L.Blog

Info
Kalender

De kalender is leeg

weersverwachting

 Waar gaat dat over?

Gepubliceerd op 6-11-2008 23:29:00 - Zoeken

De zoekopdracht van deze week:

"Helder-vloeiend en koel mondgevoel met een mooi zuiver en fris-tintelend karakter. Helder-zachte doch (prettig!) pittige smaak met fris-kruidige en subtiel-zoet-notige nuances. Heldere, fris-bruisende, maar later ook iets notige en lange nasmaak met een duidelijk peperige finale."

Waar gaat dat over en waarom?

 Reacties (0)

 Meetkunde

Gepubliceerd op 10-10-2008 22:20:00 - Zoeken

De zoekopdracht van deze week is wondermooie tuin van de meetkunde. Commentaar lijkt me niet nodig...

 Reacties (0)

 Woord van de week

Gepubliceerd op 27-6-2008 20:43:00 - Zoeken

Handelingsverlegenheid
Toestand die ontstaat wanneer individuele leraren of de school in het algemeen geen verantwoord adequaat antwoord (meer) kunnen geven op de specifieke instructie- en onderwijsbehoeften van een of meer leerlingen.

Wat moet je doen? Geen idee!

 Reacties (0)

 Vacature

Gepubliceerd op 1-5-2008 18:10:00 - Zoeken

De zoekopdracht van deze week is vacature lerarenopleiding hogeschool rotterdam. Toch werkelijk een unieke kans voor alle stuurlui aan wal. Grijp die kans: je bent waarschijnlijk nog nooit zo dichtbij geweest om kans te maken op de één na leukste baan van Nederland. Doe het nu!!!

 Reacties (1)

 Lesboer

Gepubliceerd op 19-4-2008 01:55:00 - Zoeken

Als je in GOOGLE zoekt op 'aan een dood paard lopen trekken' (wie verzint er zoiets?) dan krijg je als eerste 'hit':

Wiswijzer - 3 maal bezocht - 01:55

't Kan soms raar lopen zo'n dood paard als ICTdro. ... Trekken aan een dood paard. Een oude indianenwijsheid leert ons dat, indien je op een dood paard ...
www.wiswijzer.nl/blog/search.asp?search=dood+paard - 22k -

Dat is wel bijzonder want het is een zoekopdracht op mijn weblog met de zoekopdracht 'dood paard'. Dat klopt dan toch wel weer want die zoekopdracht staat er ook wel in als link. Je krijgt dan natuurlijk ook dit bericht te zien. Dat heb ik dan weer...

Al met al is het soms wel grappig om te zien langs welke wegen mensen op je website geraken. Je zou er bijna een studie van kunnen maken... Maar 't blijft toch wel 'bedenkelijk' dat je bij GOOGLE met de zoekopdracht lesboer als eerste hit om mijn website komt. Waar heb ik dat nu weer aan verdiend?

Nu zou je denken dat zo iets als http://www.lesboer.nl/ wel niet zal bestaan... maar wat blijkt? Haha... 't is een docent:

Verderop op de website staat dan enigszins gekscherend (denk ik):

"Soms ben ik op school waar ik bakken met geld verdien aan het les geven!"

Dat is ook Hogeschool Rotterdam zodat het cirkeltje toch weer rond is...

 Reacties (1)

 Meloet

Gepubliceerd op 1-4-2008 00:34:00 - Zoeken

Het zoekwoord van deze week is Meloet. Dat is net zoiets als 'kijl, vet, brom, hooi, olie, peer, sela, teut, lorum, pegel, tipsy, groggy, kachel, meloet, sikker, teuter, bezopen, lazarus, mirakel, beneveld....'

 Reacties (0)

 Imponeertaal

Gepubliceerd op 17-3-2008 00:29:00 - Zoeken

Het zoekwoord van deze week is imponeertaal. Geen idee wat dat is? Google maar 's rond...

 Reacties (0)

 Opfriscursus wiskunde

Gepubliceerd op 4-3-2008 10:02:00 - Zoeken

Het zoekwoord (zoekterm) van deze week is opfriscursus wiskunde. Erg interessant, allemaal... een gouden handel zullen we maar zeggen...

“Bij de beruchte instaptoets algebraïsche vaardigheden moeten ze het opeens zonder doen. Dat is moeilijk, maar wel zinvol. Want bij analyse is het handig wat kennis paraat te hebben, anders houdt het erg op.”

Het zoekwoord van twee weken geleden was natuurlijk afvalmaaltijd. Het zoekwoord voor volgende week is dan natuurlijk Baas in eigen klaslokaal.

 Reacties (0)

 Vulgaire breuken

Gepubliceerd op 24-2-2007 07:36:00 - Zoeken

Deze week begin ik met het verzamelen van 'aardige' zoekopdrachten. Dit kan van alles zijn, Engelse termen voor Nederlandse begrippen, rare of opmerkelijke zoekresultaten, vondsten of wat dan ook.

Ik kan wel verraden dat het weinig te doen heeft met 'lacking sophistication or good taste' and 'making explicit and offensive reference to sex or bodily functions'.

 Reacties (0)