Info
Kalender

De kalender is leeg

 Recht op domheid

Gepubliceerd op 26-5-2006 01:45:00 - Helemaal fout

"Het fundament van onze beschaving is de domheid. Zij manifesteert zich op elk gebied, bij ieder mens, te allen tijde. Domheid is een talent, een menselijk vermogen tot zelfdestructie dat de mens onderscheidt van het dier."
Morosofie - de encyclopedie van de domheid

Is de aarde plat? Werd in het paradijs Nederlands gesproken? Zijn atomen ruimteschepen? Is Delft Delphi? Valt de plattegrond van de piramide van Cheops terug te vinden in het stratenplan van Den Bosch?

"Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen. En dat is maar goed ook".

"De domkoppen die een stadhuis willen bouwen. Bovenop de berg kappen ze daarvoor de benodigde bomen. Vervolgens dragen ze de stammen naar beneden. Totdat er per ongeluk een boom uit hun handen valt die de berg afrolt. Dat brengt ze op een idee; het is slimmer de stammen de berg af te rollen. Ze pakken het hout weer op en dragen het naar boven om het vervolgens naar beneden te laten rollen."

"Amsterdam wilde in de strijd tegen het fijnstof (goed woord trouwens) al bomen rooien omdat ze de luchtcirculatie verhinderden. Maar Utrecht gaat nu sproei-wagens inzetten tegen het fijnstof, dat voornamelijk door dieselmotoren wordt uitgestoten! En dat alles om meer auto's de stad in en uit te kunnen leiden."

"Intelligentie is niets dan de optelsom van een reeks vergeefse pogingen om greep te krijgen op de domheid. Wijsheid is alleen te bereiken door middel van schade en schande. Iedereen mislukt; er is alleen onderscheid in de wijze waarop. Als je valt, doe het dan zingend, zoals in de opera."

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...