Info
Kalender

De kalender is leeg

 Leraren werken niet te veel

Gepubliceerd op 11-4-2009 14:36:00 - Lerarentekort

Ik ben er uit. Als ik dat zo lees op Leraren werken niet te veel en dan met name de reakties dan wordt het nooit meer wat:

"Na 25 jaar onderwijs heb ik iets gedaan wat ik 25 jaar eerder al had moeten doen: eruit gaan! Ik werk nu als zzp-er 50 uur in de week voor mijn eigen onderneming, verdien (nog) aanzienlijk minder dan voor de klas, heb geen lange vakanties meer maar geniet weer van het leven. Als ik terugblik: een hectische hondenbaan met veel betweterige collega's, eindeloze bureaucratie en een lawaaierige vaak hufterige doelgroep. Nooit meer voor de klas!"
http://www.trouw.nl/onderwijs/opinie/article2700618.ece

Al met al lijkt mijn plan om op mijn drieënvijftigste definitief te stoppen met die onzin helemaal niet zo'n gek idee. Je denkt altijd dat je 't vreselijk gaat missen of zo, maar dat is misschien wel helemaal niet zo. Ik heb zat andere dingen te doen die ook leuk zijn. Dus wie weet?

 17-4-2009 09:39:35

Ha, ha, en ik ben juist een paar jaar geleden toegetreden tot het land van de onderwijzenden en ik heb nog geen moment spijt. Ik vind het leuk om met de jonge leerlingen om te gaan en te zien wat hen bezighoudt. Natuurlijk zijn er minpunten, zoals de bureaucratie en collega's die niet denken zoals jij, maar werken bij een 'overheid' gaat gepaard met bureaucratie en collega's waar je niet zo goed mee overweg kan heb je in elke wat grotere organisatie. Gelukkig zie ik op mijn opleiding nog genoeg mensen die juist voor het onderwijs kiezen en dat is alleen maar prettig, want anders zou het slecht gesteld zijn met het onderwijs.

 Door: Wilma van Rest

 17-4-2009 17:50:23

Zo is het maar net. Gelukkig zijn er nog steeds enthousiastelingen die willen werken in 't onderwijs. Daar moet je natuurlijk heel zuinig op zijn en alles doen om dat mogelijk te maken. Ik heb de leukste baan van Nederland maar ik fantaseer graag over stoppen. Dat werkt therapeutisch zullen we maar zeggen. Werken op de lerarenopleiding is een voorrecht, geen verplichting. In de praktijk zal het wel op neer komen dat ik tot ver na mijn 67-ste blijf doormodderen...:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...