'hoe kan ICT een rol spelen bij de oplossing van het tekort aan leraren?'

Eh... hoezo? ICT dat bijdraagt aan 'de efficiency en de kwaliteit van het onderwijs'? We zijn 's benieuwd. Het schijnt dat de resultaten van het onderzoek eind 2008 beschikbaar komen. Dat is mooi. Experimenten? En een rapport... geweldig. Daar hebben we vast iets aan.

Al met al hebben de 'vragen en antwoorden' een hoog BON-gehalte. Ik las op de website van BON de suggestie dat het misschien wel beter zou zijn de tweedegraads lerarenopleiding helemaal maar af te schaffen. Dat ik daar zelf niet op gekomen ben. Dat is toch werkelijk een briljant idee. Dat is echt een leuk stelletje bij BON. Zit er één een beetje in Spanje maar die lost wel even alle problemen op. Geweldig. En wij maar naar de regen kijken. Zo moet dat dus...

Ik weet het niet, misschien is dat ook wel verreweg het beste: emigreren.

soms moet ik zo ontzettend huilen
maar dan weer ben ik blij
dat ik met geen minster hoef te ruilen
al wil ie dat dan nog zo graag met mij
Jaap Fischer

Inmiddels heb ik toch best weer hard gewerkt aan 'Wiskunde & leergebieden' vandaag. Dr. Huppeldepup kan van alles beweren maar het leven gaat gewoon door. Men kan van alles roepen maar dat is natuurlijk geen kunst. Niet lullen maar doe er wat aan.

 Reacties (1)

 Die Pechtold toch...

Gepubliceerd op 18-4-2008 01:48:00 - Emigreren

Eigenlijk was D66 nog een van de weinige partijen waar ik nog op zou kunnen stemmen, eventueel... Maar na dit bericht geloof ik er niet meer in:

Alexander Pechtold is erg te spreken over Onderwijsvanmorgen.nl: “Een prima initiatief, dat aansluit bij de behoefte van 24 uur beschikking hebben over informatie en bij kunnen lezen. Aandacht voor toekomstig onderwijs en de mogelijkheid om er met elkaar over te praten. Dat is nodig.”
Alexander Pechtold enthousiast over Onderwijsvanmorgen.nl

Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien dan op die website. Wat een onzin! Ik weet het nu stemgewijs echt niet meer... Ik denk dat ik ga emigreren...

 Reacties (1)

 Heilloos

Gepubliceerd op 28-11-2007 16:54:00 - Emigreren

De AOb is in tweede lezing ‘pessimistisch’ over de plannen van onderwijsminister Ronald Plasterk.

"Bij de presentatie eind vorige week stelde de vakbond ‘gemengde gevoelens’ te hebben over het plan van Plasterk om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken. Nu ziet de bond geen heil in ‘de uitvoering en financiering van de voorstellen’."
http://www.parool.nl/nieuws/2007/NOV/28/bin5.html

Heel goed, nu nog een keer lezen...

 Reacties (1)

 Nederland bestaat niet

Gepubliceerd op 9-10-2007 02:26:00 - Emigreren

Het blijft maar doorgaan.
Zie http://www.ad.nl/binnenland/article1725283.ece
Ik vind de uitspraak "de Nederlander bestaat niet" nogal evident. Ook een soort zelfverwijzer...

Ik heb er nog wel één:

Nederland bestaat niet!

Als ik daar maar geen moeilijkheden mee krijg...

Als je in New York bent en je zegt dat je uit Nederland komt dan vragen ze: "O... ken je die en die?". Heb ik gehoord ooit... 30 jaar geleden. Net als die truuk van 'je ontslaat iemand, die vecht het aan en krijgt gelijk en wordt vervolgens wederom ontslagen wegens 'verstoorde arbeidsrelatie'. Dat is ook al meer dan 30 jaar oud. Ik ben zelf ook al meer dan 30 jaar in Nederland en haal voor de inburgeringstoets ook niet meer dan een 4,8.

"Als je in deze tamelijk hysterische tijden zoiets zegt, dan kun je opgewonden reacties verwachten. Daar moet je je van bewust zijn. Als je dat niet zo hebt ingeschat, dan is dat wel een beetje dom en naief"

Hysterische tijden? Kom op zeg. Doe ff normaal... Grow up! Waar gaat dit over?

O ja... Het zou wel leuk zijn, maar ik geloof dat het niet gaat lukken, stoppen met werken op je vijftigste... nou ja... dan wordt het éénenvijftig.... of tweeënvijftig...

 Reacties (0)

 Wouter de Boskabouter

Gepubliceerd op 10-2-2007 20:06:00 - Emigreren

Bos zegt in het NRC van zaterdag 10 februari:

"Als je zo’n nederlaag lijdt als in november, en tegelijkertijd de SP enorm ziet opkomen, dan komen er een heleboel existentiële vragen voor de partij naar boven. Hoe ziet de toekomst van de PvdA eruit?"

Nou dat lijkt me duidelijk! Niet... Een partij als de PvdA heeft gewoon geen toekomst. 

"Als je de grootste partij bent, zoals nu het CDA, moet je anderen vragen. Die kunnen dan nee zeggen. Degene die gevraagd wordt heeft daarmee een betere onderhandelingspositie dan degene die vraagt."

Hier spreekt onze beoogde vice-premier en minster van Financiën!

 Reacties (0)

 Regeerakkoord in notendop

Gepubliceerd op 8-2-2007 00:16:00 - Emigreren

Op dit bericht van de leugenfabriek staat o.a.:

ONDERWIJS & JEUGDBELEID

Het meest opvallende punt zijn de maatschappelijke stages. Betekent dit dat puistige pubers op broze bejaarden worden losgelaten of worden ze ingezet bij het lospeuteren van de kauwgomlaag op de Nederlandse trottoirs? We wachten de plannen met spanning af. Gratis schoolboeken - dat scheelt veel geld voor ouders met schoolgaande kinderen.

Indrukwekkend!

 Reacties (1)

 Dat verbaast me niks

Gepubliceerd op 10-11-2006 10:04:00 - Emigreren

Steeds meer mensen emigreren. In de eerste negen maanden van 2006 zijn bijna 100 duizend mensen geëmigreerd. Voor het derde jaar op rij is de emigratie fors groter dan de immigratie. In die drie jaar is het bevolkingsverlies door migratie opgelopen tot 75 duizend, de omvang van een middelgrote stad. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Tja, gek he?

 Reacties (0)

 Nederland gered

Gepubliceerd op 18-10-2006 11:08:00 - Emigreren

Nederland is deze week ternauwernood gered van de definitieve ondergang. Gelukkig is alles goed gekomen...

 Reacties (0)

 Het is maar een spelletje

Gepubliceerd op 15-10-2006 00:32:00 - Emigreren

Ach o wee... Ze willen Lingo van de buis en prompt is er een website http://www.lingomoetblijven.nl/ Zelfs de Tweede Kamer schijnt zich er mee te bemoeien. Alsof ze niks beters te doen hebben. Maar helemaal lekker gaat het niet met de website:

Nou dat is nou ook weer iets...

 Reacties (0)

 Allemaal lijstjes

Gepubliceerd op 25-8-2006 00:17:00 - Emigreren

Ken je dit citaat: als u denkt dat u ze allemaal op een rijtje hebt hoedt u dan voor het domino-effect. In het kader van de naturalisatiedag trakteren we de deelnemers volgend jaar op Hollandse pot:

Daar zullen ze blij mee zijn...

Zie Alles op een rij

 Reacties (0)

 Nederland loopt leeg

Gepubliceerd op 26-5-2006 01:07:00 - Emigreren

"Nederland is het enige West-Europese land waaruit meer mensen vertrekken dan er binnenkomen. In 2005 verlieten 121.000 personen Nederland, het hoogste aantal ooit. Het aantal immigranten kwam uit op 92.000. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag publiceert."
bron

Ja, gek he?

 Reacties (0)